> Rántsuk le a puccleplet a borozás témaköréről! A Palack jóvoltából mostantól minden héten borszerda, hogy könnyed és közvetlen stílusban a laikusokkal is megismertessük a jó borokat, és hasznos gyakorlati tudást adjunk a kezükbe. Szódával jó lesz - halljuk néha ezt a kifejezést, ha egy bor tisztán nem üti meg a szintet. Pedig mennyire nem igaz!
Olvass tovább >>>
Neked plusz egy kattintás, nekünk a függetlenség. A kocsma.blog.hu saját domain-re költözik. És mindjárt kétfelé, témától függően. A friss tartalmak a legnépszerűbb régiekkel karöltve - mint ez - a továbbiakban itt:
https://kocsmablog.hu/
https://alkoholinfo.hu/
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nenii 2014.08.06. 18:24:09
A napokban kértem egy budapesti borbárban,és maga a sommelier nézett rám rosszalló szemmel,hogy -Nő létemre szerinte megalázó rozé fröccsöt kérnem!
Kivlov 2014.08.07. 09:16:33
Labasmaz 2014.08.07. 09:21:09
Bélabácsi 2014.08.07. 10:43:48
Továbbá: Irsaiból, Cserszegiből fröccsöt ? Mi a következő, a Sauvignoin Blanc ???
A fahordósról meg: az hogy valami fahordós, még nem azt jelenti hogy VAN FÁS MELLÉKÍZE !!! Mikor ittál te utoljára egy jó kis Furmintot ?
A fröccs, a posztoló fenti hülyeségeivel ellentétben: savas, testes fehérbor (rizling, chardonnay, juhfark, furmint, hárs pl.), egy vagy két deci szódával.
Pierr Kardán 2014.08.07. 10:49:36
Egy Sauska rozéból, vagy egy Cserszegi fűszeresből nagyon kiváló fröccsöt lehet készíteni, más kérdés, hogy ezeket magukban is szívesen isszuk :-)
A rossz, savanyú bor a szódától még savanyúbb lesz!
@Nenii: Nyugodtan igyál nő létedre fröccsöt (Sauska) rozéból, az egyik legjobb fröccs!
Pierr Kardán 2014.08.07. 10:51:18
Azért vannak olyanok, akiknek van nagyobb pohara is, mint 3 dl :-))
- SunDisc - 2014.08.07. 10:53:52
1) Egervin Debrői Hárslevelűből
2) Varga Irsai Olivérből
3) A Majorkában adták, Bujdosó rizling volt állítólag
4) Laposa Friss Olaszrizlingből.
A Juhász Rozéból is egész jót lehet kihozni.
Bélabácsi 2014.08.07. 10:56:02
Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.08.07. 15:01:14
Én inkább önjelölt laikusnak nevezném.
"általánosan úgy tartjuk, hogy inkább a hungarikum szikvizet használjuk fröccs készítésre, mintsem ásványvizet, úgy sokkal finomabb"
Ökörség. Néhány vakteszten már bizonyították, hogy a cikkírónál szakértőbbek (már akiknek papírjuk is van arról, hogy van valami halvány fingjuk a borról, nem csak annyi, hogy ittak már olyat a sarki kocsmában) sem tudták megmondani, melyik fröccs készült szódával, melyik ásványvízzel, sőt, többnyire az ásványvizes fröccsök nyertek.
"Az elkészítési módnál tartják, hogy a szódát javítsuk fel borral és ne hígítsuk a bort vízzel."
Szintén ökörség, sokkal jobban keveredik, ha a borba nyomják a szódát vagy öntik az ásványvizet.
Egyébként a fröccs is csak újkeletű divat, akik most esküsznek rá, meg fújják ezt a sok baromságot a keverési arányokról, 10 éve még azt sem tudták, hgoy létezik, és hogy valójában csak 3 fajtája van: kisfröccs, nagyfröccs, hosszúlépés.
A többi pont olyan divatmajomság, mint a mexikóiak szerint a tequila sóval meg citrommal ivása.
Mr. Közbiztonság Szilárd 2014.08.07. 15:06:43
A rozébor, pláne a rozéfröccs szintén az újkeletű divatmajomság miatt lett népszerű az utóbbi néhány évben. Főleg a nők (hp-karakter) körében.
@Bélabácsi:
Ott a pont.
Ja: bornevek kisbetűvel, kivéve, amelyik személynév (Irsai Olivér, Kocsis Irma stb.).
@- SunDisc -:
Hát ha te Varga-borból bármi jót is ittál, az a hozzáértésedet minősíti. És nem felfelé.
Bélabácsi 2014.08.07. 15:41:26
Bélabácsi 2014.08.07. 15:42:15
Bélabácsi 2014.08.07. 15:50:10
apropó rozé-divatmajomság: láttam párszor már szórakozóhelyeken olyan fröccs-majmokat, akik azt se tudták, hogy ami rozé, az nem feltétlenül száraz és ezáltal nem biztos hogy fröccsben a helye - láttam két hete egy kis szakállas f*szkalapot BB félédes rozéból fröccsöt kérni úgy, hogy lazán rámutatott a pultban a palackra, miszerint "abból kérném" - a pultos meg nem volt semmi jónak elrontója, megvonta a vállát és kajakra megcsinálta neki, mondván igyad, majom, bele a beledbe, ha ennyire hülye vagy, akkor egészségedre.
Na azt az arcot láttad volna az első korty után...:)))
- SunDisc - 2014.08.08. 11:54:15
Sosem állítottam, hogy értek hozzá, csupán egy élményemről számoltam be.
Köszönöm, hogy igaz magyar emberként beszóltál!
.. Utolsó kommentek