.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 08. 14. - kocsmablog
Budapesti Német Sörfesztivál

Helyszín: 1117 Budapest, Kőrösy József utca (Allee mellett)
Időpont: 2016. augusztus 25-28.
Google Maps

Ilyen még nem volt. Egy sörfesztivál, ahol a német söröké és sörkultúráé lesz a főszerep. Az 500 éves Reinheitsgebot tiszteletére.

1516. április 23-án Bajorországban kihirdették a Sörtisztasági Törvényt (Reinheitsgebot), melynek legfontosabb pontja meghatározta, hogy a sör főzéséhez kizárólag árpa, komló és víz használható. A törvény 1871-ben országos érvényű lett, onnantól mindegyik német sörre rákerült az 1516-os évszám vagy a „gebraut nach dem deutsches Reinheitsgebot” felirat, melyet a németek a minőség garanciájának tartottak. Bár 1987-től az új sörtörvény értelmében már a németeknél is el lehet ettől térni, ha a terméket „Spezial-Bier” felirattal látják el, ugyanakkor a német sörisszák többsége hagyománytisztelő, és mai napig a régi, jól bevált söreikre esküsznek.

Épp ideje volt, hogy a sörkultúra alapjait jelentő német söröket valaki a magyar fogyasztókkal is megismertesse. A Serfőző csapata idén először szervezi meg az első Budapesti Német Sörfesztivált, amely rendezvényt fővédnöki támogatásáról biztosította Dr. Heinz-Peter Behr a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete.

nemetsorfeszt.jpg

A Budapesti Német Sörfesztiválon kifejezetten Németországból származó házi-, kisüzemi- és nagyüzemi sörfőzdék söreit kóstolhatóak. Számos olyan darab megjelenik a rendezvényen, amellyel Magyarországon eddig nem vagy csak nagyon ritkán találkozhattunk. A felvonuló márkák a teljesség igénye nélkül: Bitburger, Büble, Dab, Eichbaum, Erdinger, Erdinger Urweisse, Fischer's, Fóti Sörfőzde (500 éves a Reinheitsgebot különkiadás), Hacker-Pschor, Krombacher, Kösritzer, Maissel's Weisse, Paulaner, Radeberger, Rotburger, Scherdel, Schöfferhofer, Thurn und Taris, Warsteiner, Weinheinstephan, Wernesgrüner.

buble.jpg

A sörök és egyéb italok mellett az ételek is a német gasztronómiához kötődnek. Kultúrtörténeti adalékokkal Katona Csaba, az MTA történésze szolgál, mindemellett sörkóstolókra, sörivó versenyekre és halk, hangulatos sramli zenére számíthatnak az érdeklődők.

A rendezvény ingyenes, fizetni minden sörös standnál készpénzzel lehet.

Facebook:
Serfőző / Budapesti Német Sörfesztivál / esemény

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9710116806

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Teutonfeszt, 2016 2016.08.31. 21:12:10

Van nekünk lassan két éve (ha jól rémlik) a Serfőző. A legnagyobb előnyük, hogy vannak: szorgalmasan és rutinosan szervezgetik a sörfesztiválokat (szezonnyitót és szezonzárót, csehet és németet, pestit, budait, vidékit) tavasztól őszig. Igyekeznek a m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása