.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2017. 03. 10. - apuska
City Beer

Cím: 1075 Budapest, Károly körút 9.
Látogatás: 2017. február 6. 18:00-21:20
Google Maps

A klasszikus sörpadok és a rekeszekben felhalmozott göngyöleg pont irányba állít a szoli lilán megvilágított pultig.

Telefon: +36 20 200 1000
Facebook: fb.com/city.beer.bp
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Úgy indult, hogy találkozzunk a belváros szívében 1-2 sörre. Semmi cicó, nem kell a parasztvakítás vagy gourmand módi, ne legyen túl drága, elég ha le tudunk ülni.

Felnéztem az egyszerű megoldásokat kínáló legjobbkocsma.hu weboldalra. Megdöbbentő, hány helyről maradtam le, mióta lankadt kicsit a figyelmem. Már 30 kocsmánál tartanak! Mintha rátaláltak volna a tuti siker receptjére, amihez nyúlnak, arany, egy-két sémát ügyesen váltogatva, jól megközelíthető, forgalmas csomópontok közelében jelennek meg, nem csak a bejáratott stílust, de még a kocsmák elnevezését sem túlkomplikálva.

Ha Deák tér, akkor City Beer - névválasztás szempontjából pont kilóg a sorból. A lakók legnagyobb bánatára az egykori K9 sörbár utáni űrt hosszú szünet után újra egy vendéglátó egység tölti be, persze lassan szokják vagy gyorsan szöknek, mert a bulinegyed erre is terjeszkedik, hogy többet ne mondjak, pár méterre innen a konkurens Kakas, illetve az Ördög Katlan.

Ahogy az említett ivók, úgy a City Beer legfőbb erénye is a terasz. Napsütésben, melegben, hideg sörök és fröccsök társaságában nincs is jobb annál, mint tágas, forgalmas tereken ücsörögni, alaposan megfigyelni a nagyvárosok természetes élővilágának átlagostól felfelé eltérő példányait, majd hangosan felszisszenni, hogy mindenki értse, ha csak rajtad múlna, párosodnál.

De mit lehet tenni, ha az időjárási körülmények ezt a fajta állati viselkedést nem támogatják? Bemenni, és remélni egy hasonlóan ingergazdag környezetet, amihez a másik oldalról fel is vonultatják a teljes kocsmai szórakoztató eszköztárat, hátha.

Már a bankautomatával megerősített kirakati ablakból látszik, hogy van flipper. Ahogy az ajtón belépsz, épp csak nem állja utad a rekeszekben felhalmozott göngyöleg, de szolid manőverrel kezelhető, balról klasszikus sörpadokkal határolva pont irányba állít a jobbon szoli lilán megvilágított pultig.

A polcokon az italok fényben úsznak, fölé krétával vannak kiírva az árak egy hosszú-hosszú  táblára. Italakciók? Mindig. Csapolt Guinness? Tök jó. Szervezd ide a bulidat, biztatnak.

Az egyszeri rendezvényeket idéző sörpadoknál eggyel jobb a fal melletti háttámlás és párnázott verzió a "The Densington Post" kamu nyomdatermék felidézésével. De az asztalok már ugyanazok, egészen színesre ragasztgatva a borlappal, a kávé kínálattal, és az aktuálisan kiemelt, pl. Fütyülős reklámokkal, amiről a figyelmet időről időre elterelik a tévén villódzó sportműsorok, a gyors reflexekre építő Crazy Light játék, vagy a falon a főként filmszerepek alakjait megtestesítő óriásposzterek.

Aztán ugyanez pepitában az alagsorban. Bár a falminta egyrészről Woodstockra hajaz, másrészről figyelmetlen bringások tekernek egymásnak, de itt kapott helyett két csocsóasztal, egy darts tábla, és egy boxgép, ami a melyikünk az erősebb, avagy ki üt nagyobbat férfias játékok legszelídebb formája. Nyomasztó, hogy nincs itt ablak? Igen. De közel a WC, az a mérhetetlenül lepukkant ijesztő színű örökség, ami elé a csúcsra pörgetett időszakokban szerintem még vécés nénit is raknak, mert a kihűlt helye ott volt egy széken.

És akkor most olvass vissza, mi volt a cél, mikor ide beültünk? Ennyi. Nem több. Szóval nyugi, igény van, a City Beer 390 forinttól fölfelé a kispénzű fiatalok körében egy darabig még opció marad.

kalimpa:

Kedves kiszolgálás egy eléggé lepattant hangulatú kocsmában, kb. ez fogadott minket. Nem volt zavaró, de elkeserítő inkább egy Deák tér szélén lévő krimótól. Mindegy, a csapon a Dreher márka prémium sörei is voltak, és ment az NFL Superbowl összefoglaló, ez pont elég volt, míg vártam a barátom érkezésére. 

A hangulat biztos jobb, amikor teltház van, ez sajna vagy szerencsére most nem nekünk nem adatott meg. Csupán páran lézengtek rajtunk kívül az ivóban, a pince szekció meg pont tátongott az ürességtől.

Amúgy nehéz lenne bármi pozitívat is kiemelni, ez egy tök puritán kocsma, a szokásos klisékkel ellátva: csocsó, rock zene, ropi, sör, rövid, ennyi. Egynek jó, ha a szomjas vendég és egy pofa sörre vágyik minden körítés nélkül, vagy egy betévedő turista pihenne s inna valami helyit. Nem vonz engem többet semmi oda, de talán mások szeretik, ez ebben a szép.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 390 Ft
Üveges sör: Dreher Hidegkomlós, 450 Ft
Bor (1 dl): Petrény száraz folyó, 90 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 490 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Ropi, 150 Ft

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8912322111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása