.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 03. 3. - apuska
Frappáns Art Pub

Cím: 1075 Budapest, Király utca 15.
Látogatás: 2015. december 15. 17:05-22:00
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A harci festést viselő gigantikus koponya a modern utcai művészet képviselőjeként a Gresham palota előtt a Széchenyi téren egy csúzlival a kezében okozott eredetileg döbbenetet.

Telefon: +36 1 798 5030
Facebook: fb.com/frappans
Web: http://frappans.hu

Vélemény

apuska:

A Király utca a bulinegyed előszobája, így muszáj komolyan venni. Úton a Gozsduba a Király utca 15. is gyakran irányba esik, melynek egyik jellegzetessége, hogy erkélyei hosszú évek óta súlyos faszerkezetekkel vannak aládúcolva, kihasítva a járdából egy darabot.

Az utcafronton az üzlethelyiség sok évig üresen állt. Ennek ellenére díszelgett homlokzatán az azóta megkopott renoméjú Vargha Gyógymód reklámtáblája, míg 2014-ben végre sikerült rá bérlőt találni, aki az 500 négyzetméteres földszinti, és a 300 négyzetméteres pincerészben egészként látott fantáziát.

És nem a Kolor terjeszkedett tovább. 2014. szeptember 30-án Frappáns néven ütötte fel a fejét egy kora reggeltől nyitva tartó bár, étterem, kávézó, melynek stílusa annyiféle, ahány felé tagolódik.

Ma, ha belépsz az ajtón, és nem állít meg egy ijesztő mikulás, ott a felütött fej. Kicsit nem figyelsz, mielőtt berúgsz, úgy belerúgsz mint Dopeman, és kész a baj. A harci festést viselő gigantikus koponya a modern utcai művészet képviselőjeként a Gresham palota előtt a Széchenyi téren egy csúzlival a kezében okozott eredetileg döbbenetet 2015 augusztusában, ami lássuk be, minőségi ugrás a Budapest utcáit egykoron ellepő, majd örökbefogadott műanyag tehenek óta.

Szóval a hunyorító óriás arcán túllendülve a következő furcsaság egy padlóra felfestett ugróiskola. Mondanám, hogy van értelme, és ajándék sört kap, aki kijárja, de inkább csak beljebb vezet a kis asztalok közt a nagyokig. Itt minden szép tágas. A fehérre meszelt tér tovább növeli ezt az érzetet, a színes boltívek szikrányit játékossá teszik, jól mutatnak az asztalok fölé belógó lámpák, melyekből néhánynak le van csapva a sarka, és így nagyon praktikusan, akár kanyarba is kiválóan összeilleszthetőek. A falra ragasztott változó tipográfiájú színes betűk, mint egy magazinból kivágott névtelen levél részlete. Összeolvasva, na mi jön ki? Persze, hogy a frappáns, bár az álkandalló előtti taktusban a kagylófotelek nekem sokkal jobban tetszettek.

 

Mikor beléptünk, azonnal üdvözöltek, csak nem úgy, ahogy az elvárható lenne. Szörnyű volt a fogadtatás, nagyságrendileg egyenértékű a mi a fenét keresünk itt-tel, pedig a csapolt Kingswood szájderre szomjazó dedikált úri közönséghez csatlakoztunk, mert volt itt egy bemutató, hogy az a forralt borhoz hasonlóan melegítve is ízletes.

'Ejtőzz, partizz, tobzódj, találkozz – vagy csak simán ülj be hozzánk egy jófajta ebédre!' - buzdít a Frappáns, ami az étel-ital és program felhozatal alapján jogos alap lehet. Reggelik, előételek, levesek, tapasztálak, salátatálak, tészták, vegetáriánus fogások, szárnyasok, sertésételek, marhahúsok, halak, desszertek, egy raklap pálinka, minőségi borok, 4 féle sör csapon, és a már említett csapolt cider. A hely méreteiből adódóan a hátsó dizájnügyileg jócskán leegyszerűsített rész kiválóan alkalmas nagyobb szabású privát bulik és céges rendezvények lebonyolítására, vagy épp a hétfői Quiznighthoz hasonló kultúrprogramokhoz. De a legjobb. Amit most láttam a facebook oldalukon, hogy a pesthajnal újratöltve - havonta egyszer 6:30-tól 9:30-ig - programsorozat keretében jóga órát tartottak. Egy okkal több, hogy korán keljél?

Aztán ott van még a csütörtök-péntek-szombati nagyobb bulik, esetenként salsa estek helyszínéül szolgáló nyers, grandiózus pince, autentikus pinceszaggal és pazar bárpulttal. Na ne! Érdemes maradni korán reggeltől éjszakáig?

Nem tudom, hányszor mentem el a Frappáns előtt anélkül, hogy egyáltalán feltűnt volna. Az art pub kifejezést se nagyon értem, mert ahhoz egy koponyánál sokkal több művészeti alkotásra, kiállításra, felolvasó estekre lenne szükség, ugyanakkor nem ez vonzza be a tömegeket. Bárhogy is, az hogy a terasz nélkül is több mint egy évet megélt a kocsma / étterem / szórakozóhely - sokat markol, nehéz beskatulyázni -, ígéretes, miszerint nem kell a közeljövőben üresen állnia, és a minőségi budapesti éjszakai élet a Király utcán haladva továbbgyűrűzik.

anyicska:

Sokféleképp jellemezhetném, de biztos nem lenne közte az, hogy frappáns. Eleve ez a önfényező névválasztás... Majd a vendég eldönti, jó?

A wikiszótár értelmezésében a frappáns annyit tesz:
1. Csattanósan találó (megnyilatkozás, válasz), amely egyszerre meghökkentő és elismerést kiváltó.
2. Meglepő (megjelenés, jelenség, gondolat, elképzelés, dolog), amely szokatlanságával, furcsaságával meghökkent.

Bár a második jelentése lehet jogos. Meglepett a lekezelő fogadtatás, ha nem egy rendezvényre érkezünk, azonnal kifordultam volna.

Végül is nem bánom, hogy maradtunk. Kellemes hangulata van a helynek. Tágas, világos, és a retro sarok a kandalló közelében nagyon jó. Nagyobb csoportoknak is alkalmas, aznap több önálló karácsonyi vacsorának volt színhelye, és mégsem volt túlzsúfolt.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 490 Ft
Üveges sör (0,33 l): Pilsner Urquell, 590 Ft
Bor (1 dl): Folyó bor, 260 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 680 Ft
Üdítő (2,5 dl): Toma rostos gyümölcslé, 390 Ft
Meleg ital: Capuccino, 430 Ft
Harapnivaló: Frappánsok hamburgere, 2490 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr618182274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2016.12.21. 09:29:02

Előbb bezárt, majd átalakult. Ezzel együtt nevet is váltott, most BB'z Bar & Grillként csábítja hajnali 4-ig nyitva tartó konyhával a Gozsdu-Király bulivonalon megfáradt arcokat, bár az itallap alapján, többet pénzt költhetsz el ott: www.facebook.com/bbzbudapest/
süti beállítások módosítása