Helyszín: 1052 Budapest, Szervita tér
Időpont: 2016.11.10. - 2017.01.15.
Az idén 150. éves Tennessee-i lepárlóüzem születésnapi meglepetés sorozatából Magyarország sem marad ki. Nemrég, három hónapra Budapest szívébe költözött Amerika legértékesebb whiskey-jének szülővárosa, Lynchburg. A legendás helyszín a Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ban elevenedik meg, amely nem csak méltóképpen tiszteleg a márka hagyományai előtt, de remek alkalmat kínál arra, hogy a 150 éves ital kulisszatitkaiba bepillanthassunk.
A Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar tematikus programokkal várja az érdeklődőket. 5 különböző „állomáson” végighaladva lépésről-lépésre ismerhetjük meg a whiskey készítés folyamatait és minden olyan különleges módszert, amely egyedivé teszi a világhírű italt. Többek közt megvizsgálhatjuk a fehértölgyből készült egyszer használatos pörkölt majd kiégetett hordókat, amelyek kiemelten fontos szerepet töltenek be a legendás whiskey elkészítésében.
A Jack Daniel’s különleges ízét egy régi Lincoln megyei eljárás, a 3 méteres cukorjuharfa szén rétegen átcsepegtetett faszenes lágyítás adja, és a vendégek itt azt is megtapasztalhatják, milyen lenne az ital, ha ezt a lépést elhagynák a készítők.
Fehér János, a márka magyarországi area managere, nekünk kicsit részletesebben is beszélt a Jack Daniel élményről. Jasper Newton Danielről, Amerika legrégebben bejegyzett whiskylepárlójának 16 éves alapítójáról, a gyárnak helyt adó mai napig szesztilalom alatt álló 341 fős faluról, a whisky alapanyagairól: a forrásvízről, kukoricáról, rozsról, árpamalátáról, a lepárlás folyamatáról, a faszenes lágyításról, a cég saját kádárműhelyeiről, amihez a fákat a saját erdőikben vágják, hogy az elkészült hordókat milyen szélsőséges időjárási körülményeknek teszik ki, s hogy abban a whisky nagyjából 4 évet áll, mire palackozzák. Jó volt hallgatni, jó volt kóstolni.
A bárpultban megtalálható egyébként a teljes Jack Daniel's whisky portfólió, mely kiegészül olyan limitált kiadású darabokkal, mint a Jack Daniel's Sinatra Select. Az este megkoronázásaként a pultok mögött profi bártenderek készítettek nekünk spéci koktélokat (1650-1950 Ft), Varga Gergő többszörös díjnyertes mixer a klasszikusok mellett olyan különlegességeket készített, mint a madártejes, kávélikőrös vagy a málnás változatok.
A Szervita téri helyszínen egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek a a tervek szerint 2017. január közepéig nyitva tartó Pop Up Bar vendégei. A 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videó és VR szemüvegek segítségével egyedülálló virtuális élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak Jack Daniel’s 150 Pop Up Bar-ba.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.11.18. 14:59:25
index.hu/tudomany/til/2016/11/18/a_jack_daniel_s_gyar_varosaban_tilos_alkoholt_arulni/
.. Utolsó kommentek