> Ezen a héten a bajor sörleves kerül terítékre a Sörtúra receptklub hasábjain. Remélhetőleg, néhány asztalon is!
Hozzávalók 4 főre:
- 2 szelet bajor kenyér
- 5 dkg sajt
- 2 fej hagyma
- 6 dkg vaj
- 1 csokor snidlin
- 2 erőleveskocka
- 0,5 l barna sör
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
Előkészület: 15 perc
Főzés: 25 perc
Elkészítés:
1. A vékonyan szeletelt kenyeret vajjal kenjük, és 3x3 centis kockára vágjuk, sajtszeletekkel borítjuk, forró sütőben pirítjuk.
2. A hagymát karikára, a snidlinget apróra vágjuk.
3. Vajon pirítjuk a hagymakarikát.
4. 0,5 l vizet a leveskockákkal és a sörrel összeforralunk, borsot darálunk, szerecsendiót reszelünk rá.
5. Külön szervírozzuk a pirított sajtos kenyeret, a sült hagymakarikát és a snidlinget.
6. Ezeket először ki-ki a tányérjába halmozza, és arra meri a forró levest.
Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
.. Utolsó kommentek