.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2013. 01. 8. - apuska
Voga Viki

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Voga Viki
Születésnap: november 14.
Foglalkozás: énekes-zeneszerző

Mottó: az élet olyan, mint egy zongora, ahogy játszol rajta, úgy szól

> 10 évesen írta első dalait, Tolcsvayval, Presserrel turnézott 20 évesen, ezzel egy időben társszerzője volt a V.S.O.P. első rap-albumának. 2008-ban kiadta első szerzői albumát Don’t Hold It Back címmel, melyre Presser Gábor, Bochkor Gábor és Novák Péter írtak ajánlást. Zenéjében a Soul, Old School R&B és Jazz-Pop stílusok ötvözödnek sajátos formában. A populáris vonaltól a lágyabb, akusztikus hangzásig sok stílusban otthon érzi magát énekesként és zeneszerzőként egyaránt, ezért rajongói köre széles skálán mozog. Szerinte "a jó zene olyan, mint az étel, vagy az ital... lehet szép a csomagolás, felmagasztalt az elkészítési mód, de igazán azt fogod szeretni, ami ízlik, ami neked tetszik... ez pedig ismeret és szokás kérdése. Aki pl. sokféle bort megkóstolt, szeret igényesen választani. Én így vagyok a zenével."

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Igazán nagy berúgásaim nem voltak, ha szórakozás van, általában csak szinten tartok egy kellemes állapotot. Alkoholbírásomat pedig apu szigorú felügyelete alatt tapasztalhattam meg először, azt mondta, fontos, hogy ismerjem a határaimat... meglepetésére hajnalig bírtam a bulit.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Kocsmába nem nagyon, zenészklubba annál inkább... nagyjából ugyanaz, csak a helyszínen fellelhető hangszerek és azokat használni tudó emberek találkozása révén igen kellemes atmoszféra, jó beszélgetések és táncolás alakult ki.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Az imént említett atmoszféra. Szeretem otthonosan érezni magam egy szórakozóhelyen.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Régen állandó klubtag voltam a Fészek klubban, sosem volt olyan tumultus, hogy ne láttad volna az arcokat. Olyan művészkör volt, ahol szinte bármelyik asztalhoz leülhettél dumálgatni. Mindenki valamilyen koncertről, előadásról jött, és mentek a sztorizások. Aztán előkerült a hangszer, zenélés, és végül reggelik táncoltunk a legjobb zenékre. Manapság nincs ilyen hely, de azért néha lenézek pl. az Instantba, mert tetszik, hogy van mozgástér, élőzene, és kedves a személyzet. Legutóbb pedig egy jammelés alkalmával az Iskolát is megnéztem, és ígéretes helynek tűnik.
Az az igazság, hogy hiányzik, hogy bármikor benézhessek egy klubba, ahol kellemes a környezet, kényelmesen le lehet ülni, kabátot, táskát biztonságosan el lehet helyezni, nagy hangsúlyt fektetnek a jó koncertekre, jó a menü, megfizethetőek az italok, kedves és közvetlen a személyzet. Szerintem az is fontos, hogy legyen valami konkrét arculata egy helynek, ami odavonzza a hasonló gondolkodású embereket, akik jól érzik magukat együtt. Így tágíthatod az ismerettségi körödet, jó lehetőségekre akadhatsz, új barátokra lelhetsz szórakozás közben. Remélem hamarosan mernek kicsit specializálódni a szórakozóhelyek, és nem utolsó sorban áldoznak egy kicsit többet egy-egy hozzáértő zenei szervezőre, akik igényes élőzenei szórakozási lehetőséget kínálnak. Nemcsak zenészként, de hallgatóként is igényelném, hogy több ilyen hely legyen.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Fehérbor, pezsgő, sprite-vodka, Jägermeister.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- A kocsma kategóriában a mi romkocsmáink nyerőek, de van egy nagy űr valahol a romkocsmák és a Fourseasons lounge bárja között.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Általában jó beszélgetésekbe váltanak az ilyen találkozások. Mindig kellemes élményeim voltak, úgy tűnik, azokkal, akik kedvelik a zenémet, jól meg is értjük egymást.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Igen, ahogy már korábban említettem, komoly kiképzésben volt részem, szigorú családi felügyelet alatt.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Nem jellemző. Egyrészt sosem viselkedem felelőtlenül, másrészt tapasztaltból tudom, hogy előbb leszek rosszul, mint hogy elveszteném a kontrollt.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Régen volt már, hogy másnaposnak éreztem magam, de ha mégis előfordul, fekve maradok, amíg el nem múlik, és megfogadom, hogy soha többé nem iszom ennyit.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- "Ember: Küzdj és bízva bízzál!" :D

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr404997306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása