.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 03. 8. - apuska
Hó Márton

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Horváth Márton
Születésnap: 1981. április 18.
Foglalkozás: dalszerző, szabadúszó újságíró

Mottó: Integess azoknak, akik miatt lettél olyan, mint amilyen vagy.

> Évek óta énekel és játszik egy szál gitáron, bár szövegcentrikus dalait sokáig csak egy szűk közönség ismerte. A lo-fi mozgalom követőjeként a stúdiókat megkerülve minimális technikai eszközökkel vette föl s rakta ki a netre szerzeményeit, miközben a legtöbben akkor hallottak róla először, mikor összegyúrta Magyarország két legnagyobb aktuális slágerét: a Most múlik pontosant a Mizuval. Hó Márton és a Jégkorszak első nagylemeze, a Dalok a fürdőszobából több zenei szaklap válogatása alapján 2011 legjobb magyar albumai közé került, és Hó Mártont már most ahhoz az új dalszövegíró generációhoz sorolják, akinek tőmondatokban kimért üzenete és sajátos nyelvezete képes nagyon sok embert megszólítani.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- 16-17 évesen egy Korai Öröm koncerten, az akkor éppen csúcsidőszakát élő Süssfelnap!-ban. Nagyon homályosan csak annyira emlékszem az egészből, hogy a koncert elején elkezdtem sörözni, aztán a koncert vége felé ledőltem az egyik sarokba, és egy ideig nem álltam fel onnan. El is aludtam talán. Micsoda őrületes sztori!

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Régebben gyakrabban jártam, most már csak heti egyszer, de a koncertezés is a kocsmába járás egy sajátos formája, az meg van, hogy heti kétszer is megesik.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ne legyen túl világos, és ne legyen túl drága, amúgy inni bárhol és bármikor lehet.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Szimpla Kert még mindig, főleg az emeleten kapható zseniális melegszendvicsek miatt. A Süssfelnap! meg a West-Balkán nagyon jó volt, kár hogy mindkettőnek vége lett. Aztán van még a Vittula a Kertész utcában, de mostanában feljött az Anker, meg a Bem mozi is. Régen a Gödör ment napi rendszerességgel, de inkább fent a fűben vagy a medence környékén voltunk mindig. Kamaszkorom legszebb teleit a Kálvin tér közeli kocsmákban töltöttem: Nana presszó (Királyi Pál utca), Múzeum cukrászda, Berliner, Ludas, Pipa utcai kocsmák, CD-Fű.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Rozé fröccs a kedvenc, aztán másnaposságra legjobb a sör - lehet bármilyen a Kozel/Löwenbrau kategóriától felfele. Almás és körtés cider is eléggé adja. A rövidet nem bírom, nagyon ritkán egy, ha lecsúszik. Jack Daniels kólával az mondjuk jöhet minden mennyiségben.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Prágában voltam egyszer az U Flekuban, de többre nem emlékszem.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Nem szokott gyakran előfordulni, de ha feltesznek valami értelmes kérdést, akkor bárkivel beszélgetek. De az elég kevés, ha valaki csak annyit kérdez, hogy te vagy az?, aztán továbbmegy. Balaton Soundon megesett.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Hát, ha tudnám, akkor nem lépném át.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Igen, de azt 50 évre titkosítottam.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Ha aznap is van buli, akkor egy-két sör, az mindig helyretesz. Ha nincs, akkor sok víz és tej. A tej a legjobb a másnaposság ellen, ezt már tapasztaltam.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Hagyjátok játszani a fókákat!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr954284623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása