.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 12. 11. - apuska
Ami befolyik, az rögtön kifolyik

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Teljes embert kíván a december. Ott kell lenni, hol nem akarsz, túl kell élni, hogy a végén lazíthass. Hopp. Most senki nem lát? A Heti sajtót fusd gyorsan át!

Hétszentség'17/49

2017. 12. 04.

Az Európai Unióban a háztartások összes kiadásuk 1,6 százalékáért vásárolnak alkoholt, ami nem kis összeg: majdnem 130 milliárd eurót jelent, ez az EU-s GDP 0,9 százaléka. Vagy ha úgy tetszik, évente 250 euró (77 500 forint) fejenként. És azt is számoljuk hozzá, hogy ebben nincs benne az éttermekben és szállodákban elfogyasztott alkohol mennyisége! Az Eurostat jelentése arra is felhívja a figyelmet, hogy az összeg nagyjából megegyezik azzal, amennyit évente gyógyszerekre költ az EU lakossága.

Az összes pénzük majdnem három százalékát költik italra a magyarok (mno.hu)

Az amerikai Vox Media körlevelet küldött dolgozóinak, melyben azt írják, a szokásos open bar, vagyis korlátlan italfogyasztás helyett idén mindenki két darab italjegyet kap, azok felhasználása után pedig csak alkoholmentes italokat vásárolhat.

Karácsony Weinstein után: visszafogják az alkoholt a céges bulikon (444.hu)

A briteknél nem úgy van ám, mint nálunk vagy a kontinens többi részén, hogy a sör megérkezik a kocsmába és azonnal lehet csapolni. A tradicionális brit ale ekkor ugyanis még nincs kész. Az évszázados procedúra szerint ugyanis az erjedés befejező, végső szakasza a hordóban történik. Ennek megfelelően nagy szakértelmet és ügyességet kíván kezelése, ugyanis attól függően, hogy mikor éri el megfelelő érettségi fokát, tizenkét, de akár negyvennyolc órán át várakoztatni kell, mivel csak ezután válik ihatóvá.

A csapolás varázsa (Serteperte)

Szex, Sör, Rocknroll. Akár ez is szállóigévé válhatott volna az eredeti helyett, hiszen a sör rendkívül népszerű ital a zenészek, kiváltképp a rockzenészek között. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy többen a legnagyobbak közül be is szálltak a sörbizniszbe. A teljesség igénye nélkül nézzünk meg 5 sörkotyvasztó rocklegendát!

Szex, Sör, Rocknroll (szuretlen.hu)

Kiss Attilával, a mátrai borvidék fejlődéséért dolgozó fiatal borásszal beszélgettünk a 2017-es év tanulságairól, az új termékleírásról és a mátrai vörösborok esélyeiről.

„Nem más borvidéket kell utánoznunk, hanem építő jellegű, új gondolatokat kell megfogalmazni” (vinoport.hu)

A SodaStream egy meglepő innovációval készült az ünnepekre; a cég a napokban mutatta be a „Sparking Gold" fantázianevű, alkoholos koncentrátumát, amellyel gyümölcsös aromájú, rizling ízű pezsgő készíthető – vagy legalábbis valami olyan ital, ami pezseg.

Pezsgő a szódáspalackból? (origo.hu)

A legenda szerint hiába gyártják papíron Pilzenben, érezhetően más a nálunk kapható, mint a cseh belpiacos Pilsner Urquell. Kapaszkodjanak meg: és tényleg!

 

2017. 12. 05.

Míg sokan luxusnak tartják, amikor valaki elmegy a haverjaival legurítani pár sört, most végre kiderült, hogy valójában egy fontos szükségletről van szó. Ráadásul ezt nem mi állítjuk, hanem a University of Oxford kutatói.

Végre beigazolódott, hogy mennyire fontos a férfiak számára a közös kocsmázás (player.hu)

Ennyi és ennyiféle kalapot egyben még én sem láttam. 2008 óta hordok kalapot, szinte leválaszthatatlanul. Adta magát, hogy a Kocsmaturista lógójába is belekerüljön. Egy ideje dédelgettem már egy kalapos kocsmatúra ötletét, de megelőztek, mert a – számadatok szerint is legjobban – törzshelyemnek számító KáOsZ Drink Station “Kalaposbált” szervezett és megtett az esemény fővédnökének. Ezen az estén készült saját képeiből állítottam össze egy válogatást.

Kalapos bál volt a mi utcánkban – Képes beszámoló a KáOsZ Drink Station eseményéről (kocsmaturista.hu)

A katasztrófavédelem állításával szemben nem volt szén-monoxid-mérő azon a szórakozóhelyen, ahonnan gázmérgezés miatt mentők vittek el öt embert, legalábbis erre utal a mentőszolgálat jelentése. A vészjelzőt elvileg kötelező lenne felszerelni, az érintett bár ennek ellenére jelenleg is üzemel.

Szén-monoxid-mérgezés a VI. kerületi szórakozóhelyen: a hatóságok is mulaszthattak (hirtv.hu)

Egyre több itt az ilyen, de most ez sem clickbait! 2018-ban 4 napra megépül Humbákfölde a Tisza-tó melletti Tiszafüreden! Megrendezem az első zenés-táncos-társadalomból kivonulós-bebaszós-fesztiválomat!

Megépül Humbákfölde 2018-ban! (Tibi atya)

Az olcsó munkaerő miatt a cégek hosszú időn keresztül Ázsiába helyezték ki gyártókapacitásaikat. Azonban egy új trend van kialakulóban, melyet a világ legnagyobb sörvállalatai használnak ki leginkább, és sorra nyitják üzemeiket Afrikában. Most épp a helynek visz egy beruházást a világ negyedik legszegényebb országába.

Meglepő helyen nyit gyárat a Heineken (origo.hu)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatát követően a Sauska Pincészet visszavonja a forgalomból a villányi borászatának néhány termékét – derül ki a cég közleményéből. A Nébih jegyzőkönyve szerint a borok fogyasztói azonosítóinak pontatlanságával volt baja az élelmiszerlánc-biztonsági hatóságnak, tehát nem a borok tartalmával, fogyaszthatóságával kapcsolatos probléma a visszahívás oka.

Több villányi borát is visszahívja a Sauska (index.hu)

Ma éjjel végre eljön a Mikulás és minden jól viselkedő gyerek cipőjébe apró ajándékot rejt el. Az omlós csokiskeksz és a langyos tej viszont korántsem az, amire a hosszú és fárasztó nap végén vágyni fog a Télapó – sokkal inkább egy pohár borra. És hogy milyenre? Olvass tovább!

A Mikulás nem tejet inna! (winelovers)

Tokaj-Hegyalja borászata olyanná vált, mint a magyar foci. Mindenki ért hozzá, mindenki figyeli, állandóan beszél róla, mindenki tudja a megoldást, kevesebben csinálják, és még mindig találni benne pénzt. Szerencsére sokkal jobb, mint a labdarúgásunk, bár erről kevesen tudnak a világban, maximum az aszúról. Az is különbség, hogy nem szotyolát köpködve, káromkodva okoskodunk, hanem kisujj eltartósan, úriasan. Pont úgy, amilyen Tokaj-Hegyalja is lett: picit úrias, az úri közönségnek.

Furmint vagy hárslevelű? (vinoport.hu)

Az őszi napsütésről és levélszínpompáról ugyan már lecsúsztunk, de ha egy ki szerencsénk van, hamarosan hóesésben fedezhetjük fel hazánk legizgalmasabb tájait. A túrázással télen sem érdemes felhagyni, hiszen minden évszaknak megvan a maga szépsége. Előző cikkünk után most öt újabb, gyönyörű környezetben fekvő borvidékünket mutatjuk be, ahol a finom nedűk kóstolása mellett a környék különleges természeti látnivalói is megérnek egy kirándulást.

Itt nemcsak inni, túrázni is érdemes (origo.hu)

Káli Ildikó zamatos hazai borokat mutat be, miközben a vendégek improvizatív DJ-szetteket is hallgathatnak az óbudai Esernyősben. Az ismert sommelier-vel és borszakíróval beszélgettünk.

Bort, DJ-t, békességet! (Kultúrpart)

Az év végi ünnepekkor sokan szívesen megisznak néhány pohár alkoholt is a családi ebédek és vacsorák közben. Nem mindegy azonban, mivel koccintunk.

Hány kalória van egy pohár pezsgőben? (hazipatika.com)

2017 sem maradt felvásárlások, terjeszkedések nélkül. Lássuk, mik voltak ezek, megemlítve néhány tavalyi terjeszkedést is. Komolyabb érdeklődőknek érdemes képben lenni melyik whisky melyik cégcsoporthoz tartozik.

A közelmúlt nagy felvásárlásai (The Whisky Curator)

Az alkoholok világában megkérdőjelezhetetlen a márka sikere, ám arra azért nem számítottunk, hogy a divatbizniszben is szerencsét próbálnak.

A Jägermeister már nemcsak a hangulatról, hanem a jó megjelenésről is gondoskodik (player.hu)

A Száraz November alatt kiderült, mindenféle alkoholmentes “alkoholos” ital valójában almalé. Illetve az is, hogy az ivásmentesség valójában milyen hatással van az ember szociális életére és egészségi állapotára.

 

2017. 12. 06.

A Gólya presszó gyönyörű példája annak, hogyan szorult ki a pár évvel ezelőtti kocsmakultúra a belsőbb kerületekből a VIII. szívébe. Persze nem ez volt az első ilyen eset, a Facebook-oldalukon egy Krúdy-idézettel fogadják a látogatókat.

Eladó a Gólya presszó épülete. Nyugi, még azért lesz benne pár koncert, mielőtt lebontanák (index.hu)

A Magyar Konyha magazin karácsonyi számához csomagolva megint megjelent egy rangsor, vagy inkább ajánló a budapesti kézműves sörözőkről (is).

Ezek a legjobb budapesti kézműves sörözők (beerporn.hu)

Sörös ajándékot raknál a fa alá? Nem tudod honnan és mit rendelj? Három részes karácsonyi ajánlónk első részében azt boncolgatjuk honnan rendelj és mikor!

Karácsonyi sörokos - 1. rész (szuretlen.hu)

A Balaton17 Winter Bríz címkéje úgy ahogy van, telitalálat. Ha esztétikai boncolgatásba mennék bele, talán még hibát is találnék benne, de nem teszem, mert ez már szőrszálhasogatás lenne. És a sör? Az is közel tökéletes.

Finomra hangolva – Balaton17 Winter Bríz (Beers & Books)

Bátran kijelenthetjük, hogy a Csehországba látogató turisták tekintélyes hányada a sör miatt keresi fel az országot, de legalábbis ez is az oka az utazásnak. A külföldiek természetesen továbbra is elsősorban Prágát látogatják, de a újabban nagyon komoly vonzerőt jelentenek az egyre szaporodó vidéki kis sörfőzdék és a közepes méretű sörgyárak is. Szinte mindenütt kínálnak különféle programokat – gyárlátogatást, sörkóstolókat, sörfesztiválokat.

Sörturizmus Csehországban (drinkunion.hu)

Sötétzöld színű, hagyományos félliteres üvegből töltötték ki egy tengeri ételekre specializálódott pekingi vendéglőben az utolsó adagot Észak-Korea egyik söréből. A Taedonggang Beer névre keresztelt ital valószínűleg a világ egyik legnehezebben beszerezhető söre most, hogy a szankciók mind jobban szorongatják Észak-Koreát. A szénimport után ugyanis a sörimportot is fel kellett függesztenie Kínának.

A szankciók miatt elfogyott az észak-koreai sör Pekingben (origo.hu)

A sziléziai Wrocław városa jövedelmeinek nagy része származott a monopolizált sörfőzésből. Ezért is érintette érzékenyen, amikor 1380-ban a szomszédos püspöki sziget lakói is elkezdték gyártani a saját folyékony kenyerüket. A kereskedelmi háborúból valódi összecsapások alakultak ki. A püspök a jól bevált módszerhez folyamodva a kiátkozás eszközéhez nyúlt, míg a város jóval világiasabb taktikát választott, és blokádot vont a sziget köré. Majd megtámadta a püspöki székhelyet.

Tajt részeg katonák papi ruhában, avagy érdemes volt-e a középkorban vért ontani a sörért? (mult-kor.hu)

Több mint ötven bortermelő kínálja az érdeklődőket a Bormedence nevű rendezvényen a Kárpát-medence minden szegletéből.

Bormedence: egység borban, emberben (demokrata.hu)

Mindennapjaink a bor körül forognak, így nem csoda, ha a közelgő ünnepeket sem tudjuk virgonc buborékok, izgalmas fehérborok, kényeztető vörösek, aranyszínű aszúk nélkül elképzelni. Gyorsan körbe is kérdeztük a szerkesztőség és a rendezvényszervező csapat tagjait: milyen különlegességgel lepnék meg szeretteiket (vagy saját magukat) és mi kerül a karácsonyi asztalra?

Karácsonyi kedvenceink: a mi listánkon ezek a borok szerepelnek (boraszportal.hu)

A csípős hideg ellenére Badacsony a téli időszakban is várja a Balatonhoz érkező vendégeket. Forralt bort, sült gesztenyét és forró borcsokoládét kóstolhatnak azok, akik megízlelnék a téli Balaton varázsát. Nézze meg, mely helyek tartanak nyitva, hol ehet-ihat!

Forró borcsokoládéval és sült gesztenyével várja Badacsony (origo.hu)

Az idei St. Andrews Day arról lesz nevezetes, hogy megkezdte működését Skócia első, majdnem teljes egészében közösségi finanszírozásból alapított lepárlója, a GlenWyvis, ami hosszú idő után hozza vissza a whiskyt Dingwall városába.

Elindult a GlenWyvis Distillery (The Whisky Curator)

A KAO LIANG CHIEW párlat legalább annyira közkedvelt ital a kínai emberek körében, mint Magyarországon a házi pálinka vagy a gyomorkeserű. Kóstolása gasztronómiai élményt nyújt, ami nem csoda, hiszen évszázados hagyományok alapján készítik Tiencsinben.

Kóstolja meg a kínaiak kedvenc nemzeti italát! (vendeglatasmagazin.hu)


kinai-palinka.jpg

 

2017. 12. 07.

Teljesítettem a Száraz November 2017 kihívást, az egy hónapot alkohol nélkül, sőt egy nappal többet is. Most beszámolok róla minden szempontból, ami idő közben felmerült. Kívántam-e a piát? Ha igen, milyet, hányszor, mikor és mennyire? Miben éltem másképp ez alatt az egy hónap alatt? Mit szóltak mások?

A Száraz November lefutás kiértékelése – avagy kocsmákban pia nélkül (kocsmaturista.hu)

A békésen sörözgető, egyszerű strandolót percenként éri atrocitás a feléje zúduló, eltévedt labdák által. Mert mi tagadás — a strandröplabda csopaki művelői még nem sajátították el maradéktalanul e sport professzionális elemeit.

Mivé lett a világ? (Serteperte)

Első számú célpontok a Lidl részére készített kézműves sörök.

Heti és havi akciók java (Sörfigyelő)

Ahogy fogynak az alkalmak, egyre nő a tét: egyik legizgalmasabb előadásához érkezett november legvégén a Fehér Nyúl Brewery és az Édes Érzés közös sörszeminárium sorozata, amely ezúttal a stoutokról szólt.

A legsötétebb sörök nyomában (beerporn.hu)

Egy újszülöttnek minden sörfőzde új, tartja a mondás (80%-os pontossággal), de mostanság a sörveteránoknak sem egyszerű az élet. Naponta nyílik egy főzde, köszön be egy gerilla vagy látunk meg egy új logót a karácsonyi vásárban. De vajon honnan tudjuk, mit érdemes kipróbálni és mi az, ami csak a hó locsolását szolgálná egy korty után? Íme 5+1 tipp, mire érdemes figyelni.

Útmutató sörfelfedezőknek: 5+1 tipp, mit ne vegyél (szuretlen.hu)

Legtöbbünk, akik a cseh sörök szerelmesei, jól tudjuk, hogy a csehek toronymagasan vezetik az egy főre jutó sörfogyasztást, ám talán csak kevesebben tudják megmondani, hogy ez mit is jelent pontosan. Ugyancsak kevésbé ismert, hogy tulajdonképpen mennyi cseh sör is készül egy évben, hány embert is foglalkoztatnak a söriparban és mennyire esik jól az állami költségvetésnek az eladott sör után nyert adóbevétel. Ezért mindezek megismerése érdekében most szemezgetünk a The Brewers of Europe, azaz az Európai Sörfőzdék szövetségének 2016-ról szóló kiadványából.

A cseh sörgyártásról, sörfogyasztásról európai összefüggésben (Jaromír '68)

Dolly Saville kilencvenöt éves korában még mindig bent áll a pultban és csapolja a vendégeknek a sört.

Egy hihetetlen történet (drinkunion.hu)

Mozgalmas időszakon van túl a Zsirai pincészet. Örömteli Juniboros esemény, kínai utazás és könyvmegjelenés követte egymást. Mindezekről első kézből értesülhetünk Zsirai Petra beszámolójából.

Zajlik az élet a Zsirai lányoknál (boraszportal.hu)

A Mátrai borvidékről Szőke Mátyás nyerte a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon 2017” címet.

A Mátrai borvidékről választották meg az év legjobb bortermelőjét (travelo.hu)

Kormányzati, kereskedelmi és termelői közreműködéssel népszerűsít és értékesít magyar borokat a Tesco Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban, majd a jövő év tavaszától az Egyesült Királyságban is.

Magyar borokat népszerűsít a Tesco (nepszava.hu)

A főváros - és feltehetően az ország - legburzsujabb italválasztéka bizony egy "közértben" található. Na, jó ez a budai hely csak annyiban közért, hogy a napi bevásárlásra is alkalmas.

Budai bevásárlás: tej és kenyér mellé 3 millió forintos whisky és 100 ezer forintos kávé a kosárban (Burzsuj)

A Jim Beam is belépett az okoseszközök piacára, méghozzá stílusosan, egy beszélő whisky-csapolóval.

Itt van JIM, a whisky-csapoló, amellyel beszélgetni is lehet (hvg.hu)


jimbeam-okoscsapolo.jpg

 

2017. 12. 08.

Gintonik ihletésű sör uborkával és tonikkal? Újhullámos ötletekből nincs hiány Simonfai Balázs és Csanád Márton vándorsörfőzdéjében. A Hara’Punk Brewing alaptóival beszélgettünk.

Újhullámos sörfőző mesterek (marieclaire.hu)

Pár éve még minden új sörnek örültünk, ami különbnek tűnt a nagyipari, kukoricával olcsósított leveknél. Ma meg? A kínálat felpuffadásával van, hogy már csak megvonjuk a vállukat, vagy éppen ingatjuk a fejünket, hogy erre mi szükség volt?

Kézműves sör a Lidltől? Teszteltük! (magyarkonyhaonline.hu)

Különleges barna sörrel lepte meg a műfaj és a téli ünnepek illatának és ízeinek rajongóit a Stari Sörfőzde. A narancshéjjal, fahéjjal, gyömbérrel és szegfűszeggel készülő Advent csak néhány helyen érhető el az országban, le ne maradj róla!

Harapj bele a karácsonyi sörsütibe! (beerporn.hu)

Elmúlt már az idő, amikor az ünnepi poharazások egyet jelentettek a házi törköly és az egri bikavér egyeduralmával. A kézműves sörforradalom egyik jótékony hatása, hogy egyre több főzde áll elő olyan különlegességekkel, amik az adventi asztalon és a karácsonyfa alatt is megállják a helyüket – ezekből szemezgettünk most, az imperial stouttól a braggotig.

Ezeket a kézműves magyar söröket idd karácsonykor! (welovebudapest.com)

Minden sörutazás reménytelen kísérlet: lehetetlent akar. Különösen így van ez, ha az ember a csehek sörkultúrájának a normalizációs idők ködbe vesző világába vágyik vissza. A pártzsargon érzékelhetetlen absztrakciókká zsugorodott az étkezőkocsiban, ahol az utasok úgy merültek el a Pilseni, a Radeberger, a Staropramen vagy épp a Budvar kemény habjában, mint az ausztráliai arandák az ellenség zsírjában.

Aranybuborék és kátrányszín arany (Serteperte)

Nincs egy hónapja, hogy Elon Musk kiállt az újságírók elé, és bemutatta az elektromos járműveket gyártó Tesla két legújabb modelljét: egy elképesztően vagány sportautót, illetve a cég első kamionját. Utóbbi igazi forradalmat hozhat a közlekedésben, és a különböző cégek rá is haraptak az áramvonalas és környezetbarát jövőre, hiszen a napokban a Budweiser létezéséért felelős Anheuser-Busch jelentette be, hogy nem kevesebb, mint negyven darabot rendeltek az elektromos teherszállítókra.

40 Tesla kamionra csapott le egy sörgyártó (24.hu)

Egy gazdag pályafutást megkoronázó életműdíjként is felfogható Szőke Mátyás 2017-es Év bortermelője kitüntetése. A róla készített portréból kiderül, mi mindent köszönhet a szakma a mátrai borásznak.

Portré Szőke Mátyásról, a 2017-es Év bortermelőjéről (vinoport.hu)

A borok fogyasztási hőmérsékletére vonatkozó szabályok bár szigorúak, még sincsenek kőbe vésve. Adott szőlőfajtán vagy borstíluson belül is lehetnek apró eltérések, ezért a hőmérséklet-intervallum alsó vagy felső határával is bátran kísérletezhetsz. Ha jót akarsz magadnak, akkor viszont azt javasoljuk, hogy a lent felsoroltaktól nagyban sose térj el.

Nagy borhőmérséklet-határozó (winelovers.hu)

borhuto.jpg

 

2017. 12. 09.

Múlt szombaton lementem az Incognitóba, mert megint be akartam baszni, sört ittam vodkával, miközben a Neonhal zenekar játszott, és amikor Nagy Tomi azt énekelte, hogy "Kell egy seb, amibe bele, bele, bele, kell egy seb, amibe belemélyeszti ujját, így kiált halleluját", akkor én is vele együtt üvöltöttem, hogy igen, igen, igen, kell egy seb, amibe bele, bele, bele, kell egy seb, amibe halleluját. Pedig nem is hiszek Istenben.

Szia, én egy részeg vagyok, és te? (nepszava.hu)

Az országban egyetlen sörfőző cégként a miskolci zip’s-nek sikerült együttműködést kötnie a Jamesonnal, az ír whiskey-t készítő vállalattal. A projekt különleges és egyedülálló, az együttműködés keretében zip’s sör készült, érlelődött a Jameson bourbon hordóiban – mégpedig limitált kiadás.

Angel’s Ser - ír legenda és magyar ízek a miskolci vállalkozás sikertörténetében! (minap.hu)

Sör... sör... sör – ismételgette Hegyi úr s közben egyet-egyet szip­pantott a cigarettájából. Ott üldögéltünk a kórház dohányzóvá magasztosított, első emeleti széles teraszán, a fehér, kerek, műanyag asztal körül, a hatal­mas, illatos, virágzó hársfa árnyékában, a nővértül kölcsönbe kapott levesestányérba gyűjtögetve a hamut meg a csikkeket. Sör... Az kellene. Három, négy korsóval – folytatta Hegyi úr s for­gatta maga előtt üvegpoharában a kötelezően fogyasztandó teát.

Sörvágy (Serteperte)

A Pernstejn Taxis a kedvenc söreim közé tartozik, így aztán nagy örömmel kaptam le a polcról és már előre örültem a finom kortyoknak. A szavatossági ideje 2014 augusztusában lejárt!

Taxis apró szépséghibával (drinkunion.hu)

Biztosan te is unod már azokat a "jól bevált" ajándékokat, amikkel semmit sem tudsz kezdeni, mégis egyre csak halmozódnak. A fürdőszobaszekrény sok évre visszamenőleg rejt sosem használt parfümöket, és a gardrób legmélyén is egyre csak gyűlnek a borzalmas mintájú kötött pulóverek. Idén viszont másként lesz: jöjjön hét ütős alternatíva.

Hét bombabiztos ajándéktipp borimádóknak (boraszportal.hu)

Európa egy eldugott részén létezik egy földalatti város, amelyben bor van, amerre a szem ellát. Minden utca egy szőlőfajta nevét hordozza, mint a Pinot vagy a Cabernet Sauvignon. A látogatók lassan haladnak autóikkal és kerékpárjaikkal az útvesztőben, ahol az általános forgalmi szabályok érvényesek. A moldvai Mileștii Mici büszkén viseli a világ legnagyobb borospincéje címet.

Kétmillió palack bor az eldugott földalatti európai városban (24.hu)

moldova-bor.jpg

 

2017. 12. 10.

Kapott már valaki sört karácsonyi ajándéknak? Mi igen, és az egyik legjobb dolog volt, ami felnőttéletünkben történt velünk. Nem ment mellé a méret, nem olyasmi volt, amire semmi szükségünk, vagyis cseppfolyósított komlót és malátát ajándékba kapni színtiszta boldogság, már a gondolatára endorfinhullámok szaladnak végig a bensőnkben.

Idén korán jött a karácsony – Öt csodás IPA a fenyő alá (roadster.hu)

A bio szőlőműveléssel foglalkozó borász Szent György- hegyi családi gazdasága a közelmúltban a Balaton-felvidék legszebb birtoka versenyén gyümölcs- és szőlőtermesztő kategóriában a döntőbe jutott.

Megvalósult álom a Szent György-hegyen (veol.hu)

szasziendre.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1213402457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása