.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 04. 9. - apuska
Beke Dani

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Beke Dániel
Születésnap: 1984. április 19.
Foglalkozás: webszerkesztő, basszusgitáros

Mottó: 42.

> A Viacom webszerkesztője, blogger, és a 2010 augusztusában alakult az amerikai punk stílusjegyeit magán viselő Kozmosz zenekar egyik énekese, basszusgitárosa, és néhány dalszöveg írója. 2012 nyarán az MR2 Petőfi Rádió toplistájának első helyéig kúszott fel a Világszakadtság című számuk, majd a Forradalom című politikai/közéleti szerzemény is hasonló ívű pályát járt be. Első albumuk, a szókimondó és őszinte Az okosak földje EP mind a hat dala kötelező feladvány és ingyenesen letölthető: "A hazáért iszom, ti is hazáig igyatok!" soruk pedig akár Kocsmablog mottó is lehetne.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Egy diákújságíró táborban, 16 évesen, a Balaton partján egy (ha jól emlékszem) Feri bá által birtokolt kisbüfében, kettő darab vodkanarancstól.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Hetente biztos, de van, hogy két-három naponta is. Mikor mit kíván meg a haza.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ne legyen nagyon tömött, de azért legyenek emberek - jó és ne túl drága pia legyen - halljuk egymást, de azért legyen valami zene. Igen, nem egyszerű.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- A budapesti Keksz, mert hétvégén kajálni is lehet benne nagyokat, egyébként meg jó a hangulat, jófej a kiszolgálás és a közönség is. Csak kár, hogy mindig ABC-sorrendben rakják be a zenéket, eddig a Kaukázusnál tovább sosem jutottunk.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Az alap a minimum iható rozéfröccs, súlyosabb esetben vodkával és pálinkával. Külön meg bármi, ami bor. Sört elvétve, és csak ha muszáj. Fesztiválon pedig ugyanez, csak hatványozottabban.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Eddig Szkopje jött be legjobban, az üvöltve bulizást és az üvegből folyatott pálinkát eddig csak ott tapasztaltam meg, na meg persze itthon.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Eddig még csak úgy ismertek fel, hogy aznap/előző nap ott játszottunk, az meg nem ér. De már megvan rá a forgatókönyv: 1. elpirulás. 2. bemutatkozás. 3. beszélgetés.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Tudom, surrogó hangot hallat, amikor átmegyünk rajta és nagyon könnyen eltűnik a távolban. De nem szabad visszanézni mert akkor elszédülsz.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Az első számú szabály, hogy nincs elnézéskérés, mert akkor emlékszel a dologra, tehát felelősségre lehet vonni érte. Amúgy általában vicces részeg vagyok, úgyhogy inkább ciki mint megbánható dolgokat teszek. Ha meg mindenki jól szórakozik, minek a megbánás?

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Narancslé. Sok. Narancs. Lé.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Mariannak üzenném, hogy sajnálom, hogy a gimiben nem szexeltünk anno. Mentségemre szolgál, hogy fiatal voltam, ma már más lenne a helyzet.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr525202808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása