.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 09. 3. - palackborbár
Mindent a boroshordókról!

pixel

Palack Borbár

> Rántsuk le a puccleplet a borozás témaköréről! A Palack jóvoltából mostantól minden héten borszerda, hogy könnyed és közvetlen stílusban a laikusokkal is megismertessük a jó borokat, és hasznos gyakorlati tudást adjunk a kezükbe. Azon gondolkodtatok már, hogy a hordó mennyit tesz hozzá egy borhoz? Mi a jelentősége? Meddig legyen benne a bor? És még sok egyéb kérdésre keressük most a választ.

Olvass tovább >>>

 

- Miért teszitek ezt velem? Plusz egy kattintás! - gondolhatod.

- Neked egy kattintás, nekünk függetlenség. A kocsma.blog.hu végre saját domain-re költözik. Mi több, mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak néhány régivel karöltve ezentúl itt:

https://kocsmablog.hu/

https://alkoholinfo.hu/


Köszi a megértést.

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr916656709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nenii 2014.09.08. 14:32:32

Üdv!
Érdekelne,hogy milyen íz és illataromák az elsődlegesek az eper-gesztenye-akác hordóba érlelt borban?

palackborbár 2014.09.18. 07:56:03

@Nenii: Az elsődleges aroma a szőlőből érkezik a borba, tehát a gyümölcsös, virágos jegyek, amiről beszélünk. Gondolom a kérdés arra irányult, hogy az eper-gesztenye-akác hordó milyen szekunder aromákat ad a boroknak. Megmondom őszintén, nincs ezzel foglalkozó szakirodalom. Külön tetten érhető klasszikus aromát egyiknél sem említhetünk. Eleve kevesen használják ezeket a hordótípusokat, de ők például esküsznek rá. Az eperfa hordóban érlelt bornál említették a simulékonyságot és harmóniát, míg a szelíd gesztenyefából készült hordó csersavban gazdag, így koncentrált nagyobb borok érlelésére alkalmas. Akácfa hordót használ például a Kolonics Pince 2008-as Olaszrizlingjénél. A tapasztalat szerint a több mint ötven éves fából készült hordó markánsan rátelepedett a borra és hosszú érlelhetőségről tanúskodott.
süti beállítások módosítása