.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 06. 16. - apuska
Kocka büfé
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Warga László út 1.
Látogatás: 2010. június 2. 17:15-18:00

> A Michelin csillagtól kicsit távol vannak.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: -
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 6:30-19:50; Szo, V: zárva
Extrák: tévé, konyha, terasz

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
- Arany Ászok, 300 Ft
- Soproni, 300 Ft
- Dreher, 350 Ft
- Heineken, 380 Ft
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Forralt bor, 60 Ft Jagermeister, 380 Ft
- Unicum, 380 Ft
- Jack Daniel's, 450 Ft
- Kommersz vodka, 150 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 100 Ft Sült kolbász, 460 Ft
Szóda, 70 Ft Rántotta parasztosan, 460 Ft
Nestea (0,5l), 240 Ft Nutellás palacsinta, 100 Ft
Naturaqua (0,5l), 150 Ft Rántott sajt + köret, 850 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Kocka Büfé a Könnyűszerkezet-Építő és Szolgáltató Kft. elfuserált terméke. Változatlan egyszerűségével 15 éve hódít, még az 1996-os budapesti világkiállítás kisegítő épületeként lett a préri közepére ejtve, hogy itt etessék-itassák a munkásokat, mert az energia csak akkor nem vész el, ha az inputról gondoskodnak. Az Expo '96 pénzügyi gondok miatt természetesen elmaradt. De a pótlólagos fejlesztési terv részeként legalább az istenhívőknek jusson valami manna, a kis kocka mellett az első környező épület egy templom volt - zúgtak is azok a harangok-, aztán jött egy darab Infopark, majd egy darab egyetemi blokk... most meg olyan az egész, mint egy monumentalitásra törekvő túlzsúfolt szellemi ipartelep, melynek közepén árválkodik egy színes kis legó, egyedüliként képviselve, felettébb őszintén, a ma is oly divatos retrót.

Ez a fajta retró persze kényszer. A fejlesztések térben szűkös korlátai miatt bővítésről szó sem lehet, a nagyravágyó tervek maximum a szék/asztal/pad cserében nyilvánulhatnának meg - azt meg minek? -, amit a környék egyik tárgyalójának leselejtezett irodabútoraiból viszonylag jó költséghatékonysággal meg is léptek. Csapolt sör nincs, csak üveges. Viszont van rántotta parasztosan, főtt virsli, sült hurka, bundás kenyér, hamburger, húsgombóc leves, rántott sajt, lecsós karaj és palacsinta, ergo a választékot látva nekik tényleg elhiszem, hogy itt csak másodlagos az alkoholbiznisz, mintegy kényszerű velejárója a vendéglátásnak.

Ha jó idő van, jó odakinn ücsörögni a hugysav képletével tarkított és a megfelelő víznyomás hiányában papírtól eldugult kerti vécék, a falra felfújt Bud Spencer és a lombos fák árnyékában. Nyilván sokkal jobb, mint sörösrekeszek közt, a konyhából kiszűrődő rádiózene mellett, szűk helyen és zsíros/olajos kajaszagban; vagyis ha nem lenne a Kocka Büfé megfizethető áraival (mióta engedélyek hiányában bezárt a Pálya) a környék egyetlen kiadós és magyaros táplálkozásért felelős választása, akkor a sikere sem lenne előre borítékolható."

tapi:

"A Kocka - alias Lego, ahogy szintén ismert- egy kifejezetten hiánypótló a lágymányosi kampusz épületei közt. Jár ide infós, matekos, természettudós diák (előadások helyett), építkezésről melós (műszak előtt ill. után), de akár tanszékvezető is (ha épp egy kis változatosságot szeretne a napi menüben), vagy éppen frissítőre vágyó kocogó. A célszerű építmény alapjában olcsó ételekkel és szűk italválasztékkal várja a közönségét. Illemhely kint található, ezáltal érthető, hogy a Michelin csillagtól kicsit távol vannak még. Mindezt feledteti a diákbarát árpolitika, beszédes személyzet, park közeli fekvés. Évek után ismét felkeresve egy dolog ugrott be, anno nagyon cseles módon domború tányérban adták ki, az amúgy kifejezetten fogyasztható ételeket. Kíváncsi lennék, hogy ez ma is hasonló-e. Némi nosztalgiával, de az erre tévedőknek akár alapozó is lehet egy ZP este előtt."

"Pontosan a kerékpárút mellé ejtették le a kockát. Már csak muszájból is meg lehet oldani egy terasztető tartóoszlophoz való lekötést."

Értékelés

  apu tapi
dizájn 2,5 3
kiszolgálás 4 4
közönség 3,5 3
zene - -
füst 5 5
mosdók 1,5 2
árszínvonal 3,5 3
  3,33 3,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr462085987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása