.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 10. 3. - kocsmablog
Virtuális túra a Jack Daniel lepárlóban

A Jack Daniel lepárlóüzem fennállásának 150. évfordulója alkalmából virtuális élménnyel lepi meg a rajongókat. Egy 360 fokos videón bárki Lynchburgben érezheti magát és megnézheti, hogyan készül a méltán híres amerikai whiskey. Egy különleges VR szemüveggel a másfél évszázados főzde falai között „sétálhat” a néző.

Nem kell repülőre ülnünk, mégis Amerika legrégebben bejegyzett lepárlóüzemében találhatjuk magunkat néhány percre. A Jack Daniel’s fennállásának 150. évfordulója alkalmából ugyanis egy 360 fokos videó készült, hogy minél többen megismerhessék a hamisítatlan whiskey gyártásának minden lépését. A kisfilmben végigkövethetjük a teljes folyamatot a hordókészítésétől egészen a kóstolásig. Eközben kulisszatitkokra is fény derül, például megtudhatjuk, hogy egy adag whiskey-nek közel egy hét kell ahhoz, hogy átcsepegjen a három méter magas cukorjuhar-faszén rétegen, amely az ital jellegzetes ízéhez is hozzájárul.

Az eredeti 360 fokos videó a Jack Daniel's Magyarország Facebook oldalán található

Jack Daniel mindig azt mondta „Mindennap a legjobbat készítjük, amit csak tudunk.” Ez a hozzáállás vezérelte Bowe Kinget és Rama Allent is, akiknek közreműködésével megszületett a különleges film, amelyet VR szemüveggel is élvezhetnek a rajongók. Magyarországon például a Sziget Fesztiválon a Jack kamionnál kirándulhattak el Lynchburgbe a fesztiválozók, de az ősz folyamán lesz még lehetőség a virtuális kalandok átélésére.

A filmben alkalmazott úgy nevezett „kevert idő” vizuális stílust olyan tartalmak bemutatására fejlesztették ki, ahol a pillanatot szeretnék lelassítani vagy éppen megállítanák az időt. Erősen stilizált, filmszerű képi hatásokat használtak az alkotók, mindezt az adott környezetre jellemző térhatású hangokkal egészítették ki, ezzel teremtették meg a lehető legvalósághűbb élményt. A technológiát, amely lehetővé teszi a valós idejű felvételek és kimerevített képek együttes megjelenítését a The Mill produkciós ügynökség fejlesztette ki, kifejezetten a Jack Daniel’s VR élmény megvalósításához.

„A néző a „kevert idő” technológiának köszönhetően olyan filmet nézhet végig, amely egy álomszerű utazást elevenít meg” – mondta Rama Allen, a The Mill produkciós ügynökség kreatív igazgatója. „Ez a teljesen új filmes megközelítés lehetővé teszi, hogy a néző még valósághűbben élhesse át az élményt.”

jd_vr_imagefoto.jpg

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7611786223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása