.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 11. 15. - apuska
Trabant presszó

Cím: 1144 Budapest, Kerepesi út 104.
Látogatás: 2013. október 16. 17:55-21:15
Google Maps

A Trabant egy jó vonalú, elegáns és temperamentumos jármű.

Telefon: +36 1 400 9688
Facebook: fb.com/trabantpresszo
Web: http://trabantpresszo.hu

Vélemény

apuska:

Felütésként jöjjön mindjárt egy klasszikus mondat, avagy a nagy sikerű Szomszédok teleregényből idézek: A Trabant egy jó vonalú, elegáns és temperamentumos jármű... Nem tudom miért, de a Trabant szó hallatán ez a mondat nekem azonnal bevillan, ergo ha nekem lenne egy Trabant nevezetű kocsmám, akkor ezt is felkarcolnám valahova.

Ám a Trabant presszóhoz semmi közöm, sajnos. Pedig az ötlet amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, hiszen a KGST ipar kétütemű keletnémet kartonpapír remekéhez így vagy úgy érzelmileg mindenki kötődik, ráadásul a kényszerűség ihlette alacsony költségvetésű retro trend iskolapéldája lehetne.

Jut eszembe, iskolapélda: középiskolás éveimet a környéken töltöttem, ergo erős nosztalgiával tekintek a helyre vissza. Ez a négyemeletes társasházból kiugró könnyűszerkezetű bővítmény 20 éve is egy a mostanihoz nagyon hasonló kocsma volt, és úgy hívták, Sarkantyú! Nem, nem ez volt a törzshelyünk. Mi inkább a Zalánba jártunk (az volt a legközelebb), néhanapján a Mimózába (már ha az Örsön támadt kedvünk inni), a Sugár melletti Sörpatika a büfésoron sem most, sem akkor nem vonzott, a Zöld kancsó meg még ötletszinten sem létezett. Tehát ide, a Trabant presszó elődjébe, a Sarkanytúba főként akkor jártunk, mikor a szomszédos gimnázium lányai után kajtattunk, és elhívtuk őket jófejségből biliárdozni. Persze, hogy nem töltöttük be a 18-at... De akkortájt ebből nem is volt probléma, szerényen ittunk, játszottunk, elvegyültünk a masszív helyi bútorok között, azt jó. Na meg a sulibulik előtt jöttünk ide csapatostul!

Gondolom, szándékilag ez ma sincsen másként. Három középiskola van cirka 800 méteren belül, nap mint nap azzal a Gödöllői hévvel járnak a BGF és a SZIE diákjai, ahonnan pompás a rálátás a Trabantra, de a BKF-ről is ide lehetne csábítani arcokat, ha nem az olcsó ital és a csocsóbajnokság adja a fő vonzerőt, hanem lesz egy kitalált koncepció.

A bejárat fölötti a Trabant eleje hatásos. Bár láttunk már Trabantból darabokat a Szimpla kertben, a Kuplungban és a Habárban, ez lehet az első hely, ahol nem vész el, mert ez maga a fő produkció. Ehhez képest? Még nem, de idővel..., remélem. Sokkal több Trabant alkatrészt képzeltem el, hogy be lesz építve, üléseket, lámpákat, tükröket, váltót és hűtőrácsot, ehhez képest van a Trabantnak odabenn egy hátulja, meg a sörcsapon egy márkajelzése. Ez utóbbi nem véletlen. Bár a Trabier fantázianéven csapolt soltvadkerti Kárpi sört kézművesnek nem nevezném, mássága miatt mindenképp különleges: vagy ízleni fog, vagy különösen utálod, és ha a gyerekesen bájos rajzolt Trabant logó és az esetlen krétarajzok kapcsán is hasonlóan érzel, akkor pont úgy jártál, mint a mi társaságunk.

Közben meg ott ültünk, és a bizonytalanságunk ellenére éreztük, hogy ezt szeretnünk kéne. Annyira amatőr. Annyira kevés pénz van benne. Annyira olyan, mintha összeállna néhány haver, hogy akkor most nyissunk egy kocsmát, és akkor pontosan ez lesz belőle. Egy határozott elképzelések nélküli, egyetlen ötletre kihegyezett szerelemgyerek, ami csúnyácska, de hát szegény családból származik, s smink nélkül a természetből fakadóan ennyire tellett. Nagyon szeretném, ha rentábilis vállalkozás lenne. Nagyon szeretném, hogy amit ebből keresnek, azt ráköltenék még a helyre, átfestenék, beengednék a fényt, kicserélnék a lepusztult kanapés sarkot, az ezerforintos OBI-székeket, és odatehetnék azt, amit érdemel a környék, egy igazán jó kocsmát, hogy ne kelljen a helyieknek metróra szállni, ha igényes ivóhelyet keresnek.

anyicska:

Végre eljött a pillanat, amikor eljutottunk a híres és sokszor emlegetett Trabantba. A retro hangulat nagyon közel áll hozzám, így örültem neki, hogy ott fogunk borozgatni. És tényleg retro volt. Igazából még jó is meg szimpatikus, bár néhány dolog nem tetszett.

Először is, kissé sötét a hely, de talán ennek is köszönhető, hogy nagyon jól mutat a sárga világítás a padok alatt, meg a kinti esti fények. Aztán tetszett az asztalok borítása, nagyon! Meg szépek voltak a padok, bár még szebbnek éreztem volna, ha rendesen működött volna alatta a fűtés - odakinn szakadt az eső, megáztunk -, én konkrétan fáztam. De még az asztalokra visszatérve, az már kellemetlen tulajdonságuk, hogy indokolatlanul billegnek, így azon minden ital állandó veszélyben volt. Még jó, hogy gyorsan fogyasztottunk, így nem volt mit kiönteni.

Mivel forralt bor nem volt, valami meleg kaját reméltem. A repertoárban elvileg van melegszendvics és hot dog, de hát amilyen a mi szerencsénk, valami technikai bakira hivatkozva a gyakorlat ezt nem igazolta. De legalább nem volt probléma abból, hogy behoztuk a péknél beszerzett pogácsát. Ez is plusz pont.

A mosdók nem annyira nyerőek, főleg a hideg és a bűz miatt, de ezen is látszik, hogy némileg igyekeztek szépíteni.

Számomra a hely fénypontja a varázsszekrény, amiben pár olyan retro tárgy van, ami a hazámhoz is köthető. Mintha egy-két cseh szerző könyvét is láttam volna.

Egyébként izgalmas vibrációt produkál, ahogy a Trabi előtt alkalmanként elrobog a gödöllői HÉV, mintha egy Trabi hátsó ülésén utaznék az ismeretlen világba…Volt még ott egy gyönyörű világító földgömb, pont olyan, amilyenre gyerekként vágytam – megpörgetni és vakon bökni rá, majd odamenni, ahova az ujjam mutat… Akár az Örs vezér térre, onnan meg a Trabiba. Jó (idő)utazást!

balu:

"Vannak, akik útlevéllel járnak csak az Örs környékén, és vannak, akik szerencsétlen módon erre laknak. A környéket figyelembe véve ez egy kifejezetten jó hely, bátran vállalható.

Miként ez már külváros, hipszterek és trendi arcok nincsenek. Jó hír, hogy tévé sincs, és törvény adta esendőségén a nyerőgépek is kikoptak, de megmaradt a flipper villogása, a sokat látott biliárdasztal, a WC-ben a kötelező húgyszag, amit a 230 forintos sörrel együtt már nagyon vonzónak látok.

Ehhez hasonló barátságos hely a környéken nincs! Ez ténykérdés.

tapi:

A sok üvegfelület jó, potenciális kabrió feeling a nyárra. Stílusát tekintve a retró keveredik egy csipetnyi eredetiséggel, ám a székek aprók és kényelmetlenek, de egy kis idő elteltével szóda nélkül, sörrel elmegy.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): TraBier, 230 Ft
Üveges sör: Arany Ászok, 290 Ft
Bor (1 dl): Varga Irsai Olivér, 120 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 330 Ft
Üdítő (2 dl): Rostos gyümölcslé, 180 Ft
Meleg ital: Tejeskávé, 310 Ft
Harapnivaló: Melegszendvics, ...

Értékelés

3,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr405608284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása