.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 29. - apuska
Liquid Rock

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 10.
Látogatás: 2015. április 10. 19:15-23:40
Google Maps

Egy hely, ahol összejöhetnek piálni a haverok, és közben az aktuális rádiószar helyett szól az örökzöld rock'n'roll.

Telefon: +36 70 777 8777
Facebook: fb.com/pg/Liquid-Rock/286699354852834
Web: http://liquidrock.hu

Vélemény

apuska:

Rockkocsma és disznósör. Ez a két dolog, ami azonnal megragadta a figyelmemet, mikor a Rákóczi úton sétáltam, és elmentem a Liquid Rock mellett, ami 2014 első felében még egy Uniszesz Drink Store és Pub elnevezésű valami volt, míg előtte hosszú-hosszú évekig utazási iroda.

Rockkocsma a belvárosban? Tényleg nem tipikus, bár van a Hard Rock Café Budapest, de azért lássuk be, az teljesen más műfaj. Pedig sokan szeretik a rockzenét. Akkor miért szorulnak ki az ilyen helyek a külvárosba? Igazságot a rockzenének, éljen a metál, halleluja!

És ami tök jó, hogy ebben a rockkocsma elnevezésben minden benne van. Egy hely, ahol összejöhetnek piálni a haverok, és közben az aktuális rádiószar helyett szól az örökzöld rock'n'roll.

Egy kocsma, mely már-már szentély, mert itt minden a mélyen tisztelt rockzenekarokról szól. Fekete pólók, bakelitek, koncertplakátok, relikviák, dalszövegek, zenekari és disznósörrel meghekkelt fotók, márkázott italok, az asztal közepére felfújt zenekari logók, és mi a legszembetűnőbb, a fehér falon kékkel kontúros arcok. Ki mennyit ismer fel belőle? Jó játék. A mi eredményünk 17-ből 11. Persze, lehetne jobban is, de inkább ittunk. Csak azért is, mert a fejek mellett van egy erre utaló kiírás: 'Aki iszik, az meghal, de aki nem, az is.' Végtelenül bölcs, egészség!

Igazából egy bajom volt vele, hogy nem elég mocskos! Látszik, érződik, hogy ez még alakul, és sorra teszik bele az ötleteket, alakítják egyre rockosabbá, de a jól sikerült tisztasági festésnek és vadonatúj berendezésnek köszönhetően most még inkább sterilnek mondanám.És hiába mondják nekem, hogy itt közönségtalálkozók és dedikálások vannak, hogy fél 12-kor, ha megszólal a Metallica, az emberek itt az asztalokon táncolnak, az utóbbit én nem hiszem el. Én nem mernék - így neveltek -, azok bármennyire is stabilak.

Oké, nézzük mi ez a Disznósör! Pils jellegű, házi érlelésű 4,5%-os alkohol tartalmú, saját logós, igényes üvegkorsóban asztalhoz kihozva. Az itallapon az országjel mellette: LR, amire rákeresve azt kaptam: Libéria - WTF, még bejön vele itt az ebola -, de nekem híg a leve, íztelen, egy korsó ebből elég, gyorsan áttértem a cseh klasszikusokra. (LR = Liquid Rock = saját)

Közben üvöltött a zene. Két egységnyit kértem, udvariasan, hogy vegyenek már lejjebb, hadd értse az asztaltársaságunk egymás szavát. Elsőre nem értették. Megismételtem. Majd egymásra néztek a pultban, hogy ez tényleg hangos? Arra jutottak, hogy nem, én meg megkaptam, hogy ide ezért a hangerőért járnak, és ez most még halk, itt be szoktak remegni a falak. Szegény lakók!

A zene egyébként jóféle, csak koncert DVD-ket játszanak, lent 4 tévén, ugyanennyi IMG hangfallal megtoldva, s bár odafenn tévéből már csak 1 megy, helyette válogatott dalszövegeket olvashatsz. Ja, a kirakatban kifelé is van tévé, az egyszeri járókelőknek kőkemény rockpropaganda!

Ami még feltétlenül szót érdemel, az étel- és italkínálat. Uff. A Disznósörtől eltekintve megannyi minőségi cucc. Összesen 7 sör csapon, 2 cseh, 3 német, meg az ír nagyon fekete, 30 másik palackban, a folyóbor mellett van 13 minőségi üveges szőlőlé, pálinkák hosszú sora, 8 féle vodka, 7 féle brandy, 4 féle gin, 7 féle rum, 12 féle whisky valódi feles poharakban..., a long drinkek közé meg olyan brutál tételek kerültek, mint a Petting, az Orgazmus, a Gulyás, a Véres agy, a Metal Hammer és a Liquid Rock. Ha már valamihez a saját nevüket adják, akkor arra biztos nagyon büszkék, jelzésként a lényegi összetevőit sorolom: fehér rum, 60%-os barna rum, 70%-os absinth - csókolom.

Kaja? Sörkorcsolyák. Óriás zsíros kenyér, óriás melegszendvics - tényleg hatalmas a karéj, szokványos boltban nem kapható - amerikai hot-dog, retro hamburger, sült virsli, sült kolbász chips karikákkal. Minden tétel ínycsiklandozó. Két sör mellé keddenként ajándék kolbászka, szerdán ajándék palacsinta, ajándék minden itt töltött perc, na.

Majd mikor éjfél előtt már szépen bebasztunk, eszünkbe jutott, hogy hivatalosan a buli még csak most kezdődik el, maradni kéne, figyelni az asztalon táncolókat, a szexi csajok lenge ruhában elképzelés 100x lepörgött a fejünkben, de az aktuális közönség bármilyen irányú mozgásának lehetősége senkit nem hozott lázba. Szóval és tettel elköszöntünk, majd komolyan elgondolkodtunk az ajtóban, hogy vegyünk még sört az útra, mert a Liquid Rockban árulnak kimondottan elvitelre dobozosokat (Arany Ászok, Dreher, Löwenbrau, Budweiser). Ügyes!

És a végére egy refrén, üvöltsetek farkasok: Hív a metál, hív a rock - fémzenénél nem kell jobb!

kalimpa:

rockkocsma, hiánypótló itt Budapesten. bár nekem nem kenyerem a rockzene, sem az efféle nosztalgikus magyar vonal, sem a metál, de ez a kocsma mégis nagyon tetszett valamiért. talán a hangulat, ami elsőre elkapott, még ha nem is áll közel hozzám az efféle életérzés, de örülök, hogy végre valaki átlépte a szokásos trendi és/vagy romkocsma hangulatot.

nagyon szeretem, amikor az ötleten és a pénzen túl van még valami egy kocsmában, a lelkesedés vagy a szeretet, ezt mindenki érezze annak, aminek akarja, de itt van bőven mindből.

kedves és figyelmes a kiszolgálás. látszik, hogy nem csak szeretik amit csinálnak, hanem itt szeretik csinálni ezen a helyen, ezeknek az embereknek, ezekkel a lehetőségekkel.

nagyon bejött a sok plakát és festés a falon, ezzel is a nagy öregek előtti tisztelgés és tisztelet érződött, a zene iránti szeretet és a betérő vendégek maradéktalan kiszolgálása. jók a sörök, kedves és barátságos a tulaj, aki mesélt a kezdésről, árak kialakításáról és a sörmárkák kiválasztásáról teljes őszinteséggel.

szeretném szeretni az efféle zenét, ezt a hangerőt, akkor simán törzsvendég is lennék, de így megmarad nekem egy jó esti sörözés-röfögés emlékének. köszi!!

dancsopanza:

Köszönöm anyának, Jézusnak, Matyinak, apámnak, a kulturált alkoholfogyasztás átplántálásában Fletónak, és természetesen nagyimnak, hogy itt lehettem. Puskának - egyem a zúzáját - jövök eggyel, hogy ebben a rockkocsmában, ami párját ritkítja, asztalt foglalt. Dúm!!!

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Disznósör (LR), 390 Ft
Üveges sör: AC DC Pils (D), 990 Ft
Bor (1 dl): Ház bora, 190 Ft
Rövid (5 cl): Unicum, 590 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 390 Ft
Meleg ital: Capuccino, 490 Ft
Harapnivaló: Óriás melegszendvics, 490 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr107470070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása