.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 09. 16. - apuska
Tass

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Mikus Tamás
Születésnap: 1976. november 6.
Foglalkozás: Üzleti intelligencia szakértő

Mottó: Mi bajom lehet tőle?

> A skandináv metált játszó Agregator zenekar énekese. A banda 1997-ben állt össze Tatabányán, 1999-ben adták első koncertjüket, erőteljes énekhanggal párosuló dallamos zenéjük útkeresésről, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekről szól, magyar nyelven. A köztudatba kerülésüket egy a Peron Music Tehetségkutatón elnyert Metal Hammer különdíj segítette, 2004 óta 3 nagylemezük jelent meg, a magyar és a környező országok rockfesztiváljainak állandó fellépői, gyakran mondják rájuk, death'n'roll, amit művelnek.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Még valamikor 1994. júniusában a Szentivánéji Karneválon, Tatabányán. Nem nagyon értettem az italokhoz, két dolgot tudtam megnevezni - vadász és vodkanarancs - így hát a búcsús standoknál ezeket kértem felváltva. Valszeg csak a elfogyasztott pecsenyék óvtak meg a komolyabb összeomlástól.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Hétvégéken általában beesik egy-két esemény - ilyenkor vagy közös kocsmázás, vagy valamilyen klublátogatás alakul ki Budapesten vagy Tatabányán. Hétköznap leginkább csak a fővárosban - ha van valamilyen esemény akkor ott, egyébként meg mindig szokott lenni valami épp aktuális hely.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Elég lényeges az ár illetve az ár/érték arány. Van olyan hely, ahová csak bemelegíteni járunk, mert hosszabb beszélgetés - zaj, hőmérséklet stb. - miatt nemigen megy, és van ahol elfogadjuk a magasabb árakat, ha amúgy kellemes a környezet. Ha meg jó a program, akkor az felülírja ezen elvárásokat. Nyáron, jó időben elsősorban a szabadtéri helyeket részesítjük előnyben - egyrészt mert hangulatosabbak, másrészt nem kell időről időre eltűnnie a dohányosoknak.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Jelenleg a Kamra Klubba szoktunk járni üldögélős sörözéshez. Ez leginkább történelmileg alakult ki - néhány barátunk a környékre költözött és mivel a Kamra hangulatos hely, van kiülős rész, jó a sör, pozitív a személyzet - így szép lassan odaszoktunk. Mivel kétlaki vagyok, ezért Tatabányát is behozom - ott a Roxxy Music Café a kedvenc - elég veszélyes, mert éjjel-nappal nyitva - ez hajnali vonatozásnál hasznos lehet, de mivel mindig van egy következő járat, ezért könnyen a helyen ragad az ember.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Általában váltogatom a sört és a fröccsöt. Nincs kifejezett favoritom - szeretem a Sopronit, a cseh söröket és szeretem kipróbálni a kézműves-féléket is - rendszeresen feltűnünk a Főzdefeszten, idővel kipróbáljuk az Élesztővé változott Tündérgyárat is. Töményben nincs kifejezett kedvenc, de kifejezett elkerült sem.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Az erdélyi és a cseh helyek elég eszeveszettek tudnak lenni, kemény fogyasztás és Twin Peaks-jellegű élmények gazdag tárházai. Az osztrák helyek eddig nekem elég vérszegénynek tűntek - de a lényeg, hogy mindenhol jó, ahol jó a társaság.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Semmi különös, általában egy helló-helló van, mikor játszunk-hol - illetve néha belebonyolódunk az undergroundot érintő égető kérdésekbe. Fesztiválokon meg előfordul, hogy valaki hozzánkcsapódik, illetve én is csapódom ide-oda - szóval nem túllihegett izzadságszagú helyzetek ezek.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Szeretném azt hinni, de balesetek így is történnek. Általában a tömény-körök hatását nem számítom ki megfelelően - ugye, ha az ember indít egy karikát, az létrehoz egy visszahívások általi lavinát, ami önálló életre kel és eme szörnyeteg nagy bizonyossággal végül fel is falja a résztvevőket.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Igen, kezdődtek már reggeleim bocsánatkéréssel/kérésekkel. Sajnos nem vagyok bealvós részeg, hanem egyszerűen átadom a vezérlést egy másik Tass-nak, aki vagy vicces vagy éppen egy s..fej. De r'n'r társaságban általában mindenkinek volt már rossz napja, így nem akkora gáz, elnézzük a kisiklást.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Esemény előtti/utáni kaja, sok víz, másnapi édesség - és az elkerülhetetlen szenvedés alázatos tűrése.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Gondolom az nem kerülne adásba, hogy akkor mindenki álljon fel a TV elől és irány találkozni a barátokkal - talán kicsit prédikatívnak is tűnne. Szóval inkább talán csak közzétenném, hogy az élőzene jó, kimozdulni jó, találkozni jó, legyen rokk és legyen baj! :)

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr375488656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása