.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 08. 27. - apuska
Tündérgyár
pixel cégér Helyszín: 1094 Bp., Tűzoltó u. 22.
Látogatás: #1: 2010. augusztus 11. 19:00-22:45
#2: 2010. szeptember 24. 18:05-19:50
 Bezárt, megszűnt! 

> Maradt még benne valami indusztriális vadulás.

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 635 2437
Web: http://tundergyar.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/tundergyar
Nyitva tartás: H, K, Sz: 14-02; Cs, P, Szo: 14-04; V: 14-02
Extrák: kerthelyiség, koncert, kerékpártároló, csocsó, különterem

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 400 Ft Gösser citrom, 450 Ft
Aranyfácán, 450 Ft Edelweiss Hefe, 700 Ft
- Heineken, 550 Ft
- Soproni Démon, 450 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Frittmann Duett száraz fehér, 200 Ft Becherovka, 450 Ft
Frittmann Duett száraz vörös, 200 Ft Jagermeister, 500 Ft
Egervin, 300 Ft Jim Beam, 500 Ft
- Zubrowka, 450 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Natur Aqua, 200 Ft BB pezsgő (0,7l), 2000 Ft
Hell, 350 Ft -
Szénsavas üdítők, 200 Ft -
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft -

Fotók

Vélemények

kalimpa:

"kellemest a hasznossal mosogassuk össze alapon működik a Tündérgyár, tudni illik ez egy szórakozóhely a belső pincerészben, szépen elszeparált söröző résszel és ücsörgős, beszélgetős asztalokkal. nagyon kellemesen és szépen kifestett WC-vel, ahol szépen megfér egymás mellett a tisztaság és az igényesség is - dicsérendő!!

a fenti, vagyis inkább kert rész pedig a nyári szabadfoglalkozásnak, beszélgetésnek, fröccsözésnek enged teret, és egyben egy csináld magad vagy megoldjuk mi bringaszervíznek is, jó ötlet, hamár defektet kaptál, akkor caplass be hozzánk és mi megoldjuk a problémádat duplán is, ha szomjas vagy iszol, ha tovább akarsz gurulni, akkor megszereljük a kerékpárodat!!

a kiszolgálás kedves és figyelmes, a zene rendben van, a dizájn végre nem a romkocsmák ütött-kopott, hol áll a seggembe egy szög a székből vonalon fut.

okés a hely, rendben van, merem ajánlani bárkinek!"

dancsopanza:

"Tündérgyár, avagy a kobold és lúdvérc szakszervezet hivatalos hivatala.

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Tündérgyár nevezetű üzem. Hát hol máshol mint az Üveg-hegyen is túl, a kurta farkú malac mellett kettővel, a Tűzoltó u. 22-ben. Itt a tündérszerelde mint intézmény egészen a rendszerváltásig működött, ekkor privatizálták, de az új tulaj nem állt a helyzet magaslatán, és az egész boltot átvitte Kínába. Huss. A sokáig hányattatott sorsú hely árván maradt, és csak maga a félelmetes pusztulat meg a jó öreg enyészet lakott benne. Ők éldegéltek benn és tették amit tennie kell két ilyen félelmetes jelenségnek. Később rakrári funkciót töltött be, aztán jött egy véletlen találkozás, ami gyümölcsözőnek mondható, mert kőkemény munkával elkezdett kiformálódni egy új hely.

Még előző télen fedeztük fel, hogy a Trafó mellett nyílt valami, akkor nem 'mértük fel', csak bulizunk egyet. Azt hittük, hogy valami kérész életű dolog, de idén vettük észre, hogy van egy nyitott része is a kocsmának, ezt már viszont pontoztuk.

Az utcáról befordulsz, kapualjon és kisudvaron át rögvest a pulthoz érkezel. Kedves és gyors kiszolgálás után helyben fizeted a normális áron csapolt sörödet, vagy amit kértél. Több opció is kínálkozik, vagy a fedetlen, napernyős részen, vagy a fedett napernyőtlen részen, vagy egy a régi raktárhoz tartozó belső helységben huppanhatsz le. Ha a napkitörésektől félsz, akkor neked találták ki a pince helységet, mert még tovább is van. Zene szól, vegyesfelvágott, beszélgetéshez békeidőben ideális erővel.

Azt mondom, hogy érdemes megnézni, beülni, maradt benne még valami indusztriális vadulás, amit így most belegondolva nem is tudom, hogy miért gondolok. Talán az udvar fedett részének fémszerkezete?

Bicajjal érkezők a szamarat felakaszthatják a MÁV technológián alapuló kampókra, amit menet iránynak befelé jobb kéz felé találhatnak, már ha van hely."

bal:

"Itten vagyunk a régi Dinamóban. Klassz. A Mc Donald's-ban megszokott öblítés nélküli környezetbarát piszoár, a páviános toalett igazi ritkaság: zöld seggű. Először furcsa volt, hogy több a bicaj mint a vendég, aztán derült ki, hogy a Tündérgyár szervíz is egyben.

Lakodalmas trance zene szólt éppen, pedig egész jó underground zenékkel kezdtek... a fejemben elindult az üssük le a DJ-t örökzöldje!"

apuska:

"Pótoltam múltkori hiányosságom, és meglátogattam én is a Tündérgyárat. Be kell valljam, szeptemberből kifelé már másként festett, ezért fotóztam tisztességgel, hogy teljesebb legyen a kép, hogy amit mondok, értsed.

A kerthelyiség péntek este hatkor még zárva volt! Ezért kénytelenek voltunk beülni a pincébe, de az meg olyan sötét volt és hideg, hogy inkább kívánkoztunk a pokolba, mint ide. Vágytunk egy kis törődésre, melegségre. Egy forró kávé? Forró is lehetne, ha nem kértünk volna bele tejet, ami a hűtőből került ki egyenest. Melegíteni meg nem lehet. Nincs rá eszköz. Fene az elvárásainkat, így az előkészített mécseseken kívül csak a pálinka adhatott volna üzembiztos melegséget, de azt meg ne az elemekkel való küzdés végett kelljen már!

Inkább körbejártunk. A Tündérgyár folyamatos átalakítás alatt áll, a múltkor még álló falakat lebontották, most épp a koncertterem mind közül a leg malterszagúbb - a tulaj szerint itt állt régen a tündérraktár.

Na igen, a tulaj. Nagy dumás! Van egy fedősztorija, amiről sokat ugyan nem mesélhet, mert a rendszerváltáskor a Tündérgyár-anyagot 15 évre titkosították, de amit elmondhatott, aszerint kirajzolódik egy kép, egy a guminők és robotkutyák előtti KGST high-tech: a multimillomos diktátorok játékszereit nevezetesen itt gyártották. Egyfunkciós pléhtündéreket, amiket a 220 voltba kellett dugni, aztán meg lehetett dugni, mármint a szextündér fajtát. Ezen kívül volt még takarító-tündér, konyhatündér... és mi kell még? Ha kell még valami, akkor az is volt. Teljesen komoly."

"Az udvaron vonatos stílusú akasztós tárolók vannak, ami ha erős vagy, vagy a közelben egy erős legény, akkor szuper. Erős legény a nagy futárkoncentráció miatt valószínű! 4,5 pont."

Értékelés

  kali dan flet bal
dizájn 4 4 4 4
kiszolgálás 5 4 4 5
közönség 4 4 3,5 4
zene 4 4 3 3
füst - - - -
mosdók 5 4 4 5
árszínvonal 3 3,5 3,5 2,5
  4,17 3,92 3,67 3,92

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr92252352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2011.04.12. 11:48:37

Tudja valaki, hogy a Tündérgyárnak mennyire része a Blog Music Pub nevű egység, aminek neve ellenére eddig csak elviekben van blogja: bloglive.postr.hu/, de bejegyzés rajta egy se?
Régen Before Club, azelőtt Jailhouse Club... Mi lesz még?

apuska · http://kocsma.blog.hu 2013.08.14. 10:28:42

Miként az nyilván köztudott, a Tündérgyár helyén nyitott meg az Élesztő: kocsma.blog.hu/2013/07/22/eleszto_505
süti beállítások módosítása