.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 19. - pamutmaki
Kakas presszó (Deák)

Cím: 1075 Budapest, Károly körút 23.,
Látogatás: 2011. június 19. 19:00-22:15.
Google Maps

Erős neonfényben pisilni kész bűvészmutatvány, mert a sötét falakra pingált traktorkák, helikopterecskék s hasonlók elveszik a figyelmed, pedig azt érzed, hogy amúgy sem látsz.

Telefon: +36 30 728 6049
Facebook: fb.com/kakaspresszodeakter
Web: -

Vélemény

pamutmaki:

Kukurikú török császár! Add vissza a gyémánt fél krajcáromat!

Gyerekkoromban, azt játszottuk, hogy egy korty teát a szánkba véve, fejünket hátrahajtva, gurgulázva kellett elmondani a fent említett mondatot. Nyugodtan próbáljátok ki sörrel, borral, pálinkával, nagyon szórakoztató.

A Deák téri Kakas presszóban akár az egész mesét felolvashatnánk így, hiszen a wc melletti falon, ott díszeleg dizájnosan a Kiskakas gyémánt fél krajcára című népmese. Jobb volna ugyan, ha a vendégtér minden szegletéből olvasgathatnánk, hisz az újság/könyv/laptop nélkül várakozók, legalább visszatekinthetnének kicsit gyerekkorukba. De azért erre más lehetőséget is adott nekünk a Kakas, egy záporos vasárnapon. Én egyértelműen Donald kacsát választottam, a rózsaszín, Disney-s puffok közül, de ülhettem volna, Mickey Mouse-ra is, Goofy-ra vagy a többiekre.. Lényeg, hogy engem egyből megmosolyogtatott, söröm is vidámabban hullámzott kezemben.

Természetesen, a város bármely pontján ütközünk bele egy Kakasba, ott mindenhol ilyen puffok várnak majd, és ilyen árak is. A dizájn pontos, kidolgozott eklektikussága olyan egységet eredményez, hogy bárhová tévedt a tekintetem, mindenhol elismerő bólogatás volt a válaszom. A bakelitekből kirakott fal felé, a fekete műanyag, csempére emlékeztető tapétára, a szürke kanapékra, a pult mellé festett hölgyeményre, mind-mind bólogattam (lehet hogy hülyének is néztek). Mint kiderült, azért nem minden tejfel, talán csak első blikkre. A kanapék túl alacsonyak, az állunkat vígan megtámaszthatjuk az asztalon, a wc pedig egyenesen hátborzongató. Erős neonfényben pisilni kész bűvészmutatvány, mert a sötét falakra pingált traktorkák, helikopterecskék s hasonlók elveszik a figyelmed, pedig azt érzed, hogy amúgy sem látsz. Ha pedig bohócot akarunk csinálni magunkból, nyugodtan próbálkozhatunk a smink-frissítéssel is.

A kiszolgálás inkább semleges, mint kedves, de azért cseverészésünk közepette, szépen, láthatatlanul cserélődtek a hamvedreink. Mint megtudtam, a Deákon áprilisban nyitottak, akkor még egy kellemes tujákkal tarkított terasz is várta a viszonylag olcsón, jó környezetben inni vágyókat. Most engedélyre várnak, és reméljük mihamarabb ismét lesz kiülésre lehetőség. Asztalfoglalásra lehetőség sajna nincs, aki betér, és talál helyet, a szerencse fia.. lánya! Ami még nekem egy kicsit sántít a Kakassal kapcsolatban, hogy az olcsó krimó és az igényes, modern söröző keveréke. Hogy lehet például elrontani ezt a fantasztikus berendezést holmi kivetítőkkel és sportközvetítéssel? Na jó, erre talán válaszoljanak inkább a kakasok.. Kukurikú-Gól!

katus:

Időben érkeztem a kiszemelt helyre, mégis egyedül. Ez az én formám - gondoltam. Tekertem a pedálom, hogy elkerüljem a zuhét és most várhatok…

Van egyfajta ellentartásom az önmagammal kávézással, mert ilyenkor becéloz egy-két férfi, ami olykor kellemes, ám éppen nem volt kedvem efféle kalandokhoz. Kiszemeltem hát a kanapés részt magamnak, ahonnan kellő kilátás nyílik a helyre és az utcára egyaránt. A felszolgáló hölggyel szemkontaktus útján sikerült felvennem a kapcsolatot, ami manapság nem könnyű feladat. A kávém gyorsan érkezik, bagóra gyújtok és szemlélni kezdem, hogy hol is vagyok. Első benyomásra a Kakas presszó kávézó egy igényes, kellemes hely a város központjában. A design részletes és kidolgozott: a piros-fekete-fehér színvilág a mérvadó, a Mickey egeres mini bárszékek megmosolyogtatnak, a neon zölden megvilágított mini mosdó földöntúli. A falon poszterek, bakelit minták mindenütt, pussykates festmény virít a pult tartóoszlopán. Választhatunk, hogy a pultnál arany színű bárszékeken, az utcára nézve körasztaloknál, kanapéba süppedve (ez csak hosszú törzsűeknek ajánlott, ugyanis az asztalok kissé magasak ehhez), vagy éppen az elszeparált részben a magasból kívánjuk élvezni az italunkat.

Itt üldögélve, a felújított Károly körút és a már több éve központi Deák tér forgatagát figyelem: bámészkodó turisták, szerelmes párocskák, robotoló emberek, bicajosok, esőfelhők mindenütt. Hirtelen olyan érzésem támad, mintha Párizs egyik kávézójában szürcsölgetném tejeskávémat és élvezni kezdem a helyzetet. (Az ég közben leszakadt egy rövid időre, áldottam magam a sietségért, meg az élményért is.) Az egyik felszolgáló hölgy kedves, kommunikációra is hajlandó a kötelező körökön túl, ez pluszpont a helynek. Külön pozitívum, hogy a Kakas, ahhoz képest, hogy a Deák szájában található, mégsem hozza zavarba a vékony pénztárcával rendelkezőket.

Megérkeznek a pajtásaim, a kávézást lassan sörözésre cserélem, csivitelünk erről-arról a rég látott ismerősökkel. Az egyetlen kifogásom, hogy a zene semmi különös: az egyik rádió aktuális slágereket nyomat. Ehelyett igényes zenét szívesebben hallgatnék, legközelebb ha betérek, talán már ez a vágyam is teljesül.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 330 Ft
Üveges sör: Arany Ászok félbarna, 370 Ft
Bor (1 dl): Egri Kékfrankos rosé, 220 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 500 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 250 Ft
Meleg ital: Capuccino, 300 Ft
Harapnivaló: Szendvics, 380 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1003047616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása