.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2014. 06. 24. - apuska
Hauzol Cafe

Cím: 1073 Budapest, Erzsébet körút 26.
Látogatás: 2014. február 19. 18:00-21:25
Google Maps

Lezüllött a hely. Aztán évekre bezárt. Cirka másfél éve nyitott újra, de a fiatalos vircsaft mit sem változott.

Telefon: +36 30 653 2965
Facebook: https://fb.com/hauzol
Web: -

Vélemény

apuska:

Nemrég olvastam a Velveten egy remek összefoglaló cikket a budapesti mozik hányatott sorsáról. Lusta vagyok, most nem akarom lerövidíteni, így a Hauzolt érintő passzust egy az egyben ebből idézem, azt a saját élményeimet meg utána ecsetelem.

'Az Erzsébet körúti Hunnia az a mozi, ami annyira pici volt és annyira jelentéktelen lett, hogy alig találni róla információt. Pedig elég jó környéken, az Erzsébet körúton állt a mozi. Nem messze innen vetítettek először mozgóképet Budapesten, és a főváros első mozija is a körút ezen szakaszán nyílt meg. Maga a Hunnia még Olympia néven 1906-ban nyitott, majd több névváltoztatás (Székely, Olimpia, Zrínyi, Hunnia) következett. 1990-ben átépítették az egytermes, mindössze 96 fős mozit. 2009-ben már látszott, hogy baj van, a Tékozló Homár blog arról írt, hogy télikabátban kellett a nézőknek mozizni, mert nem volt fűtés. Aztán ahogy várható volt, a Hunnia 2010 őszén bezárt, majd 2011-ben 100 millió forintért eladták az épületet a THOHAI Ingatlanhasznosító és -kereskedelmi Kft.-nek. 2012 óta a Hauzol Kávézó bérli a helyet, 2012 nyarán nyitottak. Sokat nem változtattak, csupán a volt mozitermet egybenyitották a bejárati helyiséggel, kiszedték a moziszékeket és asztalokkal, székekkel népesítették be a teret. Két hónapos felújítás volt, rengeteg mocskot kellett eltávolítaniuk – tudtuk meg a bérlőktől. Kulturális funkciók ugyan már nincsenek, de a 18-26 éves korosztály előszeretettel jár ide sörözni, és néha meccseket is közvetítenek projektoron. Pedig az ezeréves mozigépek is megvannak még, nem is beszélve a szellőzőrendszerből lehalászott matuzsálem vodkásüvegről.'

Alapozó hely. Az olcsó pia teszi meg a jó elhelyezkedés. Beülsz, esetleg ki a két tenyérnyi teraszra, majd mikor rájössz, hogy nincs kiszolgálás, odamész a pulthoz, azt kérsz egy sört, plusz rád beszélnek valami akciósat, és kezdetét veszi a súlyos butulás. Pár körrel később rendelsz egy melegszendvicset, hátha visszafogja kicsit a lovakat. De nem. Veszélyes hely. Elnyel. Miközben iszonyúan szar, mert az egy dolog, hogy kinézetre egy nulla, de 21 óra körül úgy megtelik (a törzsvendégek szerint hajnali fél 2-kor kezd kiürülni), hogy nem csak az aurád veszi személyes sértésnek, hanem a füled is, mert a tinikkel együtt jár egy kisebb hangzavar.

És erre még számítani is lehetett. Hiszen este 6-kor szinte minden asztal le volt foglalva, és én tényleg csak a bejárat melletti utolsó kettőre csaptam le, hát kaptunk rá mi is egy foglalt táblát, csak hogy érezzük a törődést, na.

A pálinkák piszkosul olcsók (Suhancos, 350 Ft), ezért megpróbáltuk, cserébe botrányosan rosszak. Valami érthetetlen oknál fogva a Hauzol shot elnevezésű kicsi zöld löttyből is elénk került egy tálca, adtunk ennek is egy esélyt, ha már körülöttünk mindenki más folyamatosan itta, ízre egy erős vodka-narancs, de a lényeg úgyis az ára: 200 forint.

A vicc, hogy a Hauzol Cafe akár tágas és barátságos is lehetne, ha kapna valami dizájnt és nem lenne benne ennyi asztal. A laminált padló egy házibuli helyszínét is megidézhetné, ahol a bejárati fogadótér a táncparkett, az emeleten a romantikára vágyók csendes kuckója, a csocsóasztalon túl a pult természetesen a konyha, hátul meg a nappali. De mennyire le vannak már pusztulva? A színes csíkos alap festés kopott és piszkos. És akkor valaki kitalálta, hogy dobjuk már fel pár vidám graffitis figurával, azt most van metálvillát mutató szemüveges kávésbögre, poharazó borosüveg, bekötött szemmel gitározó energiaitalos doboz, sisakrostélyos pálinka, rapper unicum, cigarettázó fagylalt, és kivétel nélkül mindegyik úgy izzad, mint a ló. A plafon, miként a WC egésze tele van ragasztva fekete-fehér szöveges matricákkal, azon a hauzol, a cafe, a red wine, a vodka, a whiskey, a good beer, a feel good szavak jelennek meg váltakozva, hátul egy nagy színes poszter, ami akár a Verdákból is lehetne egy print screen, szembe vele meg egy kivetítő, jellemzően valami sportműsorral.

Abszurd, ahogy van.

kalimpa:

A körút egy ideális pontján, pont a Wesselényi utcai villamosmegálló magasságában hívogat a Hauzol Café. Ugyanakkor a dizájn borzalmas. Ha ez a falfestés nem lenne, már azzal is több lehetne. Az ár elfogadható, látszólag járnak is ide a fiatalok szép számmal, viszont a kiszolgálás kissé flegma, de nyilván a srácok a pultban a csajokkal sokkal barátságosabbak. A WC gusztustalan. Soha nem értettem, miután egy csomó pénzt beleölnek egy-egy kocsma kialakításába, miért nem lehet többet adni a higiéniára? Az biztos, nekem nem lesz a kedvencem, sőt...

balu:

Progresszíven változik a zene a személyzettel együtt. És én még mindig olyan jól érzem magam, mint amikor még 16 éves voltam.

Ennek legalább 16 éve. Akkor még a Hunnia mozi működött itt, és a felső részen volt a kávézója, amit mi csak kisfüstösnek hívtunk. Vágni lehetett a füstöt, este 10 óra után már mindenki könnyezett. Itt történt, hogy Dani barátom úgy bebaszott, hogy elhagyta az okmányait, amit a pincérnő legközelebbi találkozásunkkor tálcán hozott ki. Itt írtam verset az EFOTT-os szerelmemnek, és itt kért meg egy pincérnő arra, hogy maradjunk még, sőt fizeti a következő kört, csak ne hagyjuk egyedül a másik asztalnál ülő hajléktalan formával.

Lezüllött a hely. Aztán évekre bezárt. Cirka másfél éve nyitott újra, de a fiatalos vircsaft mit sem változott. Nosztalgiázom, újra 16 éves vagyok, köszönöm Hauzol!

joci:

Tinilányok hömpölygő hada fogad, kicsorog a nyál a szájból. És itt még biztos működik a 'Szia, meghívhatlak egy italra?'.

 

anyicska:

Kindergarden.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Arany Ászok, 350 Ft
Üveges sör: Pilsner Urquell, 490 Ft
Bor (1 dl): Üveges, 160 Ft
Rövid (4 cl): Becherovka, 440 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 200 Ft
Meleg ital: Capuccino, 290 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, 350 Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr826070247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása