.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 09. 17. - apuska
Helynekem
kocsma10

Mikor a kocsma adja a másikat!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Tulajdonosok, üzletvezetők nyilatkoznak.

Helyszín: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 30.
Hankó Vanda rendezvényszervező válaszol.

> Miskolc főutcáján lévő régi épületeket és egy belső udvart alakítottunk át, így született meg a romkocsmánk és a koncertterünk.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 538 1187
Web: http://helynekem.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/helynekemmiskolc
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs: 13-24; P, Szo: 13-04; V: zárva
Extrák: romkocsma, kerthelyiség, kutyabarát, különterem, wifi, filmvetítés, kiállítás, kivetítő (digi), koncert, színház, tánctér, ital akciók

Kocsma10!

01. Milyen múltra tekint vissza a hely, honnan kapta a nevét?
- Családi ötlet alapján alakult szellemi, kulturális, zenés térré a HELYNEKEM. Miskolc főutcáján lévő régi épületeket és egy belső udvart alakítottunk át, így született meg a romkocsmánk és a koncertterünk. Hiányzott városunkba egy közösségi hely, egy zenés klub, ahol találkozhat a kultúra minden ága, vagyis egy HELY nekünk, Miskolciaknak - innen a név is, HELYNEKEM. Azt képzeltük, sikerülhet megvalósítani egy olyan HELYET, ahol mindenki otthon érzi magát, mindenki a sajátjaként lakja be a tereket, így a név is személyesen sajátja lehet mindenkinek, aki itt találja meg a helyét.

02. Kik alkotják a jelenlegi vendégkört?
- Főként a Miskolciak helye lett a HELYNEKEM, de mostanra már büszkélkedhetünk vidékről és környező városokból érkező vendégekkel is, illetve a városunkba látogató külföldiek is hamar megszeretik a klubot. Ahogyan megálmodtunk, a kezdetektől vegyes korosztály jár hozzánk szórakozni. Nálunk természetes, hogy egy-egy rendezvényre együtt érkezik a családi minden tagja. A város kulturális életének szereplői is találkozóhelyre leltek a HELYNEKEMben.

03. Vannak-e törzsvendégei, mennyire ismeri őket, miért járnak vissza?
- Vannak naponta betérő törzsvendégeink és ma már azt is tudom vendégeink közül, kivel milyen rendezvényen fogok biztosan találkozni. Akik megszerették a helyét, azok az otthonosság érzését, a közvetlenséget, a merev szabályok nélküli létet kedvelik nálunk és a pultosaink vendégszeretetét, a családi légkört ami meghatározza az alaphangulatot, na és persze a programokat.

04. Melyik volt a legemlékezetesebb pillanat a hely történetében?
- Alig múltunk még fél évesek, mégis annyi mindent történt velünk, ami emlékezésre méltó lenne. Talán két nyitás körüli alapélmény: a HELYNEKEM megszületése kapcsán nagyon sokat köszönhetünk a 30y zenekarnak, akik egészen romjaira vert állapotban látták a helyet, és együtt képzeltük el a törmelékkupacon állva a romfalak között hogyan szólalnak meg majd az egyszercsak felépülő színpadon a 30y dalok vagy hogy honnan fognak visszatekinteni ránk a szellemírók, ha Bodó Marci készen lesz a munkálatokkal. Ugyancsak baráti ölelés mindenért a Bohemian Betyarsnak, akik az első koncertet adták a HELYNEKEM nyitásakor és az első szám alatt elszállt az áram, de a srácok a legnagyobb természetességgel játszottak tovább a tömegnek és még mennyi mindent elmesélnék...

05. Milyen söröket csapolnak, milyen borokat kínálnak, kevernek-e koktélokat, lehet-e bármit enni, s mindezt milyen áron?
- Carlsberget, Kronenbuorgot és Tuborgot csapolunk, egy korsó Tuborg 280 Ft. A Varga pincészet borait kínáljuk, egy nagyfröccs ugyancsak 280 Ft. Széles long drink és koktél választékunk van. A jövőben szeretnénk szendvicsekkel és tapasokkal bővíteni kínálatunkat.

06. Vannak-e programok, rendezvények, akciók, milyen zene szól?
- Hét közben irodalmi esteket tartunk, kiállításaink vannak a romkocsmában és a koncertteremben egyaránt. Havi egyszer slam poetry versenyeket rendezünk, meghívott vendégekkel, jazz klub és táncház várja az érdeklődőket csütörtökönként. Pénteken és szombaton underground pop-rock zenekaroké a színpad, éjszaka pedig a rezidens dj-ék pörgetik a lemezeket. A koncertek előtt, alatt és után happy hour várja a vendégeket.

07. Hány fő befogadására alkalmas a hely, a kialakításkor vettek-e figyelembe különleges szempontokat, van-e kerékpártároló, lehet-e asztalt foglalni?
- A koncerttermünk 400 fő befogadására alkalmas, fontos volt számunkra, hogy legyen egy elkülöníthető rész - ez lett a galériánk - ahonnan nyugisabb körülmények között, de jó vizuális és akusztikai élménnyel lehet a koncerteket élvezni, itt van lehetőség asztalfoglalásra. A romkocsmában a tematikus szobákban - zene, színház, irodalom - mindenki találhat számára kedves helyet, ide is lehet asztalt foglalni. Van lehetőség a kerékpár elhelyezésére, de egyelőre nincs saját kialakított kerékpártárolónk, jövőre ezt pótolni kívánjuk.

08. Mi a véleménye a dohányzásellenes- és a trafiktörvényről, hogyan oldja meg?
- Nyáron nyitva van a Szinva terasz felőli teraszunk, télen pedig a romkocsmából nyílik egy dohányzóteraszunk. Nálunk a házon belül, mégis szabadban lehet dohányozni, ezzel viszonylag kényelmesen tudtunk eleget tenni a dohányzásellenes törvénynek. Az új jogszabálynak megfelelően, már nem lehet a házban dohányárut vásárolni, így a vendégeinknek biztosítani kell a ki-be járkálást a házból a trafikba, ami a kaput és a beengedést jócskán megnehezíti.

09. Melyik az a hely, akár itthon, akár külföldön, amit etalonnak tekint, miért?
- A38-at kedveljük a sokszínű programok miatt és a technikai felszereltsége okán. A Fogasház hangulata pedig megkapó.

10. Ha lenne pénze és lehetősége, mit fejlesztene a helyen, változtatna-e a koncepción?
- Szeretnénk, ha a nyári kellemes napokon nagyobb teraszon tudnánk fogadni a vendégeinket, ha egyszer "nagyok leszünk" a Szinva patak fölé megálmodott teraszunkat megvalósítjuk. Sokszor képzelünk el különleges, szokványostól eltérő színpadi felállásban zenei és irodalmi programokat, jó lenne ha ezek a valóságban nem ütköznének anyagi akadályokba.

+1. Kocsmafotók:

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr75506891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása