.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 05. 5. - apuska
Spitz and Burger

Cím: 1068 Budapest, Király utca 58-60.
Látogatás: 2015. március 5. 18:00-23:30
Google Maps

A burger opció nekik szívás. Átszólni a Zingbe, hogy ez kell, az kell, felvenni és leadni a rendelést, majd kivinni az asztalhoz. Világos, hogy ami csütörtök kora este így működik, az nem járható út péntek és szombat este.

Telefon: +36 20 200 1000
Facebook: fb.com/spitzandburger
Web: http://legjobbkocsma.hu

Vélemény

apuska:

Érj a spiccre a Spitz & Burgerben, javasolja a honlap és meg is indokolja. Eszerint a Király utca legolcsóbb helye, itt kapható Budapest díjnyertes hamburgere, van 200 ülőhely, 5 tévé, 5 flipper, 3 csocsó és egy 16 méteres pult, ami nyilván azért jó, mert egyszerre sokan odaférnek. És ezt sikerült egy meglehetősen unalmas kisfilmben összefoglalni...

Hónapok óta látom, ahogy a Stifler Bar és a Spitz and Burger hirdetése elő-előugrik a Facebookon, vagyis valamiért számolnak velem. Érdeklődési köröm és korom alapján pont az a srác lehetek, akinek érdemes megmutatni ezeket a frissen nyílt helyeket, amik a megszokott legjobbkocsma hálózathoz képest annyiban mindenképp prémiumnak számítanak, hogy a kommersz söritalod mellé akár kézműves hamburgert is kaphatsz.

Az egykori Terézvárosi Textiláruház Király utca 60-hoz közelebb eső részét a Zing Burger 2014. novemberében befoglalta. A magyar food truck őrület diktátora izgalmas burgerkínálatával még a tél előtt fixen berendezkedett, és hozta magával azt a játszi könnyedséget és fiatalos dizájnt, amit a Legenda mellett az utcán is képviselt a Gozsdu udvarban.

Nem titok, az elejétől fogva úgy gondolták, hogy a szomszédban kialakítandó kocsmával közösen - akár a Maestro Café & Pub (ex BeerBier) és a Black Cab Burger kapcsolata - oda-vissza erősíteni lehet a forgalmat. Pénz beszél - ezúttal a kézműves söröket nem szabták feltételül, így lehet, hogy a jóval nagyobb alapterületű Spitz & Burger ebben aktuálisan a partner, cserébe tömegével hozzák be a piálás közben megéhező és kis szerencsével jól edukálható arcokat.

A Spitz & Burger elrendezése pont olyan szerencsétlen, mint egy csomó más körúti kocsmáé. Folyosószerű kialakítása miatt lehetetlen benne összehozni egy nagy barátságos teret, széjjel kell szabdalni, a vendégtérbe nem jut be semmi természetes fény, unalmas a padlókő, szükséges rossz és funkció nélküli az emelet (a WC-s néni szerint a főnök box zsákokat akar ide kihelyezni), ciki a sörpad, ha nem dobnák fel a helyet az óriás fali poszterek, komolyan mondom, azonnal menekülnék.

Persze a mosolygós pultos srácokon a kockás ing bájos. Mikor jut rá idejük, láthatóan szívesen csevegnek a pultot támasztó törzsvendégekkel, de ketten a tempót már negyedház mellett is alig győzik. A burger opció nekik szívás. Átszólni a Zingbe, hogy ez kell, az kell, felvenni és leadni a rendelést, majd kivinni az asztalhoz. Világos, hogy ami csütörtök kora este így működik, az nem járható út péntek és szombat este. Mesélték, van úgy, hogy ilyenkor 1 órát is kell a kajára várni, ami ha éhes az ember, elég nagy szívás. Sorszámot kapsz, majd mint a bankban, lesed a kijelzőt, hogy mikor kerül rád a sor... Biztos itt fogsz enni?

A már emlegetett WC-s néni legalább kedves. Előre nyújtja a kéztörlőt, bent nincs, csak szárító. Elfogadjam vagy ne? Hova rakjam pisilés közben? Jár neki ezért valami? Nincs is nálam pénz, azt az asztalnál hagytam. Ciki?

Az a ciki, hogy szükség van rá, hogy ő ad a WC-nek tekintélyt. És ez még mindig abból adódik, hogy ide inkább az italakciókra fogékony fiatalok járnak, akiknek a Spitz & Burgerből sokkal fontosabb az előbbi. Ha meg csak ennyi, nem is csalódnak.

anyicska:

"Kicsit semmilyen a hely, olyan tornateremszerű. De jók a kanapék, meg a kockás egyenruha, a WC tiszta, szappan is van, WC-s néni vigyáz a rendre, akinek a jelenléte kicsit nyugtalanító... lelkiismeret ébresztő. A zene egészen jó! Nem rádió, ismert számok feldolgozásai mennek, remekül összeválogatva. Nem tudom, hogy a szomszédos Zing Burger miatt lett-e a 4-es, 6-os kocsmákhoz képest az árfekvése drágább, de a kialakítás ezt nem indokolja.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 390 Ft
Üveges sör: Kozel, 450 Ft
Bor (1 dl): Folyó, 110 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 490 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 340 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Street Burger, 990 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr427292205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása