.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 11. 10. - kocsmablog
Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar

Helyszín: 1052 Budapest, Szervita tér
Időpont: 2016.11.10. - 2017.01.15.
Google Maps

Idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem. A mérföldkőnek számító születésnap alkalmából világszerte számos meglepetéssel készülnek a márka rajongóinak. Budapesten, a Szervita téren néhány hete nyílt meg Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar, ami egy szelet Lynchburg-öt varázsol a belváros szívébe: bepillanthatunk a lepárlóüzem mindennapjaiba, a whiskey készítés folyamatába, limitált kiadású italokat és remekbe szabott koktélokat kóstolhatunk.

Az idén 150. éves Tennessee-i lepárlóüzem születésnapi meglepetés sorozatából Magyarország sem marad ki. Nemrég, három hónapra Budapest szívébe költözött Amerika legértékesebb whiskey-jének szülővárosa, Lynchburg. A legendás helyszín a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ban elevenedik meg, amely nem csak méltóképpen tiszteleg a márka hagyományai előtt, de remek alkalmat kínál arra, hogy a 150 éves ital kulisszatitkaiba bepillanthassunk.

A Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar tematikus programokkal várja az érdeklődőket. 5 különböző „állomáson” végighaladva lépésről-lépésre ismerhetjük meg a whiskey készítés folyamatait és minden olyan különleges módszert, amely egyedivé teszi a világhírű italt. Többek közt megvizsgálhatjuk a fehértölgyből készült egyszer használatos pörkölt majd kiégetett hordókat, amelyek kiemelten fontos szerepet töltenek be a legendás whiskey elkészítésében.

A Jack Daniel’s különleges ízét egy régi Lincoln megyei eljárás, a 3 méteres cukorjuharfa szén rétegen átcsepegtetett faszenes lágyítás adja, és a vendégek itt azt is megtapasztalhatják, milyen lenne az ital, ha ezt a lépést elhagynák a készítők.

Fehér János, a márka magyarországi area managere, nekünk kicsit részletesebben is beszélt a Jack Daniel élményről. Jasper Newton Danielről, Amerika legrégebben bejegyzett whiskylepárlójának 16 éves alapítójáról, a gyárnak helyt adó mai napig szesztilalom alatt álló 341 fős faluról, a whisky alapanyagairól: a forrásvízről, kukoricáról, rozsról, árpamalátáról, a lepárlás folyamatáról, a faszenes lágyításról, a cég saját kádárműhelyeiről, amihez a fákat a saját erdőikben vágják, hogy az elkészült hordókat milyen szélsőséges időjárási körülményeknek teszik ki, s hogy abban a whisky nagyjából 4 évet áll, mire palackozzák. Jó volt hallgatni, jó volt kóstolni.

A bárpultban megtalálható egyébként a teljes Jack Daniel's whisky portfólió, mely kiegészül olyan limitált kiadású darabokkal, mint a Jack Daniel's Sinatra Select. Az este megkoronázásaként a pultok mögött profi bártenderek készítettek nekünk spéci koktélokat (1650-1950 Ft), Varga Gergő többszörös díjnyertes mixer a klasszikusok mellett olyan különlegességeket készített, mint a madártejes, kávélikőrös vagy a málnás változatok.

A Szervita téri helyszínen egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a a tervek szerint 2017. január közepéig nyitva tartó Pop Up Bar vendégei. A 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR szemüvegek segítségével egyedülálló virtuális élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ba.

jd_vr_imagefoto.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7411947037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása