.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2015. 02. 17. - apuska
A Matróz kocsma söntése
pixel cégér Helyszín: 1011 Bp., Bem rakpart 15.
Látogatás: 2014. augusztus 15. 19:00-23:30

> 200 féle üveges és 20 féle csapolt belga sör!

Adatlap

Elérhetőség: +36 1788 6590
Web: http://sontes.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Söntés/658207567586808
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 11-23
Extrák: terasz, bankkártya elfogadó, hidegkonyha, belga sörök

Árlap

Csapolt sör (0,3l) Üveges sör (0,33l)
Campus Premium Pils, 390 Ft Duvel Tripel Hop, 990 Ft
Barbár, 790 Ft Keserű méz (0,5l), 990 Ft
Delirium Tremens, 790 Ft La Trappe Tripel, 990 Ft
Bush, 790 Ft Wittekerke, 790 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Kimért fehér, 280 Ft Rézangyal pálinkák, 1100 Ft
Kimért rosé, 280 Ft Békési pálinkák, 1250 Ft
Kimért vörös, 280 Ft Szemtelen pálinkák, 1250-1450 Ft
- Márton és Lányai pálinkák, 1650-1850 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Ásványvíz, 390 Ft Capuccino, 360 Ft
Rostos gyümölcslevek, 390 Ft Kenyerek, 160 Ft / adag
Szénsavas üdítők, 390 Ft Sonkák-kolbászok, 520 Ft / 5dkg
- Krémek, 340 Ft / 5 dkg

Fotók

Vélemények

apuska:

"Néha igazán jó érzés kocsmabloggernek lenni. Minden megkeresés alkalmával hízik a májunk, különösen, mikor egy ünnepélyes megnyitóra, kóstolóra, előadásra, rendezvényre, sajtóeseményre, fesztiválra invitálnak, bármennyire is tisztában vagyunk azzal, hogy egy apró médium vagyunk csak a sokból, és meghívó személye részéről ez a tudatos marketing ára.

Így futottunk bele a Matróz Kocsma Söntésének megnyitójába is 2014 augusztusának derekán. A csatolt közleményből kiderült, hogy a hely érdekességei közé tartozik, hogy 200 féle üveges és 20 féle csapolt belga sörből választhatnak az érdeklődők. Sörlap helyett táblagépeken van az információ a sörökről, és elfogyasztásukat követően értékelni is lehet azokat. A Söntés hidegkonyhai készítményekkel, nagy terasszal, valamint szép panorámával várja a vendégeket.

A Matróz Kocsma Söntése, - vagy egyszerűen csak Söntés, egy igazán színvonalas söröző, ami Magyarország legnagyobb belga sörválasztékával vonzza az igényes sörök szerelmeseit. Világhírű Trappisták, mennyei apátságiak, frissítő -vagy éppen kábító - gyümölcssörök, és számos egyéb sörkülönlegesség a szín és alkoholskála teljes spektrumából, Belgiumból. Egy hely, ahol mindenki megtalálja a maga sörét, akár a műfajjal ismerkedő sörkedvelőről, sokat látott sörbarátról, vagy hétpróbás sörínyencről legyen szó.

'A söntés szinonimái: söröző, lebuj, csehó, borozó, poharazó, italbolt, ivó, talponálló, kocsma, bár, krimó, kricsmi, piálda, csapszék...' Ezzel az odaillő mondattal indult anno a Facebook premier, mikor már látszott, hogy az egykori Sophia étterem és zongora bár helyén a majd másfél évig tartó munkálatok után belátható időn belül tényleg megnyit a Dunaparti Matróz kocsmával erős logikai kapcsolatban álló Söntés. Míg a 10 méterre álló Dunaparti Matróz Kocsma egy melegkonyhás étterem széles ételválasztékkal és egy közel 40 féle belga sört felsorakoztató sörkínálattal, addig a Söntésben az italfogyasztásra helyezik a hangsúlyt, hogy azok is jól érezzék magukat, akik nem akarnak vacsorázni.

De miért alakult úgy, hogy a belga sörök ide, a budai rakpartra összpontosulnak? Rákérdeztem. A belga sörök importjáért felelős Belgaco Kft. története a nyolcvanas évek közepén kezdődött az I. kerületi Halász utcában, egyetlen étteremmel. Az azóta eltelt 30 év alatt több vendéglátó egység (köztük három belga söröző), valamint egy kiskereskedelmi egység nyílt a közelében, és hogy mindez egy területre összpontosult, csupán egyetlen oka van: ezen a környéken vannak otthon.

A 80 fő befogadására alkalmas Söntésben a modern, letisztult design és a hatalmas bárpult valóban bárhangulatot teremt, míg a hatalmas terasz egy kiváló kiülős hely, igazán romantikus környezetben. Bár a főváros főépítésze nem engedélyezte a látványtervben szereplő hajóteraszt - mondván, nem illik a városképbe -, a jelen egyszerűbb megoldás is eléggé rendben: maximalizálták a Dunára néző színes padok számát, az autós parkolóhelyek vesztére.

Itt minden nap Belga Sörfesztivál! A Söntésben található 20 sörcsapot 11 belga sörfőzde között osztották fel, melyek különböző számú (1-4 féle) sörrel képviseltetik magukat. Tehát a sörfőzdék helyeinek száma adott, azon belül válogatnak a különböző termékek közül, ebben a felállásban a szezonális söröket is számba véve közel 100 féle csapolt sör közül! De mint mondták, nem az a cél, hogy egy állandóan változó sörválaszték legyen, hiszen számos vendég egy bizonyos sör miatt érkezik, vagyis a konklúzió egy nagyrészt állandó kínálat, míg a maradék változatos.

Ahogy a belga söröknél ez általában szokás, egy korsó csak 3 decis. A hagyományos sörökhöz képest ízében és erejében sokkal intenzívebb, ezért a kezdő belgás gyorsan rácsodálkozik, hogy súlyosan becsiccsentett, pedig semmivel sem ivott többet a szokásosnál. Ami elsőre nekem még tetszett, hogy volt egy relatív olcsó ivósör (650 Ft / 0,5l), míg minden más csapoltat egységáron mértek. Volt egy csomó pálinka, de más rövidital egy se. Viszont a tételesen összeállítható hidegtálakból össze tudnak jönni durva tételek, kis kenyérke, kis öntet, kis kolbász, kis sonka, kis zöldség, csodálatos kajaköltemények, de csak az extrém példa kedvéért, egy kiló vastagkolbász, amivel a felkarikázáson túl meló már nincs, 10.400 forintba kerülne. A kávéfőzőgép egy csillogó műtárgy. A fentről belógó sörcsapok sora a hajótat fölé hihetetlenül kecses, és minden félelmem ellenére sem melegszik fel a hosszan tartó út alatt a sör benne. A kötélfülecskés kis kosárka, aminek a segítségével könnyedén az asztalhoz szállítható 4 ital, az majdnem olyan praktikus, mint az asztalokon található tablet, aminek köszönhetően nem kell százszor elismételt kérdésekkel fárasztani a személyzetet. A padló, a pult, a lépcső, a fal, a WC anyaghasználata mind-mind prémium cucc és dicséretes, úgy látszik, itt Budán ez a szint, és nem adják lejjebb.

Minden itt eltöltött perc ünnep. És örülök, hogy megadták végre a belga sörivóknak azt a tiszteletet, hogy van már egy hely, ahol nem nekem kellemetlen, ha csak iszom, és nem eszem. Tetszett!"

Tamás:

"Rengeteg sör kapható. És tartanak magyar kézműves söröket is, talán 5-8 fajtát. Mindenkinek ajánlom, bár nem tartozik az olcsó helyek közé. A pincér lányok nagyon aranyosak, készségesek, de túl sok mindent nem tudnak a sörökről.

Kellemes beszélgetős, sörözgetős hely, ám a vendégek többsége külföldi. Ha úgy adódik, hogy valakit be szeretnék avatni a belga sörök rejtelmeibe, biztos ide fogom vinni!"

"Az út túloldalán van egy villamosmegálló korláttal, a sarok felé fák, villanyoszlop, de mind kicsit esetleges. Ha a terasz fel van állítva, akkor amellett talán jut még egy kis hely."

Értékelés

  apu anyi kov
dizájn 5 5 5
kiszolgálás 5 4,5 5
közönség 3 3,5 4
zene - - -
mosdók 5 5 5
ár 2 2 2
  4,00 4,00 4,20

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr736983169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása