.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 08. 14. - apuska
Korsót sűrűn emelgetve

Mit üzen a web?
Heti alkoholos hírek, költemények:
Én a kocsmába járok gyúrni, nem lehet megunni, majd Heti sajtót olvasok, hogy ne csak a test kapja meg a magáét.

Hétszentség'17/32

2017. 08. 07.

Deszkán könyökölve, haverok vidám kvaterkája közben a sör is jobban csúszik, pláne, ha kinn ülünk a levegőn, tarkónkra fák és színes ernyők vetnek árnyékot. A sörkert a hétvégék apró csodája: nincs benne semmi bonyolult, mégis egyre kevesebb van belőle.

A legjobb budapesti sörkertek (azizlelo.hu)

Új, prémium minőségű márkával bővül a magyar sörpiac, a First Craft Beer tulajdonosai főzdéjükkel a hazai sörkultúra megújítását tűzték ki célul. A készítők, azaz a Kurucz család (a Budavári és Belvárosi Sörfesztivál szervezői) folyamatos minőséget ígérnek, és nemcsak hazai, hanem külföldi piacra is szánják a főzeteket. Kurucz Gergővel beszélgettünk.

„Sörlapot minden kocsmába” (rockstar.hu)

Több és több kraft sör készül, mint valaha, de a robbanásszerű növekedés a végét járja. Az USA-ban tavaly 900 sörfőzde nyílt, és majdnem 3 ezer van tervezési szakaszban. A független sörfőzdéket összefogó Brewers Association féléves adatai azt mutatják, hogy az amerikai kézműves sörgyártás volumene 5%-kal nőtt 2017 első felében. Ez valamivel kevesebb, mint a 2016-os féléves 8%-os növekedés, és különösen alacsonyabb, mint a 2015-ös évi 16%-os bővülés.

Kifulladóban is brutális az amerikai craft sör bumm (beerporn.hu)

Az USA-ban egyre inkább hódít a „jóga borral”, vagyis az olyan kurzusok, amelyek a borkultúrát és a testkultúrát kötik össze. Akár otthon, ingyen is kipróbálhatod ezt az új irányzatot, ami a közeljövő legnagyobb slágere lehet!

Pohárral a kézben, lótuszülésben (winelovers)

Guzzle Buddynak hívják és olyan pofonegyszerű, hogy nem is értjük, hogyan nem jutott nekünk eszünkbe. Igen, poharat csinál a palackból.

Ekkora boros találmányt már régen láttunk (player.hu)

Csobolya Attilával és Szanyó Gyulával találkoztam. A Vásárosnaményi főzde 1952-ben nyitotta meg a kapuit. Az első földrajzi oltalom alá eső pálinkáink – a Szatmári szilvapálinka és a Szabolcsi almapálinka - eredetvédettsége a Várda-Drink-nek köszönhető. Miközben sétálunk a Naményi főzdében, Csobolya Attila üzemvezető, főzőmester elmondja, hogy akkoriban, az Európai Uniós csatlakozás idején Brüsszelből egyedül a Naményi főzdét nézte meg az uniós küldöttség.

Akik kitaposták a pálinka eredetvédettség útját (e-Pálinka)

A Grant's elég érdekes felvételi eljárást alkalmaz annak érdekében, hogy végül megtalálja a legalkalmasabb értékesítési nagykövetet.

Ha szeretsz utazni és bírod a whiskyt, ez lehet álmaid állása (player.hu)

Kotorjunk le spagetti westernfilmek zsákjának mélyére a Mexikóra legjobban jellemző sztereotípiáért. Megvan. Danny Trejo Tequilát iszik. De mi nem akarunk olyan sablonok szorításában vergődni, midőn a poros vályogfal aljában heverő, sombrero és poncsó árnyékába temetkezett Diego José Rodriguez népzenész terhes kecskebékára emlékeztető hangszeréből fájdalmasan elcsukló hangokat csikar elő a tortillát és tacót ropogtató gringók pesetáira sóvárogva, miközben kishúga a takaró mögött megbúvó házi csapszékbe invitálja a szomjas americano-kat. Nem. Danny Trejo rumot iszik!

Igazságszérum: El Ron Prohibido rum (Aperitif)

yyyyy.jpg

 

2017. 08. 08.

A gazdasági minisztérium összeszedte, hogy nagyjából mennyit keresett az állam a 7. kerületi bulinegyeddel tavaly: 6,6 milliárd forintot.

6,6 milliárd forint bevételt hozott az államnak tavaly a budapesti bulinegyed (444.hu)

A Grand Café Budapest (volt Művész Kávézó) tulajdonosa egy félig magyar, félig francia úriember. Az óriási terasz, a kifelé néző asztalok és a piros székek ötlete Franciaországból jön, hiszen ott rengeteg ilyen kis kávézó található - ezt valósították meg az Andrássy úton, idevarázsolva egy kis párizsi hangulatot.

Grand Cafe (Foodyny)

Maga a hír nem friss és nem is túl vidám, mégis annak kapcsán jutott eszembe, hogy már nyakunkon a szilva szedése. Volt szerencsém (?) még március végén részt venni a Nébih Szupermenta Szilvapálinka tesztelésén. Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy egy hivatal a laborvizsgálatok mellett felkér szakértőket, hogy egy anonim érzékszervi bírálattal erősítsék meg a vizsgált tételeket.

Ha nem ízlik, ne idd meg... (Párlatvezetés)

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának támogatására sörkülönlegességet hozott forgalomba a mecseknádasdi Karl Mikro-Sörfőzde. Az „Iniciale” nevű kézműves sört, melynek megalkotásában a szeretetszolgálat munkatársai is aktívan részt vettek, augusztus 4-én hozták forgalomba.

Kézműves sörrel a Máltai Szeretetszolgálatért (magyarkurir.hu)

Az Eurostat adatai szerint az unió legnagyobb sörgyártója tavaly a közösség termelésnek 21 százalékát adó Németország volt, 8,3 milliárd literrel. Csehország nincs benne a top 5-ben.

Csehország nincs benne az EU top 5 sörgyártó országában (beerporn.hu)

Kitiltanák a szupermarketekből a sört és a bort az új-zélandi orvosi kamara. A szervezet szerint azáltal, hogy a zöldségek és a kenyér mellé rakják az italokat, „egy veszélyes kábítószert normalizálnak”. A boltok polcaira a fent említett italok a kilencvenes évek elején jelentek meg, rövideket csak bárokban és illegálisan lehet beszerezni.

Leszednék a sört és a bort a boltok polcairól Új-Zélandon (hirado.hu)

Rohamléptekkel közeleg a szüret és az őszi borkóstolók szezonja. Vajon milyen érzés lehet, amikor a saját nappalinktól mindössze néhány méterre élvezhetjük barátainkkal, munkatársainkkal kedvenc borászaink újdonságait, avagy sok éve bizonyító ínycsiklandó telitalálatait? Olyan eladó házakat kerestünk, amikhez saját borospince is tartozik.

Csodás házak saját borospincével (Otthontérkép)

provence2.jpg

 

2017. 08. 09.

Tombol a nyár, körbenéztünk hát a Balatonon és egyéb helyeken, mi a helyzet a híres-hírhedt magyarországi munkaerőhiánnyal. Örkény István legjobbjait kenterbe verő sztorikat hallottunk mélygarázsban, malacólban tartott pincérekről, fizetési igényekről, illetve az is kiderül, hogy a nyugdíjasok aranykora jön a magyar munkaerőpiacon. Valamint arról, hogy kisült, lejárt az „egy nyár alatt megkeressük az egész évre valót” filozófia szavatossága.

Havi 300 ezer alatt nincs pincér, 750 ezret kér a szakács - tombol a munkaerőhiány a Balatonon (hvg.hu)

A Kőbányai Sörgyár születéséhez két katasztrófa és egy maréknyi dörzsölt üzletember kellett. A többi pedig már (sör)történelem.

Az árvízből született sörgyár története (Budapest romantikája)

A Szúnyog-sziget lassan az utolsó darabka Duna-part, ahol el lehet heverni a vízparton, ahol a nem valósultak meg nagy beruházások és a csónakházak is meglehetősen elhagyatottak. A déli félszigetcsúcs felé már megindult a Marina partnak nevezett yacht kikötős lakótelep megvalósítása, de a Szúnyog- (leánykori nevén Nép-) sziget még lakatlan terület, ahol – micsoda ritkaság ez Budapesten –, még le lehet menni a Dunához.

Kocsma a híd alatt (Serteperte)

Bár a Szigetre idén sem engedik be a kézműves söröket, a hazai kisüzemi főzdék így is meg fogják találni az utat a szélesebb közönséghez – vallja a közelmúltban debütáló First Craft Beer egyik alapítója, Kurucz Gergely.

Fölhabzik a forradalom (valasz.hu)

Az IPA hihetetlen népszerűségét megelőzően könnyű volt a sörészeknek, hiszen a kínálat, a néhány búzasörtől eltekintve kizárólag alsóerjesztésű sörökből állt. Így aztán elsősorban a szín volt az, aminek alapján megkülönböztették egy mástól a söröket.

IPA – nem indiai és nem világos! (drinkunion.hu)

A 2017-es Oktoberfest, mely a 184. alkalommal kerül megrendezésre, idén egyik fő célként látogatóit akarja visszacsábítani a sör ünnepére, hiszen az előző évek statisztikái többé-kevésbé 30%-os visszaesésről beszélnek. A szervezők mindent megtesznek a látogatók biztonsága érdekében.

Új biztonsági intézkedések 2017-ben az Oktoberfesten (Oktoberfest Sörfesztivál Münchenben)

Észak-Nyugat-Németország két városának Kölnnek és Düsseldorfnak a sörei, a Kölsch és az Alt is messze földön híresek. A két város meg hosszú évek óta azon verseng, hogy melyik a jobb. Természetesen gúnyrajzokkal és egyéb - amolyan bumfordi németes humorral megtűzdelt - reklámokkal is találkozhatunk lépten-nyomon. Pedig a két ital sokban hasonlít egymásra, mert mindkettő ún. hibrid sör.

A Kölsch és az Alt - a Ruhr-vidéktől a hazai sörfőzdékig (Sörbúvár)

Wier: beszélő név. A német Wein (bor) és Bier (sör) szavak mixtúrája a pohárban is pontosan ugyanez. Készítői nagy reményeket fűznek a Wier befuttatásához.

Wier: Új sláger vagy csak egy öszvér az italpiacon? (diningguide.hu)

Úgy éreztük, itt az ideje, hogy kicsit körbenézzünk a celebek borozási szokásainak háza táján. Ki, mikor, hol és milyen bort iszik – nagyon nem mindegy. Össze is gyűjtöttük kedvenceinket; köszönjük nekik, hogy jó hírét viszik a jó boroknak!

Sztárok kedvenc borai (winelovers)

Egy pillanatig sem lehet vitás, hogy tavasztól, őszig, a legnagyobb mennyiségben fogyasztott borfajta, a rosé. Hogy mi lehet ennek az oka? Egyszerre több minden is segíti folyamatos diadal útját. Itt van 3 remekbe szabott rosé, -amiket biztos nem talál meg áruházak polcain- méghozzá most szuper jó árakon.

A nyár bora, a rosé (Foodyny)

Évek óta egyre népszerűbbek a rozé borok. Most egy friss kimutatás megállapította, hogy a globális rozépiac értéke 389 millió dollár, és egyre növekszik. Hiába azonban a gyors bővülés, a rózsaszínű bor részesedése még így is eltörpül a többi borhoz, illetve a sörhöz képest is.

Óriási biznisz lett a rozé (origo.hu)

Tíz éve nem volt olyan jó sárgabaracktermés, mint idén - lekvár mellett jut belőle pálinkának is. A szeszfőzdés nem szívesen áll szóba a gyümölcsös gazdával 200 liter cefre alatt. A megrendelő 1600 forintot fizet egy liter pálinkáért legálisan. Feketén a felét.

Naponta begyújtanak az üstök alatt - már főzik a barackpálinkát (delmagyar.hu)

Bár a piaci szereplők arra panaszkodnak, hogy nehéz külföldön piacot találni a magyar pálinkának, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter arról beszélt, hogy a Föld országainak több mint harmadába jut az italból. Kis eltérés van ugyan a hivatalos adat és a tárcavezető szavai között, de meglepő helyeken lehet pálinkát találni, például Burkina Fasóban és Csádban.

Magyar siker: a pálinka meghódította Burkina Fasót is (napi.hu)

Nyáron könnyebben lecsúszik egy kis alkohol annál is, aki egyébként egyáltalán nem iszik. A mérték viszont mindennél fontos, ugyanis nagy dózisban olyan hétköznapi, és egyébként egészséges ételek és italok is halálos mérgezést okozhatnak, amiről sokan nem is gondolnánk.

Zacher Gábor parancsolata: életet menthet, ha megfogadod (penzcentrum.hu)

Tudja, melyik nő uralja épp az amerikai zeneeladásokat? Nem, nem Rihanna, nem Beyoncé, de még csak nem is Nicki Minaj, hanem egy szomorú tekintetű fehér nő, Lana Del Rey. A 32 éves énekesnő Lust for Life lemeze a második az énekesnőtől, ami felért a tengerentúli zeneipar csúcsára, ezzel végleg megpecsételve az elméleteket, amik szerint a 2010-es évek második fele inkább a mélabús bambulásról szól a popzenében, mint az azt megelőző féktelen bulizásról.

A nő, aki az alkoholhoz ír szerelmes dalokat (zoom.hu)

lanadelrey.jpg

 

2017. 08. 10.

40 fok, perzselő nap, részeg hordák – ezekkel kell megküzdenie azoknak, akik a pult másik oldalán állnak. Kipróbáltam egy időre, milyen is a fesztiválozós, vendéglátós élet.

Egy órát szoptam a negyven fokban, és csak 625 forintot kerestem – Másodállásom a Szigeten (wmn.hu)

Elhittem magamról, hogy forróban eszem a kását és majd jó tömören és gyorsan összefoglalom Budapest kocsmavilágát, mintha csak 10-20 egység után mesélnék egy kisebb város kocsmaéletéről. Nem, ennél többet pofázok. Így született 420 tétel után egy írás kizárólag a hetedik kerületről. MOST összesen 468 DARAB bejárása után folytatom az első, második és harmadik kerülettel.

Budapest 468 kocsma után – Az I. és II. és III. kerület (kocsmaturista.hu)

Kísérleti főzettel rukkolt elő a Horizont, és jól tette.

IPA-mnak mondom, hogy napam is értsen belőle: ez a sör jó! (zoom.hu)

A Kísérleti Nyúl kezdett egy amerikai IPA-val, majd Fehér Nyúllá avanzsált és kijött 4 sörrel, megújult megjelenéssel. Ez volt a végcél, a Kísérleti Nyúl csak átmeneti név volt, ahogy a minimalista címke is. A névvel a dizájn is megújult, a XX. század első felének dadaista, expresszionista kollázs művészetét visszatükrözve a sör címkéken.

Kísérleti bejegyzés 4 nyúllal (Beers & Books)

A tulajdonosok csaknem három évtizedes sörfőző tapasztalatukat is bevetik új üzemükben, a Sörművekben. A balatonszentgyörgyi vadonatúj főzdében egyelőre ötféle sör készül, olyan mennyiségben, amivel nemcsak a Balatont lehet ellátni.

Itt a Balaton legújabb sörfőzdéje, a Sörművek (I love Balaton)

Vége a klasszikus visszadugózások korszakának! Itt vannak ugyanis a borkotonok, amiket elegánsan és gondosan, hatosával csomagoltak nekünk, ráadásul többször is felhasználhatók! A védekezés mindennél fontosabb!

Kiverte a biztosítékot: íme a borkoton (winelovers)

A portlandi Sommi Wine Cellars csapata készítette el ezt a hibátlan dizájnnal megáldott borhűtőt, ami minden teret képes feldobni a megjelenésével, miközben tökéletes helyet biztosít a féltve őrzött palackjaid számára.

Ennél nem találsz ideálisabb helyet a kedvenc boraid számára (player.hu)

Noha a szüret szavunk kapcsán első flesre szinte mindenki a szőlő betakarítására asszociál, miközben… A minap a békéscsabai Árpád Tanyán jártam – Nagy Árpád főzőmestert faggattam a cég jelenéről.

Árpád Pálinka: mindenki szüretel, telik a naptár (hir6.hu)

Gondolkodtunk, hogy miféle újdonsággal állhatnánk elő az idei grillszezonra, és ez volt a legőrültebb ötlet, ami eszünkbe jutott” – nyilatkozata az északír Irvinestownban működő Maguire húsbolt tulajdonosa Belfast Live-nak, amikor az üzletben árult vodka-Redbullos kolbászról kérdezték.

Vodka-Redbullos kolbász az északír grillszezon slágere (24.hu)

Különleges bár nyílt a bulinegyed közelében: a Black Swan visszavisz minket a húszas évek világába prémium minőségű spiritekkel, koktélokkal és szexi bar fooddal.

Black Swan - artdeco bár a bulinegyed mellett (nosalty.hu)

Miközben az alkoholfüggőség fogalmát jól ismerjük, a társfüggőségről keveset tudunk. Azt hisszük, hogy ez egyfajta kóros mértékű szerelmi kötődés, holott mást takar a kifejezés. Hajnóczy Péter méltán híres kisregénye, A halál kilovagolt Perzsiából ezen fogalmak mélységeibe is beavatja az olvasót.

Egy alkoholfüggő és egy társfüggő házassága (Kultúrpart)

Egy egyértelmű, ízléses, dizájnos, ráadásul humoros toalett tábla igazi művészet.

Férfi vagy női (Tücsi a galaktikus)

 

2017. 08. 11.

Igen nehéz lenne számba venni, hogy a régi budapesti és környékbeli kocsmák, vendéglők közül melyek udvarán volt kuglipálya. Pedig nagyon sok ilyen kertvendéglő volt, csakhogy az idők változásaival és a kerthelyiségek bővítgetésével rendre eltűntek mindenhonnan. Én még emlékszem egy közelmúltbeli élményre kb. 25 év távlatából.

Könnyű nyári sport - néhány korsó sörrel... (Mélyenszántó)

Nem tudom ki találta ki azt a kifejezést, hogy ivósör, de aki ezt kitalálta, nagyon korszerű sörivó lehetett, hiszen az ivósör ellentéte normálisan az ihatatlan lenne. Mivel azonban, aki ezt kitalálta és azok akik ezt azóta is előszeretettel használják, azok azt, hogy ivósör, a kézműves sör ellentéteként használják.

Ivósör, sörivók (drinkunion.hu)

Egy lépés a Prémium Lagertől a belga búza felé. Fél év sem telt el és az első hazai tömeggyártású szűretlen sör, a Soproni IPA után jött a visszavágás Pécsről és most már nekik is van szűretlen sörük.

Pécsi Szűretlen Pils (Sörfigyelő)

Fokozatosan teljes mértékben kivonul a nagy áruházakból a Csíki Sör, és áttér a házhoz rendeléses értékesítésre. Lénárd András tulajdonos szerint a nagy sörgyártók árháborút indítottak ellenük.

Árháború zajlik a Csíki Sör ellen (vg.hu)

A legjobb hír péntek délutánra, estére: a grazi egyetem munkatársai kutatásukban arra jutottak, hogy egy korsó sör növelheti a kreativitásunkat. Ennyi ugyanis már lazítja az agyunk irányító ösztöneit, ami lehetővé teszi, hogy több spontán gondolatunk lehessen.

Csak szólunk: a sörtől kreatívabbak lehetünk (borsonline.hu)

Október közepére készül el az egységes magyar borarculat, amely rendkívül korszerű, letisztult képet mutat majd, ezáltal könnyebben megragadható lesz a hazai bor értékpiramisa és annak négy szintje, csúcsán a tokaji aszúval – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség a megújuló nemzeti bormarketing kapcsán. A tagolás célja, hogy kialakuljanak az identitásokkal rendelkező borok a dűlők, a települések, a borrégiók szintjén, ami lehetővé teszi a sokszínű nemes nedű rendszerezett kommunikációját állami szinten. Novemberben információs portál is indul, illetve a jövőben támogathatják a családbarát borfesztiválokat.

Egységes magyar arculatuk lesz októbertől a hazai boroknak (magyaridok.hu)

Vendégek jönnek. A kerti partihoz már megvannak a húsok, zöldségek és szószok is. Természetesen a borról sem feledkezel meg, ezúttal viszont úgy döntesz, hogy nem játszadozol a rozéval, hanem azt bontod meg, amit egész évben imádsz: a vörösbort.

5+1 nyári vörösbor, amit behűtve innánk (boraszportal.hu)

Érintetlen láda az alkoholtilalom idejéből. Mekkora mázli egy ilyet találni?

Vintage: Egy láda whiskey (Tücsi a galaktikus)

A Gozsdu Udvar szinte követhetetlen tempóban cserélődő vendéglátóhelyei közt biztos pont a Klikk Bistrobar, mely a környezeti zajjal nem törődve, egészen bámulatosan fejlődik.

Koktél in the city (Foodyny)

Néhány bulinegyedes kocsmát szívesen elcserélnénk erre a Costa Ricában üzemelő repcskocsmára. A C-123-as gépet a CIA hagyta hátra, még a nicaraguai beavatkozás után, egy ideig eszegette a természet, azttán úgy 15 éve úgy döntöttek, ha már itt van, igyuk le magunkat benne.

EX-CIA repülőből romkocsma (Kontentbánya)

gep28e15.jpg

 

2017. 08. 12.

Egy újpesti kiskocsmában álltam sorban sörért, és amikor a tekintetem az ártáblára tévedt, nem akart hinni saját magának: a szemgolyóm azt látta kiírva, hogy fél deci szemcsepp 270 forint. Kicsit elcsodálkoztam. Nem azon, hogy ilyen olcsó, hanem azon, hogy ilyen sok. Fél deci szemcsepp. Minek annyi belőle, ha elegendő pár csepp?

Szemcsepp a kocsmában (nepszava.hu)

A történet Itáliában kezdődik Szent Benedekkel, aki a Regulájában többször is említi a bort, de egyszer sem a sört.

Izsák atya személyesen csapolja a sört (gusto.hu)

Az esetek többségében nem csak a levegőbe beszél a sommelier, nem árt tehát, ha te is nekiállsz szürcsölgetni.

Van értelme a borszakértők tippjeinek? (divany.hu)

A nyár szóljon a pihenésről és a testi-lelki feltöltődésről, a borkultúra megszállottainak azonban ekkor sem kell nélkülözniük kedvenc szenvedélyüket. Összeszedtünk pár tételt a szórakoztatóipar boros szegmenséből, hogy mindenki megtalálja azt, amivel a strandon, vagy egy fa árnyékában, esetleg rossz idő esetén a nyaraló menedékébe húzódva tudjon kikapcsolódni.

Ezt csinálja, ha a szabadsága is a borok körül forog! (vinoport.hu)

Magyarországon is egyre több szálloda veszi komolyan a saját bárját, olyannyira, hogy pl. Londonhoz hasonlóan önálló brand köré építik fel ezeket. A nagyjából másfél éve megnyitott budapesti Ritz-Carlton Hotelben az ötcsillagos eleganciához igazodik a többek között champagneban utazó Kupola Lounge & Bar, viszont átellenben már egy sokkal lazább hely, a Deák St. Kitchen működik, ahol a grillételek mellett elsősorban a borokra és a koktélokra fókuszálnak.

Ötcsillagos lazaság (Koktél blog)

20170810201824-img-14287049.jpg

 

2017. 08. 13.

Azt eddig is gondolhattuk, hogy sok turista azért jön Magyarországra, mert számukra nevetségesen olcsó minden belvárosi kocsmánk, de a britek esetében ezt most már határozottan ki is jelenthetjük.

Elkészült a nagy sörárlista: kiderült, melyik országban a legolcsóbb (blikk.hu)

30-as IBU felett beszélhetünk keserű sörökről, de manapság nem ritka a 80 IBU feletti sör sem és az eredetileg 100-as skálát is gyakran meghaladják egyes sörök. Az eddigi legmagasabb IBU-t a dán Mikkeller érte el 1000-rel.

Keserű szenvedély (drinkunion.hu)

Lénárd András nemcsak a Csíki érdekében szólal fel, hiszen Magyarországon mintegy nyolcvan kis kézműves sörfőzde van, amelyek szintén nehezen találnak vevőt a tőkeerejükkel visszaélő multik árnyékában.

Nemcsak a Csíkit, hanem az összes kézműves sörfőzdét megfojtanák a multik (pestisracok.hu)

Az ókori görög gondolkodó, Hérakleitosz azt tanította, hogy nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. A Magyar Sörgyártók Szövetsége most bebizonyította, hogy de igen. Magyarország 2017-es sörkorcsolyájának keresése közben sikerült nagyjából pont ugyanazokat a hibákat elkövetnie, mint tavaly.

Van otthon pár kaffir lime leveled? (Zabhegyező)

Száz éve még mindenki tudta, hol van a Kerek Oktogonhoz legközelebbi apák boltja, ahol nem épp a bablevesből jöttekkel találkozhat az ember! A III. fejezet a szórakozó- és étkezőhelyek témakörében elkövetett gyűjtés.

Ismerje meg a kétszáz éves fővárosi szleng legfurcsább szavait! (24.hu)

6258-1-1024x577.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4112707600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása