.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

2012. 11. 12. - apuska
Dürer kert
pixel cégér Helyszín: 1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.
Látogatás: 2012. szeptember 12. 17:00-22:30

> A nyomelemekben meztelen női szobortorzókat, tapétát, cápát, hangszereket, propellert, volánbuszdarabokat, csigalépcsőt, graffitiket, fákat, bakelit lemezborítókat, színes kerti asztalokat, murvát, szabadtéri színpadot tartalmazó dizájnelemek kellőképp különlegesek.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 789 4444
Web: http://durerkert.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/durermusic
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 17-05
Extrák: kerthelyiség, konyha, koncert, tánctér, kivetítő, ping-pong, csocsó, flipper, társasjáték, wifi

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Soproni, 390 Ft Soproni 1895, 480 Ft
Zlaty Bazant, 440 Ft Soproni Démon, 480 Ft
Heineken, 520 Ft Soproni narancs/citrom, 480 Ft
Edelweiss, 580 Ft Coronita (0,33l), 690 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Tokaji Hárslevelű, 180 Ft Unicum, 690 Ft
Rajnai Rizling, 180 Ft Becherovka, 690 Ft
Feind Rosé, 180 Ft Jim Beam, 690 Ft
Szekszárdi Kékfrankos, 180 Ft Hírős pálinkák, 650 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Sió rostos gyümölcslevek, 240 Ft Capuccino, 350 Ft
Szénsavas üdítők, 280 Ft Tea, 380 Ft
Ásványvíz (0,33l), 350 Ft Hot Dog, 370 Ft
Red Bull, 550 Ft Törley pezsgő (0,75l), 2100 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A belváros zajától messze, a Városliget peremén, a nyáron népszerű Kertemtől egy tisztességes kőhajításnyira az egykori ELTE bölcsészkari épületeibe 2008-ban beköltözött egy kultikus budapesti underground helyszín kialakítására vállalkozó csapat, melynek végtermékét azóta Dürer kertként ismeri a közönség. Már tényleg eltelt volna a nyitás óta 4 év? Régi adósságot törlesztetünk hát, de kellett hozzá egy bazi nagy lélegzetvétel, hiszen 1000 változatos négyzetmétert bemutatni több szempontból is nehéz. Csak a példa kedvéért: háromnegyed órán keresztül fotóztam!

Még szerencse, hogy egy felettébb nyugis napra ébredtünk, mikor is az esti program nem vonzotta oda emberek ezreit, így a kívülről kisvárosi mozibejáratnak tetsző bejárat előtt nem állt sorba senki, ergo volt lehetőségem megkérni az egyik alkalmazottat, hogy azokba a termekbe is engedjen be kicsit körülnézni, melyeket a közönség előtt ma nem nyitnak ki. Engedélyt kért a főnökétől, aztán belecsaptunk!

A bejáraton túljutva egy kvázi fogadóteremben találjuk magunkat, melynek bal szárnyában néhány csocsóasztal és flipper kapott helyet, a fősodorban a diszkógömb alatt egy italpult, szemben kijárat a kerthelyiségbe és azon át a bálterembe, jobbon egy szürreális képregénybe csomagolt férfi WC, illetve egy folyosó, amit ha végigkövetünk kb. elvezet bárhova, de fontossági sorrendben először a kis koncertterembe. Bingó! A Dürer kert legtöbbek számára egy koncert- és/vagy partihelyszín, miközben az ittlét ennél sokkal változatosabb is lehet. Valaki azt mesélte, hogy mivel a Kultiplex bezárása után nyitott a Dürer, kezdetben a közönség és a stílus is egy az egyben átszokott. Így aztán jó multikulturális befogadótérként igény szerint rendeznek itt dupstep, elektro és gumipop partikat, hip-hop esteket, indie-, rock-, hardcore- és metálkoncerteket, de volt egy időszak, amikor a No Thanx is itt rendezte bulijait, így a pesti emós közönség színe-java is bebocsáttatást nyert.

Amit a Dürer kert képvisel, lényegében nagyon közel áll a romkocsma érzéshez, csak kevésbé drága, és sokkal komolyabb programkínálattal. A biciklis, kutyás, bölcsész, művészvilág itt is megtalálja a számítását, a nyomelemekben meztelen női szobortorzókat, tapétát, cápát, hangszereket, propellert, volánbuszdarabokat, csigalépcsőt, graffitiket, fákat, bakelit lemezborítókat, színes kerti asztalokat, murvát, szabadtéri színpadot tartalmazó dizájnelemek kellőképp különlegesek, és akár rakétával a kézben is zavartalan ejtőzhetnek a hinta- és függőágyakban a népek, ám ha úgy tartja kedv, még ping-pongozni is lehet, miképp a helyi programszervező kérésére mi is részt vettünk egy spontán tornán, míg a háttérben mások bográcsban főztek. A felső termek nyitott ablakain át a Keleti Blokkban próbáló zenekarok keltette zörejek szűrődtek át (az R33-mal közös történetük során már említettem őket), ezzel mintegy autentikus mellékzöngét teremtve a remekbe szabott, és nem túl hangos zenei válogatáshoz. Mikor passzív sportesemények vannak, akár a nőideáljaink, azok is kivetülnek. Alkalmanként tartanak zenekar simogatót, néhanapján szabadpiaci börzéket, a wifi hasít, kajálni lehet, az élet szép és egyéb közhelyek…"

bal:

"Nem voltam 2 éve a Dürerben,de sokat nem változott. még mindig egészen jó a dizájn, a zene király, jóféle emberek vannak, javaslom."

nova:

"A kiszolgálásra kezdetben 4 pontot adtam, majd kettőt, majd egyet... és ezt most meg is indoklom:

A Dürer kert hatalmas, igazából azt senki nem várja el, hogy asztalhoz hozzák a rendelést, így ezzel nincs is gond. De! Nem csapolják tele a korsót, és amikor ezt szóvá teszem, még pofákat vág a pultos. Aztán a délutáni órákkal ellentétben estefelé valamiért szokás, hogy üvegpohár helyett  műanyagba csapolják a sört. Ezért bátorkodtam megkérni a csapost, hogy én eztán is üvegpohárba szeretném, mire ő nagyon viccesen áttöltötte, hogy az félig volt habbal, és közben mosolygott,  hogy most jól kibaszott a hülye vendéggel.

Nagy dolgokat kértem?"

kata:

"Igen kiváló a függőszék. 1,5-2 órán keresztül simán elvan benne az ember, már ha van aki a sört helybe hozza. Príma!"

balu:

"Bővelkedik a hely jó megoldásokban, viszont sikerült elvenniük a kedvem azzal, hogy sorozatosan nem sikerült teletölteniük a korsót. Tudtommal a szomszédos művésztelep lakói pedig se nem kőgazdagok, se nem sznobok, így aztán csak találgatni tudok, miért 4 deci itt egy korsó sör?"

"A kertbe behozhatod, vagy kinn korlát. Jó."

Értékelés

  apu nov anyi bal dan jul balu str
dizájn 4,5 4 4 4 4 4,5 4 4 3
kiszolgálás 4,5 1 2,5 2 4 4 4,5 4 4
közönség 4,5 4 4 4 4 4 4 4 4
zene 5 5 4 4,5 4 4,5 4,5 4 4
mosdók 4 3 3 3 3 3 - 2 2
árszínvonal 3 3 3 3 3,5 3,5 3,5 2,5 3
  4,25 3,33 3,42 3,42 3,75 3,92 4,10 3,41 3,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr564804139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemértekhozzá(m) 2012.11.13. 11:38:05

jogos kritika a vonal alá csapolt sör, műanyag poharat valahol meglehet érteni, gondolj a háttérszemélyzetre, vagy arra, hány korsót törne el a vendégsereg éjszaka. mindent összevetve nagyon jó a hely, még így is, mert nem olyan romkocsma, ami arra alapoz, hogyha van varrógép, meg öregrádió, felbaszva murvával a kert, és úgy általában közel vagyunk a blahához, oktogonhoz, deákhoz akkor már jók vagyunk mer úgyis jönnek. a dürer ezzel ellentétben tényleg mindenkinek csinál programot, és úgy is az egyik legforgalmasabb szórakozóhely, hogy kívül esik a központoktól, ez azért jelent valamit, hogy az emberek hajlandók ide 'vándorolni' a belvárosból. én persze könnyen ugatok, mert ha jó irányba ájulok a dürer küszöbén akkor már az ágyamban ébredek, de szerintem így is 9 pontos de legalább 8 és fél!
süti beállítások módosítása