.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 09. 28. - kocsmablog
Whiskey-s hordóban érleli sörét a zip's

Helyszín: zip's brewhouse, 
Google Maps

A miskolci zip's brewhouse most szó szerint nagyot gurított. Az írországi Jameson whiskey lepárló üzeméből 10 db 200 literes hordót, hogy Szabó Simon kamerája előtt vegye kezdetét az angyalok sörének története, mi egyszeri lesz, és vélhetően csodálatos.

zips’s Angel’s Ser

Egy nemzetközi sör, amiben az álmok megtestesülnek! Az első gondolatok tavasszal születtek meg, majd az elképzelés szép lassan, hosszas előkészítő munkával valósággá vált. Persze ehhez kellett az a szakmai tudás és egyediségre való törekvés, ami a zip’s-et jellemzi.

Hazai viszonylatban ők az elsők, akiknek sikerült együttműködést kötnie a Jamesonnal, a világszerte népszerű ír whiskeyt gyártó vállalattal. A projekt különleges és egyedülálló, a Jameson bourbon hordóiban már készül a következő zip’s sör. Mégpedig limitált kiadás, mindössze néhány ezer üveg!

Ez lesz az angyalok része. Ezúttal sör formájában testesül meg a beszédes angol kifejezés, vagyis a zip’s Angel’s Ser.

Mi készül a hordókban?

Pár zsák különleges maláta, egzotikus komlók, több évtized whiskey, néhány fürt szőlő aromája pezsgő harmóniával – ez kerül a palackba.

A sör, ami a Jameson whiskey érlelésére használt bourbon hordókba került, egy klasszikus amerikai pale ale alaprecept, amit pezsgőélesztővel erjesztenek. Néhány hónap múlva a sör visszakerül az erjesztőtartályba, ahol mustot adnak hozzá, friss pezsgőélesztővel újraerjesztik – ettől természetes eredetű széndioxid tartalma lesz.

A zip’s Angel’s Ser Túróczi József sörfőzőmester vezényletével már készül. Miután az angyalok söre limitált kiadás, és legfeljebb kétezer liter készül belőle, a palackos kiszerelése is igazán különleges és egyedi lesz. Hamarosan előrendelhető, az előzetes jóslatok szerint decemberre várható a megjelenése. Egy biztos, az igazi sörrajongók nem maradhatnak le a zip’s Angel’s Serről!

Frissítés:

A zip's Angel ser megszületett, és 2017. december 7-én a meghívott szerencséseknek bemutatták a miskolci zip's brewhouse-ban.

képek forrása: angelsser.hu

Persze a fővárosi felvonás sem váratott sokáig, így 2017. december 8-án újráztak a budapesti First Craft Brewery-nél. Utóbbi helyszínen tiszteletét tette a Jameson magyarországi forgalmazója néhány hostess lány kíséretében, akik egy ponton Jameson masterclass-t tartottak Ciarán O'Donovan vezetésével, az Irish Whiskey Academy oktatójával és nemzetközi whiskey nagykövettel. Az összecsengő tételek:

1.) zip's Alpha wolf (amerikai dupla IPA) - Jameson Original
2.) zip's 2in1 (kávés búzasör) - Jameson Caskmates
3.) zip's Hopiverzum (fekete IPA) - Jameson Black Barrel

Egyúttal bemutatásra került a zip's Angel's Ser palackozott verziója, mi nem csak ízében, de megjelenésében is maga a csoda. A 0,33 literes parafadugós pezsgős palack beteljesíti küldetését, ahogy azt Szabó Simon a sörről készítettet teljes filmjében is elmondja:

Pár zsák különleges maláta, egzotikus komlók, több év whiskey és néhány fürt szőlő aromáját töltöttük pezsgő harmóniába ebben a palackban.

zip's Angel's Ser - Barrel aged Pale Ale, világos sör

zipsangelbarrelaged.jpg

Összetevők: kezelt víz, árpamaláta, must keserű komló, aroma komló, sörélesztő
V/V: 7,0%, EBC: 22, IBU: 35

NYEREMÉNYJÁTÉK!


Nyerd meg Facebook játékunkon a 3 db zip's sörcsomag egyikét, melynek része az Angel's ser!

*A játékban csak 18 éven felüli valós személyek vehetnek részt, a Facebook kiírásnak megfelelő hozzászólók közül sorsolunk, a győzteseket a hozzászólására adott válaszban értesítjük, majd privát üzenetben vesszük fel a nyeremény átvételéhez szükséges adataikat. A játék 2017. 12. 31-én 23:59 órakor ér véget. A sorsolás időpontja: 2018. 01. 01.

A játékban résztvevők el kell fogadják a játékszabályzatban foglaltakat!

angelsser-logo-512.png

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9512904446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.12.11. 13:34:24

Megkóstolnád? Itt a lehetőség!
süti beállítások módosítása