A cseheknél készült eredeti, illetve a licenc alapján gyártott magyar Kozel közt az is érezte a különbséget, aki nem ért különösebben a sörökhöz. Miután sikerült a márkát itthon lesilányítani, itt a friss közlemény, miszerint nem úgy van az, új a hazai recept és most jóval minőségibb, ergo érdemes rápróbálni.
Olvass tovább >>>
Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:
https://kocsmablog.hu/
https://alkoholinfo.hu/
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6714611206
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.06. 16:57:13
A cseh és a magyar verzió megjelenésében eltérő. Ahogy a Sörbúvár PIF a Cseh sörök barátai FB csoportban írta:
"Ahogy nézem, nem tudták eldönteni, hogy a 11-est zöld dobozban hozzák-e be, és úgy szedjék ki a 10-est a forgalomból, aztán jött a másik verzió: Marad a szín, - új recept és a Premium Lager elnevezés. Vélhetően az az érv, hogy az értőbb közönségnek könnyebb így elmagyarázni a változást, mint a sok nemtörődöm embernek, aki nem találja a megszokott Kozelét, csak vmi zöld cuccot, amit nem mer megvenni..."
"Ahogy nézem, nem tudták eldönteni, hogy a 11-est zöld dobozban hozzák-e be, és úgy szedjék ki a 10-est a forgalomból, aztán jött a másik verzió: Marad a szín, - új recept és a Premium Lager elnevezés. Vélhetően az az érv, hogy az értőbb közönségnek könnyebb így elmagyarázni a változást, mint a sok nemtörődöm embernek, aki nem találja a megszokott Kozelét, csak vmi zöld cuccot, amit nem mer megvenni..."
apuska · http://kocsma.blog.hu 2019.02.09. 18:15:25
Azért amikor rákérdeztem, hogy a recept valójában mennyire új, és nem arról van-e szó, hogy az alapsört kevésbé hígítják fel, arra nem érkezett válasz. Csak hogy a Kozel Premium lager extrakttartalma megegyezik a Csehországban forgalomba hozott Velkopopovicky Kozel 11 extrakttartalmával. :)
Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2019.03.07. 20:55:59
Azért egy tizenegyes sört prémiumnak nevezni, hát ehhez pofa kell!
.. Utolsó kommentek