.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 03. 21. - apuska
Keksz

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre tér 4.
Látogatás: 2013. február 12. 21:00-22:50
Google Maps

Lehet-e elég jó a Keksz, ha az háztartási?

Telefon: +36 30 556 7059
Facebook: fb.com/Keksz-268952226502652
Web: -

Vélemény

apuska:

Akár a szemközti Castro ikertestvére is lehetne, csak másképp öltöztették fel...

A 2012 januári megnyitó óta a Keksz bisztró - mert ez egyértelműen egy bisztró - megannyi fiatal törzshelyévé vált. Itt a Madách téren, a vigalmi negyed kapujában, a mindig nyüzsgő Deák tér, néhány irodaház és színház tőszomszédságában erősen benne foglaltatik a lehetőség egy könnyű ebédre, egy jó kávéra, néhány meg nem nevezett különleges sörre, vagy az esti bulik előtti komolyabb ráhangolásra. Már ha az üzletvezetők értik a dolgukat!

És látszólag értik. A dizájn és enteriőr nagyságrendileg hibátlan, az absztrakt szőnyegmintához hasonlatos retró csempepadló, a színében egységet képviselő klasszikus faszékek és -asztalok, plusz a mindenkiben jó érzést keltő Lego motívumok keveredése nagyszerű elegyet ad. A falfestményekről lerí, hogy a csupasz falakra szabadított grafikus elemében volt: az egyik sarokban a toronyházak közötti zebra, akár egy Lego gengszterkorzó, míg szemben a rakétakilövést előkészítő figura csak szimplán bájos, ahogy ezüsthaja alatt ártatlan gyilkosként mosolyog. Más kérdés, hogy a pult utáni hátsó szakaszra jöhetett elő igazán a művész valódi stílusa. Úgy látszik, a napfényt jótékonyan beengedő nagy üvegablakokon át már nem látható részeken nem volt muszáj a Lego tematikát követnie, így ott egy csomó Gróf Balázs-féle fura lény tapossa egymást, s keresi valamire a megoldást, mondjuk hogy lehet-e elég jó a Keksz, ha az háztartási?

A bejárattól balra eső két asztalos kisterem célja mi? A mosdótálak alatti antik állvány a női és férfi WC-t felminősíti, a légtechnika látványos jelenléte ipari, a Keksz-korsó formája szexi, de ami hamarosan a lényeg, hogy tavasztól őszig lehet az árkádok alatt ücsörögni - ami talán kevéssé lesz vonzó a tér felújítási munkálatainak megkezdésével. Ami még érdekes, hogy az étlap tanúsága szerint itt egész nap kapható valamiért tartalmas reggeli (virsli, kolbász, bundás kenyér, a tojás minden formája), plusz nagyszámú kombinációs lehetőséget adnak az összeválogatható saláták és szendvicsek, míg a kétfogásos napi ebéd menü 3 deci szörppel ételfronton 990 forintig olcsósít.

Szerda este: telt ház. A zene remek, pont annyira hangos, amennyire kell, kis várakozás a pultnál és egy kis könyökharc még pont belefér. Igazából egyetlen dolog zavart csak, miszerint túl trendi ez ahhoz, hogy a részese akarjak lenni, pedig a Keksz, akár a kísérteties hasonlóságokat felmutató Pirítós, egyáltalán nem átlagos, és neve alapján pont annyira szerény, amiért könnyen tudnám szeretni.

kalimpa:

első élményem a Keksszel kapcsolatban nagyon pozitív volt. még jó pár hónapja egy kedves barátommal betértünk iccaka pár italra, s annyira jól sikerült a csevegés és iszogatás, hogy ott felejtettük pár értékünket - részletezni felesleges, nem ÁNTSZ kompatibilis - amit másnap szépen becsomagolva s elrakva az érdeklődő szemek elől vissza is kaptunk. köszi, örök hála. :)

viszont a tegnapi látogatás az nekem elég nagy csalódás volt:
a csapos urat, ha finoman kérdezzük a Keksz márkanévvel jelzett sör eredetéről, akkor miért flegmáskodik meg dünnyög? nem értem, hogy miért trükköznek ezzel a helyek, házi sör néven árulják a Kőbányait, meg a hasonló "finomságokat". (itt a Soproni sörgyár van jelen, és drágább, és kevésbé áttetsző volt, mint a nagyüzemi sörök...)

a zene szerintem okádék, de a design ötletes, és jók a fények is... kb. ennyi, semmi extra, szerintem.

dsila:

Nem egy klasszikus kocsma-kocsma, de nekem az egyik törzshelyem. A bemutatkozás azzal kezdődött, hogy olyan italt kértem, amit a pultos lány nem ismert , de "eználunknincs" helyett kikérdezte, hogyan kell csinálni, majd tökéletesen leszállította azzal, hogy "kísérleti példány, úgyhogy a ház ajándéka". Ez az a hozzáállás, amivel belőlem törzsvendéget lehet csinálni, na meg azzal is, hogy ilyen színvonalú bar food a budapesti helyek elenyésző százalékában van csak. Itt kötelező jelleggel enni (is) kell, nem csak inni. Mondjuk nem itt aljasodnék le lelki bánat esetén a sárga földig (bár, hmm, volt, hogy sikerült), de ha kulturáltan ennék-innék valamit, vagy el kell ütnöm egy pár órát, akkor én ide ülök be. Ja, és a kávé is jó. Keksszel.

balu:

RHCP szólt, ami nálam ötös. A pultos lány kérés nélkül szólt, hogy van számunkra egy nagyobb asztal, példás hozzáállás. LEGO-figurák, csempék a falon... és becsület.

Amúgy nekem volt itt kalimpával az emlegetett részeg estém, amikor az anyagi javaim felét az alkoholmámorban elhagytam. De mivel másnap minden meglett, ez lett a legszebb másnapom!

lilla:

Megközelítésre ötös. A dizájnban nem találtam semmi tudatosat, de jó volt ez így. Elől a fal tele rajzokkal, hátul meg plakátokkal, nekem bejön, a plakát egyszerű, költségkímélő, látványos, és ha aktuális, akkor még hasznos is. A kiszolgálás félig ’ön’.. de nem haragudtunk ezért. Tetszett a nyüzsgés. Az árakat magasnak tartom egy ilyen helyhez, de ettől még menni fogok megint, mert valami nagyon szimpatikus ebben az egészben. Jól éreztem magam.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Soproni, 430 Ft
Üveges sör: Zlaty Bazant, 490 Ft
Bor (1 dl): Katona - Dunántúli merlot, 180 Ft
Rövid (4 cl): Unicum, 580 Ft
Üdítő (2,5 dl): Szénsavas, 270 Ft
Meleg ital: Capuccino, 350 Ft
Harapnivaló: Bruschetta, 650 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr285078591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása