.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 05. 3. - apuska
Horizont sörkoktélok a BB'z-ben

Helyszín: BB'z Bar & Grill
Időpont: 2017. április 20.
Google Maps

Az új hullámos kraft sörök avatott szállítója, a Horizont sörfőzde, olyan izgalmas sörkoktélokhoz adott ihletet és muníciót, ami egyenes út a női szívekhez, miközben a férfiak ízlésétől sincs távol. 

2016. decemberében az egykori Frappáns helyén nyílt a kezdetektől nagy népszerűségnek örvendő BB'z Bar & Grill, ahol a remekbe szabott ételek mellé többek közt a Horizont sörfőzde kraft sörei is választhatók, míg az éjszakai bulik trendi kísérői a koktélok. Innen már tényleg csak egy lépés a közös nevező!

A színes sörkoktélokat bemutató eseményen Dudok Ádám, a Saison Witbier sörükkel a 2017-es Dublin Craft Beer kupa nagydíját is elhódító Horizont sörfőzde ügyvezetője arról mesélt, hogy régóta szerettek volna bekapcsolódni a nemzetközi színtérre egyre inkább jellemző sörkoktélok világába, amihez a BB'z remek partnernek bizonyult. A közös gondolkodás eredménye egy 6 tételből álló sörkoktél szortiment, aminek az alapjául szolgáló söröket a koktélok előtt önmagában is megkóstoltuk.

A Horizont sörfőző filozófiájára jellemző, hogy a söreiket nem szeretik túltolni abban az értelemben, hogy túl sok nem klasszikus sör alapanyagot használnak hozzájuk, ettől sörkoktél alapnak is kifejezetten ideálisak, mert jól keverhetőek a klasszikus koktél összetevőkkel, fűszerekkel.

Az látszik, hogy a nyugat-európai és amerikai vendéglátóhelyeken, rendezvényeken egyre nagyobb a sörkoktélok létjogosultsága, innentől a Horizont célja sem lehet más, mint hogy az innováció élére álljon a hazai sörkoktél piacon: egyre több fajtával álljanak elő, egyre több helyszínen - látványos attrakciókkal.

A BB'z bárpultja mögött a mixer szerepben Sós Ricsi tüsténkedett, akinek szenvedélye a szakmája, így nagy mosollyal az arcán, sorrendben a következő műalkotásokkal állt elő.

Honey Porter
30 ml Jack Daniel's Honey, 25 ml citromlé, 20 ml vaníliaszirup, 60 ml Horizont Vanilla Milk Porter

Japanese Swizzle
30 ml Becherovka, 20 ml fahéjszirup, 20 ml citromlé, 80 ml Horizont Japán Búza

Coriander Fizz
30 ml Bombay Sapphire, 10 ml limelé, 20 ml passion fruit, 10 ml cukorszirup, 4-5 levél koriander, 1 tojásfehérje, Horizont Saison Witbier top up

Gold Rush
30 ml Bombay Sapphire, fekete bors, 15 ml limelé, 100 ml ananászlé, 10 ml cukorszirup, Peychaud's Bitter, Horizont Golden Ale top up

Spring is Coming
30 ml Bombay Sapphire, 5-6 mentalevél, 20 ml bodzaszirup, 25 ml limelé, 60 ml Horizont Saison Witbier

Lady Lavender
30 ml Grey Goose Citrom, 25 ml levendulaszirup, 15 ml citromlé, 1 tojásfehérje, 40 ml Horizont Saison Witbier

Nagy élmény volt megtapasztalni, hogy képzelik a hozzáértők a sörök ízeit koktélformában tovább, épp csak magamat nem látom, ahogy egy korsó sör helyett inkább kérek egy sörkoktélt - nem túl férfias, ismerjük be, míg a csajokat ilyennel meglepni, fölösleges úri huncutság.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9112460149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása