.. Összetett kereső

 az_blog_2016.png

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • Kovács G. Maláta: Csak szólok, hogy Budapesten ezen a hétvégén sem fogjuk élvezni a kocsmázás örömét! serteperte.blo... (2020.05.15. 13:13) A pesti borozók világa
  • Ezüstvándor Arion: Milyen kár, hogy ezekből a régi borozókból alig-alig maradt már. szerettem a hangulatukat. Néha b... (2020.05.02. 00:00) A pesti borozók világa
  • Örömhernyó: Faterom sose ment be egy kocsmába se. Mert azt vallotta, hogy oda csak züllött, lecsúszott alakok ... (2020.05.01. 13:48) A pesti borozók világa
  • Csöncsön: Kitűnő poszt. Bennem (bár nyilván éreztem mindig is) igazából csak most tudatosult az, amiről az u... (2020.05.01. 09:38) A pesti borozók világa
  • szép új világ...: jó szöveg, visszaadja a hangulatot. Grat (2020.05.01. 06:46) A pesti borozók világa
  • kocsmablog: 10 millió forintért a tiéd lehet: player.hu/auto-motor-2/kocsma-ikarus/ (2020.03.30. 14:56) Bus Pub
  • Utolsó 20
2019. 02. 6. - kocsmablog
Kozel Premium

A cseheknél készült eredeti, illetve a licenc alapján gyártott magyar Kozel közt az is érezte a különbséget, aki nem ért különösebben a sörökhöz. Miután sikerült a márkát itthon lesilányítani, itt a friss közlemény, miszerint nem úgy van az, új a hazai recept és most jóval minőségibb, ergo érdemes rápróbálni.

Megújul és prémium kategóriába lép a Kozel

Sörforradalom tört ki az elmúlt néhány évben a világon, így Európában is. A fogyasztók megkedvelték a változatos ízeket, a magas minőségű termékeket, fontosnak tartják az italok származási helyét is. A cseh sörök egyértelműen ezen folyamatok nyertesei, hiszen minden ponton megfelelnek a megváltozott igényeknek. A fogyasztók készek több pénzt áldozni a minőségi termékekre, így a cseh főzdék javarészt prémium és szuperprémium kategóriájú termékei sikeresen hódítanak a piacon. A különféle cseh sör márkák közül a Kozel márka számít a legtöbbet vásárolt márkának Csehországban és az egész világon. Népszerűségét jól mutatja, hogy több mint 100 cseh és nemzetközi szakmai elismerés büszke tulajdonosa. Volt már az Év Cseh Söre, több érmet is elhozott a World Beer Awards-on, de nyert például Ausztrál Nemzetközi Sör Díjat is.

kozlova_skola_cepovani.jpg

kép forrása: https://www.kozel.cz/

Hasonló folyamatoknak lehetünk szemtanúi Magyarországon is. A hazai vásárlók is nyitottak arra, hogy új dolgokat próbáljanak ki, ezért nálunk is előnyben részesítik a gazdagabb ízvilágú prémium és minőségi söröket. A világ más részeihez hasonlóan a cseh sörök rendkívül népszerűek Magyarországon is, piaci részesedésük egyre nagyobb. Kedveltségüknek elsősorban az az oka, hogy megtestesítik a kiváló minőséget, valamint a legszebb sörfőzési hagyományokat. A gazdagabb ízvilágú sörök iránt mutatkozó keresletre reagálva a Dreher Sörgyárak úgy döntött, hogy 2019. januárjától Magyarországon is piacra dobja a Kozel Premium lager sörét, váltva a Kozel svetly-t. A vállalat stratégiájának egyik sarokköve a prémiumportfólió bővítése, amelynek fontos lépése a Kozel márka megújítása és prémium kategóriába emelése.

kozel-svetly-vs-11.jpg

kép forrása: https://www.kozel.cz/

A terméknek magasabb az extrakttartalma (11,25 B°) és az alkoholtartalma (4,6 %) a Kozel svetly-hez képest, így ezeknek köszönhetően a Kozel Premium lager testesebb, habosabb és sötétebb színű. Kóstolva gazdagabb, karakteresebb ízekkel találkozik a fogyasztó. Vojtěch Homolka sörmester így jellemzi:

A Kozel Premium lager közepesen malátás sör, kiegyensúlyozott ízvilága rendkívül ihatóvá és kellemesen friss ízűvé teszi.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kocsmablog (@kocsmablog) által megosztott bejegyzés,

Az új recept piacra kerülését a megváltozott csomagolás is jelzi. A palackokra és a dobozokra „Új recept, gazdagabb ízvilág!" feliratú, piros színű címke kerül. A márkabevezetést TV reklám, óriásplakát kihelyezés, digitális kommunikáció, PR, valamint erős vendéglátóhelyi és bolti kommunikáció támogatja.

kozel-premium.jpg

Végezetül álljon itt a sörértő / sörkedvelő kollégák véleménye:

- Drinkunion: Kecskekaland
- Sörbúvár: Kozel Premium Lager - régi gúnya, új belső
- Sörfigyelő: Kozel Premium
- Beer & Books: „Egy kecske nem csinál nyarat” - Kozel, új recepttel

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6114611206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.06. 16:57:13

A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csoportban írta:
"Ahogy nézem, nem tudták eldönteni, hogy a 11-est zöld dobozban hozzák-e be, és úgy szedjék ki a 10-est a forgalomból, aztán jött a másik verzió: Marad a szín, - új recept és a Premium Lager elnevezés. Vélhetően az az érv, hogy az értőbb közönségnek könnyebb így elmagyarázni a változást, mint a sok nemtörődöm embernek, aki nem találja a megszokott Kozelét, csak vmi zöld cuccot, amit nem mer megvenni..."

apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.09. 18:15:25

Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az alapsört kevésbé hígítják fel, arra nem érkezett válasz. Csak hogy a Kozel Premium lager extrakttartalma megegyezik a Csehországban forgalomba hozott Velkopopovicky Kozel 11 extrakttartalmával. :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2019.03.07. 20:55:59

Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell!