.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 04. 3. - apuska
Beckett's Irish Pub
pixel cégér Helyszín: 1061 Bp., Liszt Ferenc tér 11.
Látogatás: 2015. március 18. 18:00-19:40

> A Beckett's Irish Pub akár a Godot-ra várva abszurd dráma szinonimájaként is értelmezhető.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 413 6764
Web: http://becketts.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/beckettsbudapest
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 12-24
Extrák: tévé (digi), wifi, konyha, különterem, tánctér, koncert, karaoke, bankkártya elfogadó

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 690 Ft Soproni Démon, 600 Ft
Edelweiss, 900 Ft Gösser Zitrone (0,33l), 600 Ft
Kilkenny, 1200 Ft Heineken, (0,33l), 650 Ft
Guinness, 1200 Ft Smirnoffice (0,33l), 990 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Házi bor Nagy Fehér, 300 Ft Unicum, 790 Ft
Házi bor, Dunántúli Rosé Cuvée, 300 Ft Finlandia, 850 Ft
Házi bor, Tolnai Kékfrankos, 300 Ft Jim Beam, 850 Ft
Figula Balatonszőlősi Olaszrizling, 600 Ft Zwack Nemes pálinkák, 1550-2100 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 400 Ft Teák, 450 Ft
Tropicana rostos üdítők, 450 Ft Capuccino, 450 Ft
Red Bull, 750 Ft Forró csokoládé, 600 Ft
Ásványvíz (3dl), 350 Ft Tandori csirkeszárnyak, 1650 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"2014. február elején bezárt a Beckett's Irish Bar a Bajcsy-Zsilinszky úton. A főleg a külföldiek körében népszerű étteremnek és bárnak otthont adó 900 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú helyiség bérleti joga nem a báré volt, hanem egy harmadik személyé, aki 100.000 forint körüli összeget fizetett érte havonta, de amikor megromlott a viszonya az önkormányzattal, elvesztette az erre és a Beckett's-nek 2,5 millió forintért továbbadásra való jogot. A Beckett's próbálta menteni a menthetőt, és az ír nagykövetség közbenjárásával közvetlen szerződést kötni a hivatallal, eredménytelenül. Egy darabig még bíztak benne, hogy a helyiség bérleti jogára kiírt tendert elnyerhetik, de Rogán Antal döntése nyomán a kerület inkább akart szabadulni tőle, és eladni a francba. Ennek eredményeként áll a régi bérlemény ma is üresen, a Beckett's meg költözhetett, ahova tudott.

Érthető módon az ötödik kerület eztán szóba se jött. Szinte pontosan egy év kellett ahhoz, hogy másutt találják meg a számításaikat, és Budapest legkomolyabb ír kocsmája ezúttal a trendi éttermektől és kávézóktól túlzsúfolt Liszt Ferenc téren, az egykori Karma étterem, majd Circus Bar helyén idézze vissza az 1994-es rajtkockától a múltat.

Ez azt is jelenti, hogy a Beckett's semmit nem változtatott az eredeti koncepción. Fogtak minden bútort, emléket, díszletet és kegytárgyat ami fogható, átköltöztették ide, persze a szűkebb terek miatt az elrendezésük módosult, így most három szinten egységes irányvonalak mentén csoportosulnak a relikviák.

Most adott ugye egy sokkal impozánsabb, hőgombával és pokrócokkal is ellátott terasz. Innen távolba vész az autóforgalom, a hatalmas márkázott ponyvatető alatt jobban esik az étel és az ital, ráadásul hallani egymás hangját. Egyúttal az ott felállított táblák irányt is mutatnak. Felsorolják az összeválogatható napi menü tételeit (leves: 490 Ft + főétel: 890 Ft + desszert: 350 Ft), az aktuális sportközvetítések szereplőit és a meccs időpontját - aggódni nem kell, tévé van mindenhol!

A bejárat mögötti földszinti szakasz tipikusan a söntés. Közel a pulthoz zajlik az élet, itt szórakoztatják egymást a törzsvendégek és a pultosok, itt lehet a magas bárszékekről a legnagyobbat esni, és az alagsori WC is ehhez van a legközelebb, szóval ide kell ülnöd, ha csak piálni akarsz a haverokkal.

Fél emelettel magasabban a folyosó szélén van néhány partszélre dobott asztal. De az egyik falon helyett kapott egy a kínai falvak hétköznapjait megelevenítő sötét és bátor tapéta, egy óriási tükör, míg vele szemben egy 4x4-es óriáskirakó néhány whiskey-s hordó tetejéből és egy antik kerékpár. Egy ajtóval odébb a legnagyobb teremben négyszemélyes asztalokból egy csomó. Ide került a legnagyobb íreket felvonultató arcképcsarnok, a bekeretezett sportmezek, a régi reklámplakátok, és a sehova sem vezető díszes kopogtatós piros/kék ajtó - pedig nagyon próbáltam bejutni rajtuk-, talán ez a leglélektelenebb tér, de nagyobb társaságok egy az egyben belakhatják.

Visszatérve a folyosóra a háromlevelű lóherés vaskorlát és a bekeretezett oklevelekből és újságcikkekből álló dicsőségfal mellett lehet még egy fél emeletnyit felfelé menni a lépcsőn, ahol is a Beckett's legromantikusabb tere tárul a szemed elé. Mint egy bérház kerengője, olyan a kialakítás, és ha tetszik, középen beleshetsz a földszinti buliba, vagy csak kényelmesen befészkelheted magad a fal mellé az egyik kanapéba egy csapolt Guinness, Kilkenny vagy Strongbow cider képében várva a megváltást.

Csak természetes, hogy az asztalhoz hozzák! Néha érdeklődnek a hogy léted felől, de semmi tolakodás, bár ha egy felszolgáló lánynak olyan szépen kereklik a feneke, mint itt, akkor a melle fölötti háromlevelű lóhere tetoválás is csak kifelé menet tűnik fel, melyről utólag már azt gyanítom, nem annyira a munkaadója iránti hűség jele, mint egy zavarba ejtően hiteles matrica, Szent Patrik nap szevasz.

Jó hír vagy nem, de kajafronton sem történt sok változás. A legírebb tételek továbbra is a sült kolbász hagymamártással, a sült hal hasábburgonyával, a barnasörös marharagú levelestésztában, vagy a házi készítésű marha bacon sajtos burger. Hogy akkor mit kerestek az asztalunkon a ropogós csirkeszárnyak? Ezt dobta a Karma! Itt ezt lehet sörkorcsolyaként sokfelé osztani, a zsíros-ragadós ujjainkat meg az asztal közepére rakott citromos, meleg vizes kézmosó tálkában füröszteni. Nekem már ez is ritka élmény. Mit tesz ugye, ha éttermek helyett kocsmákban szocializálódik valaki, utoljára ilyet én a Henri belga sörözőben láttam, mikor a jóféle sörök mellé kagylókat tettek elénk.

De amire nagyon kíváncsi lettem volna, hogy megmaradt-e a régi Beckett's hangulat? Nem az, amit az épület áraszt, az rendben, hanem amiről főként a törzsvendégek és a hétvégi táncos-koncertes esték tehettek. De vagy túl korán érkeztünk, vagy túl hétköznap, vagy a régi arcok nem szoktak még vissza, vagy a kényszerű átalakítások eleve elrendeltetik, hogy nem lehet hasonló méretű bulikat tartani, de ennek semmi nyomát nem láttam. És vélhetően nem is fogom. Sajnos nekem ez még mindig drága, a Liszt Ferenc tér meg eleve puccos, de ha itt egy 300 méteres sugarú körben kényszerítene be a szomjúság valahova, biztos a Beckett's lenne, esetleg a Hooters, de az tényleg csak nagy duzzogva."

anyicska:

"Tipikus angolszász kocsma. Kiváló helyszíne lehet az itt élő britek és írek honvágyának leküzdésére, már csak azért is, mert a Beckett's árai számukra biztos nem tűnnek túlzónak.

Samuel Barclay Beckett ír költő, próza- és drámaíró. Legismertebb írása a Godot-ra várva, az abszurd dráma alapműve, melyben két csavargó az út szélén strázsál egy fa alatt a címszereplőt napokig várva, és csak fecseg, fecseg mindenféléről, hogy gyorsabban teljen az idő. A Beckett's Irish Pub akár ennek a műnek a szinonimájaként is értelmezhető, csak itt sokkal jobb sorsú emberek töltik a szabadidejüket olyan remek sörök mellett, amit kevés más kocsmában tartanak csapon."

lilla:

"Nem a kedvenc kajám a csirkeszárny, ránézésre a kormosra sült fekete részei nem is voltak szimpik. Ennek ellenére nagyon finom volt!

A hely hangulata bejött, mintha nem is Budapesten, hanem az ír fővárosban ülnék egy pubban. THX 4 the harsány angol turisták!"

dsila:

"A női WC-ben 3 boxból 1 használható. 1 el van dugulva, 1-ben nincs villany, hogy van ez?

Viszont a képekből, dekor elemekből bármikor akar selejtezni a hely, nekem kell szólni, és VISZEM!"

anna:

"Szép, igényes, intelligens, elegáns. A lényeg, hogy újra van a város szívében egy igazi, tisztességes ír kocsma. A férfiaknak kevésbé releváns kérdés, de a női mosdót jó lenne, ha gyakrabban ellenőriznék.

A dizájn kiváló, köszönöm."

ricsi:

"Az újranyílt Beckett's a Cirsus helyén kellemes pub jelleget kölcsönöz. Csapon Guinness, Kilkenny, cider, mi kell még? Persze a nemzetközi konyha helyett szívesebben láttam volna több ír különlegességet."

tapi:

"Így 30 fölött igény van nem csak a sarki talponállókra, néha meg kell ezt a szintet is lépni. Saját kategóriájában jó kis hely. A belső tér kialakítása egyedi ötletekkel teli, a dizájn meg van véve, nem túl puccos, nem pulthoz rohangálós, igényes. El tudnék itt üldögélni a társasággal, amíg meg nem szólal a hangalakból az ír népzene. Egyébként szeretjük az íreket, mert szeretik a sört. Kedvem lenne azonnal Dublinba indulni. A Guinness perfect, cheers!"

outstanda:

"Várakozásokkal telve néztem be a Beckettsbe, nem mondom, hogy nem volt talán túl nagy az elvárás... A Bajcsy sarkán székelő eredeti létesítménybe anno majd' hetente látogattunk, így volt összehasonlítási alap.

A régi nagyon autentikus, nagyon dark, nagyon ír, és nagyon drága volt. :) Az új helyszínválasztás nálam kicsit idézőjelbe tette az autentikusságot, a Liszt Ferenc tér eleve definiál egyfajta közönséget, maga az üzlet pedig magán hordozza a korábbi vendéglátó egységek nyomát. Meglepő, de ennek ellenére sikerült megugrani a lécet, az adottságokat kihasználva "íresítették" a helyet, és elhiszem nekik a lóheréket.

A sötét beltér itt is előny, többek közt ez adja az ír kocsma élményt."

"A tér közepén a virágágyások hetyke kis vaskorláttal vannak körbevéve. A célnak pont megfelel."

Értékelés

  apu anyi tapi rics out dsi ann lill
dizájn 5 5 5 4 4 5 5 5
kiszolgálás 5 5 5 5 5 5 5 4
közönség 4 3,5 4 4 4 4 5 4
zene 4 4 4 4 4 3,5 3 3,5
mosdók 3,5 3,5 4 4 4 3 3 4
árszínvonal 2 3 3 3 3 3 3 3
  3,92 4,00 4,17 4,00 4,00 3,92 4,00 3,92

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr967292189

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Beckett's Irish Bar 2015.04.03. 17:43:56

A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!Helyszín: 1055 Bp., Bajcsy-Zsilinszky út 72. Látogatás: 2012. január 28. 18:20-19:30 Bezárt, megszűnt!  > A ven...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása