.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 07. 1. - apuska
Rombusz terasz

Cím: 1092 Budapest, Ráday utca 10-12.,
Látogatás: 2015. május 13. 17:00-22:00.
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

Itt élnek azok, akik a Ráday utcában egy út szélére kirakott terasznál nagyobb szabadságérzetre vágynak, levegőre maguk körül, eggyel odébb a turistáktól.

Telefon: +36 70 402 0303
Facebook: fb.com/rombuszterasz
Web: -

Vélemény

apuska:

Kocka, Trapéz, Két Rombusz... régóta hódítanak kocsmafronton a testek és a síkidomok.

Valaki a pultban azt mondta, ez a terület eredetileg játszótérnek indult. Most inkább hasonlít a felnőttek játszóterére, amelynek a magas kerítéssel és óriásplakátokkal elhatárolt időszakából, mikor az még metróépítési területként üzemelt - a bejárat fölött egy kopott táblán látszik még a Közlekedési Építő Vállalat neve -, fennmaradt néhány izgalmas, járulékos épület.

A Rombusz terasz 2014. június 1-én nyitott. A marketingért felelős személyek szerint az volt a cél, hogy a budapesti buli negyedből kerthelyiséggel, koncertekkel, bárral, játékteremmel, kulturális előadásokkal, szabaduló szobával, meccsnézéssel csábítsák át a szórakozni vágyókat a Rádayba.

De ami fura, hogy a Rombusz valójában nem romos. A névadás oka ekképp ismeretlen, pedig eskü, én még az alapterület formáját is ellenőriztem, bár a belógó épületek nélkül ez elfogadható indoknak tűnik, némi jóindulattal. Arról, hogy ez a hely menő, egy a fizikai valójában kitett QR kódos piros térkép jelölő is biztosít, és ami mögötte információként feljön, hogy a Rombusz telke adott már helyet lakóháznak, itt volt a Két Korona Szálló, üzemelt itt mozi, bordélyház, és szolgált már az említett budapesti metróépítkezések felvonulási területeként, mely most egy baráti iszogatásra alkalmas ipari műemléket őriz. És ami a legfőbb: felújított, füvesített, közösségi térként hasznosuló terület! Mi? Hogy közösségi tér? Akkor ez nem is egy kocsma?!

Ami tény, hogy hangulatos egy hely, sok murvával és zölddel. Egész korrekt áron lehet alkoholhoz jutni, van többféle kaja: olcsó gyros, hekk, palacsinta, illetve a kert másik felében ott a BudDog Food Track,ami a tavalyról a Kolbice stand utáni űrt pótolva tesz kísérletet a kolbászok iránti ellenállhatatlan vágyak kielégítésére.

Miként a kert nagy és befogadó, a kutyások, bringások, és kisgyermekesek a kezdetektől magukénak érzik. Növények kúsznak az égig a hátsó tűzfalon, középen a több oldalról megközelíthető kiszolgáló egység élénk sárga színekkel hódít, szellősen vannak körülötte lepakolva a színes székek és asztalok, ha süt a nap, tényleg jó itt elidőzni, s mondjuk a fűben önfeledten társasozni - 22 óra után pl. már alig voltak.

A klasszikus kocsmasportok rajongói a régi garázsban kutakodjanak játékszereik után. Csodaszámba megy mellette az ún. Keszon Bár, ahol teljes életnagyságban megmaradt az egykoron a metró építő munkások szervezetét a Duna alatti alagútszakasz nyomáskülönbségére felkészítő keszon, amely most kicsinosítva, a korabeli fotók másolataival együtt egyfajta helytörténeti múzeumként funkcionál, már amikor így nyáron épp nem szolgálnak ki ott senkit.

A kert hátsó felében van egy egészen nagy színpad - helló Rombusz Fesztivál! Nem, inkább könnyű kis koncertek, előadások, amik véletlenszerűen előfordulnak rajta, a régi BM Moszkviccsal és hatósági motorkerékpárral kijelölt részen meg a kor szabadulós igényei szerint a Menekülés Csernobilból játék képes teljesen kikapcsolni egy órára.

Tavaly, mikor beköszöntött a tél, korcsolya pályával, melegedő helységgel, és forralt borral várták a normál esetben a kerthelyiségeket messze kerülő vendégeket. Itt élnek a túlélő ösztönök. És itt élnek azok, akik a Ráday utcában egy út szélére kirakott terasznál nagyobb szabadságérzetre vágynak, levegőre maguk körül, eggyel odébb a turistáktól, de sokaknak talán még a megboldogult Kultiplex is beugrik, mert a kocsmába járók már csak ilyenek, valamire mindig asszociálnak.

Én például megint egy jó hideg sörre, ami a napsütésben kettőt ér! Ennek megfelelően elég is lesz mára a munkából, és keresek a környéken egy kocsmát, ahol van egy hangulatos terasz...

anyicska:

Ez más logika mentén Rombusz, mint a Római-parton parkoló kettős. Pedig busz itt is van, kolbászos, nem romos.

Egy forgalmas zsúfolt utcából nyílik, csendes, nyugis, zárt tér, a kerítésen túl békés, zöld szigetként uralja a teret. Öltönyös fiatalok, diákok, kisgyermekes anyukák ücsörögnek vegyesen - kiváló opció munka vagy suli után, otthonülés helyett.

Finom a búzasör, igényes a WC és a kerti székek, és ha valaki elég bátor, még napozni is lehet.

tapi:

Ezen az estén mi csak sörözni akartunk. Amikor pulthoz mentem és kértem két Arany Ászokot, azt a választ kaptam, hogy Ászok csak télen van, mert nyáron nem engedi a szerződésük. Oké. De amikor az asztalunknál ezt elmeséltem, kiderült, már előttem is próbált valaki kérni, és neki azt mondták, azért nincs, mert nyomdahibás az itallap.

Ez nyilván részletkérdés, a lényeg, hogy így nyáron olyan extra olcsó sör nincs.

balu:

Nincs itt semmi, csak murva, kurva sok murva. Miért rombusz? Kör asztal, négyzetes napernyő, téglalap pult. Oké, tulajdonképp a négyzet is rombusz. De hogy a klasszikus formából még a női WC ajtajára se jutott?

dé kapitány:

A kolbászolda a női részlegnek kötelező. A fröccs közepes, a murva rettenet, de így nyáron ezzel együtt sem rossz.

lilla:

Most nyitottak a kolbászos fiúk. Tessék kipróbálni! Értik a viccet, és a kaja is finom, bár nekem egy kicsit kevés. A közönség nálam azért közepes, mert túl családias... sok a kiskorú.

dsila:

Kellemes fás udvar, zöld dombocskával, napágyakkal. Nyáron jól használható.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Dreher, 450 Ft
Üveges sör (5 dl): Dreher Bak, 520 Ft
Bor (1 dl): A Ház bora, 250 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 560 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 340 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Gourmet hot-dog, 990 Ft-tól

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr707470104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2015.07.30. 08:12:26

Mivel az emlegetett BudDog jellemzése már inkább gasztro vonal, azt meghagytuk a szakavatottaknak: welovebudapest.com/kavezok.ettermek/buddog.kolbaszos.hot.dogert.irany.a.raday.utca

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.08.06. 00:43:37

Szép Facebook-búcsú az ilyen (2018. 11. 19.):

Kedves Vendégeink!
Mint azt már tudjátok, a Rombusz Terasz végleg bezárta kapuit!
Nagyon sok ember kedvenc helye volt, sok jó bulinak, szülinapnak, céges eseménynek voltunk helyszíne az elmúlt öt évben.
Gondolom, most pár összeférhetetlen szomszéd örömtáncot jár ! Hajrá ! ;)
Most egy picit mi is pihenünk, ám dolgozunk az új hely megnyitásán, itt, az oldalon értesíteni fogunk Benneteket a fejleményekkel kapcsolatban.
Köszönjük szépen, hogy Vendégeink voltatok, hogy minket választottatok, Hogy JÓ vendégeink voltatok! :)
Hamarosan jelentkezünk!
Rombusz Terasz csapata
süti beállítások módosítása