.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 12. 23. - apuska
Platz

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 4.
Látogatás: 2016. augusztus 5. 18:00-20:15
Google Maps

Német a név, bajor a sör, a nemzetiségi ruhákat idéző ülepre lógó nadrágtartóval szolgál fel a fehérnép.

Telefon: +36 1 266 2850
Facebook: fb.com/budapestplatz
Web: http://platz.hu

Vélemény

apuska:

Üljünk ki a Bazilika előtti térre a Platz teraszára, javasolta valaki a társaságból. Ám legyen, már nem mondok alapból nemet az ilyen invitálásokra, hisz a főként turistákra épülő üzletmodell ellenére a 0,75 bistro és a Bestia is tetszett a szomszédban. Legalább van viszonyítási alapom!

Német a név, bajor a sör, a nemzetiségi ruhákat idéző ülepre lógó nadrágtartóval szolgál fel a fehérnép - lehet valami összefüggés. A 2011-ben megnyílt, és azóta a környékhez illőn kívülről is rendbe szedett Platz ugyanis egy söröző, ahol megtalálható a Paulaner sörgyár teljes választéka. Ehhez igazodik a konyha, bajor és magyar különlegességek kerültek rá a csecse falapokra gravírozott étel- és itallapra, persze az árakat gondosan belőve, hogy az örökkévalóságnak szóljanak.

Jobb helyen a Platz már nem is lehetne. Az ernyők alá kiülni a napsütésben egy ízletes sörrel a 100 nm-es terasz kényelmes székeinek egyikére, élvezni a nyüzsgést, a fenomenális kilátást, felülmúlhatatlan... És ilyenkor, ha azt mondják, ennyi főre nincs szabad asztal, akkor az fáj. Fizikailag. De ugye az óriási ablakok mögött ott egy kétemeletes légkondicionált étterem, és az se rossz, szóval a rendelés marad.

Fiatalos belső, ötletes megoldások mindenütt. A hatalmas belmagasságú designház indusztriális hangulata, és a csodálatra méltó múlt kortárs újraértelmezése egyszerre van jelen. Az ablakban mindig változó szezonális a dekoráció, a központi falon több mint 90, színes fényekkel megvilágított régi szifon áll rendezett sort, vaskályhák a sarkokban, régi rézmozsarakból egy regiment, díszes barokk tükrök, antik rádiók, mérlegek, régi szenes vasalók, a polcokon könyvek, képkeretben kötvények, részvények, a lépcsőfordulóban retro reklámtáblák, és minden tekintetet vivő hihetetlenül gyönyörű cirádázott, aranyos, takaros, tekerős pénztárgépek...

A semmiből kitekert vászonra esténként sporteseményeket vetítenek - a WC-re menet két, a csapat által aláírt Bayern München mez díszeleg -, minden szombaton 20 órától DJ játszik, de van hogy unplugged koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt.

Igényes hely, a magára valamit adó magyaroknak, és a jobb sorsú nemzetek környéken kóválygó turistáinak: enni, inni, mulatni, napszaktól függően. Persze a kiszolgáláshoz kell egy kis szerencse, hogy ne egy lassú, unott műszak áldozatává válj, és ha így, tetszeni fog, s pénzt nem sajnálva egy jó Oktoberfest sörre talán még vissza is tévedsz.

sophie bell:

Nekem minden bejött. Tetszett az indusztriális környezet, finom volt a kaja, remek a társaság. Mondjuk az gáz volt, hogy csapolás után még kavargatták a sört, de lehet, ezt nem is kellett volna észrevennem, és most egy ősi vendéglátóipari titkokról rántom le akaratlanul a leplet.

anyicska:

Ez egy tipikus trendi hely sok más hasonló mellett, amelyek a belvárosban nőnek, mint a gombák eső után. A Szent István bazilika tövében található, ezzel nem nehéz kitalálni a célközönséget, és az ezzel járó árszínvonalat, ami inkább a turistákra lett szabva. Azzal nem lenne semmi baj, Budapest szívében járunk, és ezt meg kell fizetni. De cserébe elvárnék bizonyos színvonalat, ami a kiszolgálást illeti. Ahhoz képest, hogy bent vendég alig volt, nem nagyon törődtek velünk, lassúak voltak, nem túl kedvesek, és a fizetésnél is meggyűlt a baj.

Indusztriális, színes, hangulatos dizájn és modern, tiszta mosdók, kifogástalanok, de valahogyan hiányzott nekem a Platzból valami egyedi, különleges, amivel kitűnhetne az elején említett trendi gombák közül.

timi:

Szerintem egész jó hely a Platz! Épp egy házat újítunk fel és rendezünk be, így arra voltam ráállva, hogy milyen ötleteket lehet ellesni. A bazi nagy faasztal például tetszett a fémcsövekből kirakott kecses lábaival.

A májkrémes kenyér, amit valami fancibb név alá van rejtve ettem, fincsi volt, és a többiek előtt a főételek is jól néztek ki.

A kiszolgálásból csak a frissen szakított pincér kislányra emlékszem, aki nagyon szomorú volt, ezért a munka sem ment igazán neki. Akkor szakított vele a barátja. Telefonon. Ő mondta neki, hogy ne most, mert épp dolgozik. A srác sajnos nem volt rá tekintettel. Ebben a gyenge pillanatában majdnem kiteregette a teljes családi szennyest, mikor a főnöke leállította. Groteszk és zseniális zárás volt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Paulaner, 1050 Ft
Üveges sör: Paulaner Salvator, 1210 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 430 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 1090 Ft
Üdítő (5 dl): Limonádé, 950 Ft
Meleg ital: Capuccino, 580 Ft
Harapnivaló: Platz XL Burger, 3400 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr6112065879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása