.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 02. 15. - anyiii
Vytopna

Cím: Csehország, Brno, Starobrněnská 12
Látogatás: 2016. január 1. 14:30-16:30
Google Maps

Ismét gyermekké váltunk, lestük az új és újabb vonatindításokat, a mozdonyok nevét, a váltók működését, ahogy leereszkednek a függőhidak, és még a nagy vonatrablást is átértelmeztük.

Telefon: +36 420 725 406 895
Facebook: fb.com/Vytopna
Web: http://vytopna.cz

Vélemény

anyicska:

A Výtopna jelentése fűtőház, amit jelen esetben nem tudok másképp értelmezni, mint a gőzmozdonyban a tűzszekrény, amit a fűtő begyújt, folyamatosan lapátolja bele a szenet, ezzel bírva folyamatos működésre a gőzkazánt.

Újabban egy cseh franchise étterem hálózatot is jelöl. 2009-ben nyitott Brno külvárosában egy új építésű négyemeletes társasház aljában az első, ezt követte Prágában a Vencel téren még egy - 2014-ben a legnépszerűbb étteremnek választotta meg a közönség a Mattoni ásványvíz versenyén  -, egy darabig Ostravában is volt egy, majd 2015-ben a prágai Palladium bevásárlóközpontban nyitottak egy újabbat, miközben az elsőfecskét is átköltöztették Brno belvárosába a Hotel Royal Ricc mellé, ahol most mi voltunk.

Közös jellemzőjük, hogy az éttermek egésze egy nagy vasúti terepasztal, és a sínek mindenhova elérnek. Ha bármilyen italrendelés van, azt nem személyzet hozza ki, hanem a pultnál belepakolják egy üres vasúti kocsiba, és onnan indítják útnak. Persze, hogy a gyerekek imádják!

Az éttermekhez kapcsolódóan a honlapon található néhány érdekes statisztikai adat. Egyrészről számolják a vendégeket (3,5 millió fölött tart), a felszolgált söröket (nincs még 2 millió), a vonatbaleseteket (napi 3), és a halálos áldozatokat (0). A Vencel téri Výtopnában 900 méter sínpályát raktak le, 5 lehajtható hidat építettek be, és 14 mozdony van működésben. Brnoban ez az érték: 400 méter, 3 híd, 6 mozdony, a prágai plázában: 1200 méter, 2 híd, 21 mozdony.

 kalimpa:

nagyon menő hely, nekem nagyon tetszett a maga egyszerűségével, ötletességével, bájával együtt. a fő különlegesség a beépített vasútmodell a kis városhoz hasonlító terepasztalával együtt, ahol üres vagonok hozzák ki a söröket, kávékat, rövideket - zseniális ötlet.

a kaja még külön említésre méltó, nagyon finom hagyma-hús-káposzta levest ettünk, majd lefojtottuk egy-egy hamburgerrel, meg sok-sok krumplival, csillagos ötös!

az egyik legjobb hely volt, nekem nagyon bejött, kellene itthon is legalább egy hasonló.

apuska:

Vicces. Ahogy a gyerekkori álmok beépítésre kerülnek egy komoly üzleti vállalkozásba. A modellvasutas étteremlánc elsőre egész abszurd ötletnek tűnik, hisz a kedves kiszolgálást hogy lehetne bármivel helyettesíteni? Vagy mégis?

Ismét gyermekké váltunk, lestük az új és újabb vonatindításokat, a mozdonyok nevét, a váltók működését, ahogy leereszkednek a függőhidak, és még a nagy vonatrablást is átértelmeztük. Megvámolni mások sörét, ami mellettünk elhalad, ér?

Egészen furcsa kialakítása van a belső résznek - elől egy tágas dohányzó rész, egy szűkebb folyosó után egy kisebb nem dohányzó, azt követően a konyha, az abszurd elrendezésnek hála hívhatjuk látványkonyhának is, mert megint van utána egy nagyobb nem dohányzó vendégtér, ahonnan ki lehet jutni az udvarra, de még a vonatoknak is.

Persze a rendelést még a személyzet egy tagja veszi fel. Az ételt is ő hozza ki, ha csengetnek a konyhából, akkor abból értenek, és tudják, hogy kész. Nagyon jót ettünk. Újév napján ebéd menü áron, a listaár harmadáért. Ami külön jó, hogy a fotógéppel körbejárkálva még csak furán se néztek rám, hisz a hely különlegessége miatt ezt megteszik mások is. Ha bejön a mozdony füstje, lehet venni mindenféle relikviát, de a tapasztalat azt mutatja, hogy utolsó gesztusként egy képeslap és cukorka egyébként is része a szolgáltatásnak.

Amennyire vonakodtunk először, hogy itt kajáljunk, mert se különleges sör, se hagyományos cseh konyha, annyira kellemesen csalódtunk. Ha több napig tartózkodtok Brünnben, ajánlott.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Starobrno 11°, 35 Kč
Üveges sör (0,33 l): Heineken, 59 
Bor (1 dl): Folyóbor, 21 Kč
Rövid (4 cl): Becherovka, 45 Kč
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas üdítő, 36 Kč
Meleg ital: Capuccino, 49 Kč
Harapnivaló: Hamburgerek, 185-299 Kč

Értékelés

4,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr618345238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása