.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 10. 26. - CséZsé
Nemes Janó

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Nemes Janó
Születésnap: 1980. szeptember 27.
Foglalkozás: erotikus-zenész

Mottó: "Nem ígérhetek mást, csak vért és gyöngédséget!" - Greg Dynamo, The Lovelaces

> Végigjárta a klasszikus zenészek szokásos szamárlétráját: magántanár, konzi, főiskola. Utána összehajtogatta a kottatartót, szekrénybe rakta a kottákat és a saját útját kezdte járni. A gimnáziumi évek alatt Budapest számos színpadán és színházában játszott. Saját klezmer vonósnégyes-szerzeményei Jews from Vienna címmel jelentek meg. Alapítótagja volt a Pluto zenekarnak, a Cabaret Medranoval és az Iparkutyával Pest összes zenés kocsmájában megfordult. Zenélt cirkuszi artistákkal Franciaországban, gamelán-zenészekkel Indonéziában. Jelenleg azon dolgozik, hogy The Lovelaces nevű audiovizuális társulatával őrizze és zeneileg továbbhagyományozza az igazi, romlatlan, mindenféle romantikát nélkülöző VHS-kazettás felnőttfilm-hangulatot. Ehhez élő zenés-vetítéses egész estés performance-okat szervez barátaival a Bem Moziban.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Nem emlékszem. Ha emlékeznék rá, nem lett volna igazi berúgás, igaz? Ha az akkori baráti társaságomat kérdeznétek bizonyára ez lenne a válasz: tizenöt éves korában, egy koncert után megivott velünk egy pohár vörösbort és hülyeségeket beszélt. Hazavittük villamossal.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Pesti srác vagyok, zenész, így a kocsmák a szabadidő és a munka helyszínei egyben. Két év maradt ki az életemből, amikor Indonéziában éltem - ott nincsenek kocsmák: járdaszegélyre leterített gyékényen üldögéltem teát szürcsölgetve, ahogy mindenki.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Szinte teljesen mindegy, melyiket választom, úgyis végigmegyünk éjjel jó néhányon. Egyébként az agresszív tulajok vagy kidobóemberek feldühítenek: könnyű velem megutáltatni egy helyet, ha bunkó a személyzet.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Nyáron - sőt, még egy hete is, hála a jó időnek - a kiülős helyeket szeretem: Bambi, Csendes, illetve Újlipótvárosban a Figaro. Télen pedig egyértelműen a Bem: nem véletlenül szervezzük a The Lovelaces csapattal is rendszeresen ide a vetítéses erotikus-zenés bulikat.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Többnyire sörözöm, unikumozom. Bár szeretem, nem bírom túl jól az italt. Egy szabályt betartok: ha sörrel kezdem, azzal is fejezem be. Sör-unikum, ez így jó. De ha bort iszom, akkor jó minőségűt, és nem váltok másra. Nyáron inkább laza fröccsöket iszom.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Más országokkal összehasonlítva a pesti kocsmakultúra szerintem irigylésre méltó. Sokan a prágai kocsmákat dicsérik, de én ott is a külvárosban találtam meg a kedvenceimet. Ami viszont Krakkóban és Prágában feltűnt: ahol inni lehet, ott enni is, kiadós egytálételeket. Itthon a ropi-sportszelet kombó a nyerő, hazafelé pedig elcsaphatod a gyomrod egy jó gyros-szal.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Ritkán fordul elő, de olyankor könnyű engem zavarba hozni. Hülye látvány lehetek toporogva és a menekülő útvonal felé pislákolva. Ezért nem is ismernek fel.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Nem vagyok egy botrányhős-típus. A saját hányingerem megelőzi a nagyobb bajt. Annyira utálok másnapos lenni, hogy ha mégis becsúszik, utána tényleg nagyon figyelek. Talán túlságosan is. Szorongó ivó vagyok.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Fordítva már előfordult: talán egy-két dolgot megléptem volna, ha előtte fogyasztok egy kis alkoholt. Aztán más vitte haza azt a lányt!

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Akármilyen kimerült vagyok, és legszívesebben ruhástul bedőlnék az ágyba, előtte meg kell innom egy liter vizet. Gyakrabban fogok éjjel WC-re járni, de másnap sem bűzlök a cefrétől. Ha már beüt a kaccenjammer, már nem sok mindent lehet csinálni: inni a teát, beléd nyomni a háztartási kekszet. És ha hányingerem van, nem várok - ujj, torok, had jöjjön!

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Hogy kapcsolják ki, tekerjék le, és induljanak színházba, koncertre, moziba, kocsmába. Vagy csak vigyék el a gyereket a Budakeszi Vadasparkba. Szeretkezzenek, rendezzenek párnacsatát. Ilyen gondolatokból egy rövid dal - egy verze meg egy refrén fél percbe csak belefér!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr644871105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása