.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 09. 24. - apuska
Zöld Pardon
pixel cégér Helyszín: 1117 Neumann János u. 2.
(Rákóczi híd, budai hídfő)
Újralátogatás: 2012. július 11. 17:50-22:00
Első látogatás: 2011. május 6. 19:45-22:15
 Bezárt, megszűnt! 

> A ZP nem kocsma. Ez egy viszonylag egyedi koncepció, ami ennek megfelelően meg is osztja az embereket.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 279 1880
Web: http://zp.hu/
Facebook oldal: http://facebook.com/zoldpardon
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-05
Extrák: kerthelyiség, koncert, tánctér, konyha, tévé, kivetítő, wifi, csocsó, flipper, játékgépek

Árlap

*Csapolt sör (0,4l) *Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 420 Ft Borsodi, 550 Ft
Borostyán, 490 Ft Beck's, 550 Ft
Stella Artois, 590 Ft Staropramen Dark, 690 Ft
Hoegaarden, 990 Ft Löwenweisse, 900 Ft
Bor (1dl) *Rövid (4cl)
Hilltop fehér, 140 Ft Unicum, 690 Ft
Hilltop rosé, 140 Ft Zubrowka, 600 Ft
Hilltop vörös, 140 Ft Ballantines, 700 Ft
Bujdosó Merlot-Cabernet, 180 Ft Hírős Kecskeméti pálinkák, 850-950 Ft
*Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 260 Ft Tea, 390 Ft
Cappy rostos gyümölcslevek, 310 Ft Capuccino, 360 Ft
Szóda, 100 Ft Hamburger, 1250 Ft
Burn, 500 Ft Cézár saláta, 950 Ft

*reggel 9-től 19:30-ig 1-et fizet 2-t kap akció

Fotók

Vélemények

apuska:

"Nincs benne tudatosság, de kevés hellyel foglalkoztunk annyit a Kocsmablogon, mint a ZéPé-vel: mióta működik, meghatározó szórakozóhelye Budapestnek, és hát a botrányok sem kerülték el.

Először 2011 májusában mondtunk a Goldmann téri elődjéről véleményt, amihez rekordszámú hozzászólás érkezett. Aztán azt hallottuk, hogy a kerületi Fidesz az önkormányzati választásokkor tett saját ígéretét ezúttal komolyan venné és bezáratnák a Zöld Pardont, amiről egy videóban kérdeztük az illetékeseket, majd amikor már biztos volt, hogy itt a vég, akkor a búcsúnapon is ott voltunk kameránkkal, ahol többek között a Tankcsapda nyilatkozott. Majd amikor eljött az újabb szezon, és a ZP szükségszerűen költözött, akkor madártávlatból mutattuk be, hogy mivé lett az egész: kérdeztünk, válaszoltak, viszont akkor nem mondtunk véleményt. De ami késik, az nem múlik!

Tehát a ZP átköltözött. Egy híddal odébb, a minden szempontból ideálisnak tűnő önkormányzati területről egy hasznosítatlan magánterületre, ahova BKV-val eljutni egy szikrányit már problémásabb, a város jóvoltából csak Infopark és a 103-as busznak egy irányban van ott megállója, így jellemzően a 4-es, 6-os villamos megállójától gyalogol a közönség, ami a soron következő kálváriák legfőbb forrása.

Mert hogy 70 méterre van légvonalban az Infopark! Egy komoly üzleti érdekkel bíró irodaegyüttes, amit nemzetközi vállalatok képviseletei töltenek meg, persze csak addig, amíg elégedettek a szolgáltatással. És már hogy lehetnének azok - gondolta Kay-Uwe Blandow, az Infopark üzletvezetője -, ha beköltözik melléjük egy hangos szomszéd? No. Itt vette csírájában kezdetét egy az eszközök széles skáláját felvonultató ellenállás, ami meg akarta akadályozni, hogy a Zöld Pardon megkapja hatályos működési engedélyét, ám a ZP a maga kevésbé agresszív stílusában most is felvette a kesztyűt, a hatályos jogszabályokra hivatkozva (az épületek ideiglenesen lesznek a helyszínen, 180 napnál nem állnak hosszabb ideig, ezért nem engedélykötelesek) bizonygatták igazukat, miközben mindent megtettek azért, hogy se a fiatalok vonulási iránya (külön busz, külön hajó, takarítás, járőr szolgálat), se a megnövekedő zajártalom (színpad elhelyezés, hangfogó sátor) ne bántsa a szomszédot.

Aztán ideiglenes engedéllyel, a tervezetthez (2012. 04. 19.) képest kicsit később (2012. 05. 25.) a ZP teljes pompájában megnyitott. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy csak 1000 embert engedhettek be, plusz 1000 főt a Szeparéba, ami miatt egyes koncerteken többen a kapukon kívül maradtak, ők kicsit zúgolódtak, és páran talán el is szoktak, majd amikor 1 hónap elteltével (2012. 06. 27.) a Zöld Pardon szempontjából elhárult minden akadály, és 6000 fő szórakozhatott egyszerre, onnantól indult az a ZP, amiről most én is írok.

Ami elsőre feltűnik, hogy ebben az új ZP-ben kicsit kevesebb a természetes zöld. Ami élő fa van, az jellemzően a peremterületekre szorult, hogy a Szeparé az előzőhöz képest sokkal nagyobb és a maga ráépített emeletével sokkal látványosabb, hosszabb a pult, és hogy a Soproni sörök termékpalettáját lecserélték Borsodira, viszont így is kapható 6 féle csapolt. Persze a részletekben rejlik a ZP minden baja és bája. Sajnos a Suicidal Tendencies koncertet megelőzően (igen, mi arra mentünk) a helyszínen több hatalmas széllökésekkel járó vihar tombolt, ami a legutolsó videónkban még bemutatott színpad előtti hang- és esőfogó ponyvát leszaggatta, így a fémszerkezet azóta is csupaszon áll. Nem így a faszerkezetek, amik javarészt az előző helyről lettek átmentve, kiállták az idő próbáját, talán kicsit bátrabban használták most a színeket, amitől több benne a játékosság.

Ha a nosztalgiától eltekintünk és csak az új Zöld Pardon kinézetét és funkcionalitását nézzük, határozottan jobb lett, mint a régi. Mégis csak mögötte van több mint egy évtizedes tapasztalat és rutin, meg a töltet, hogy ha már újat kellett csinálni, akkor az legyen alaposan kitalálva, megtervezve, lengje át valami frissesség, miközben a szellemiség változatlan: nappal menza, esténként olcsó koncertek, alkalmanként alternatív kulturális programok, hogy ez egy olyan szórakozóhely legyen, ahol mindenki megtalálja a maga számítását, és ahova a szülők is szívesen elengedik a gyermekeiket.

Nem is értem, miért nem járok ide többet."

kalimpa:

"Pozitívan csalódtam az új ZP-ben. nekem bevallom férfiasan, tetszik. valahogy jobban eloszlik a sok reklámfelirat és giccs, ami próbál állandó vásárlásra sarkallni. szerintem jobb mint volt. tágasabb, szellősebb. nem nyom össze a színpad - pult - kis tó híddal háromszög. talán a legtalálóbb kifejezés ami elsőként beugrott, az az igényes. na meg a szeparé, az már-már maga a sznobériába hajló puccparádé, de közben meg mégis van valami különleges bája a pisztácia zöld bársony és bőr keverékéből gyúrt kényelmes székeknek, meg ahogy a Szeparé pultban csüngenek azok az óriási húsos cafatok, hurkák, kolbászok, az maga a mennyország. a WC bent illetve kint is tiszta és felettébb igényes (és itt én már nem a Toi-Toi-ról beszélek). ja, s amit külön ki szeretnék emelni, az a nagyszínpad hangtechnikája, úgy hogy nem értek hozzá, de már az én laikus zeneszerető fülem is érzi, hogy ez más mint volt. jobb, tisztább, szárazabb érzés. megyek még, az biztos!!"

strasszi:

"A ZP nem kocsma. Ez egy viszonylag egyedi koncepció, ami ennek megfelelően meg is osztja az embereket. Kezdem úgy érezni, hogy a ZP-t vagy utálni, vagy imádni kell. Hivatalból vagy elvekből. Nincs ez így jól, nem normális, ha egy szórakozóhely politikai csatározások célkeresztjébe kerül. Erről nem is akarok nyilatkozni, csak azért sem állok egyik vagy másik oldalra. Megpróbálok tárgyilagos lenni.

Az új helyszín kicsit nehezebben közelíthető meg mint a régi, és ebből a ZP-nek lehet még gondja. Annak ellenére, hogy a fenti csatározás elég kiterjedt ingyen reklámot biztosított a megnyitásnak. A mostani koncepció ugyanaz mint a régi. Mondhatni, megtartották a jó szokást: majdnem minden napra egy élőzenés koncert, amibe a szokásos magyar felhozatal mellett be-becsúszik egy-egy nem kis külföldi fellépő is. Ez nagyon rendben van. Én ezért szeretem. Korosztályomnak (30+) szinte ideális időzítéssel a koncertek este nyolc és tíz közt vannak, így egy hétköznapi zenehallgatás sem fenyeget azzal a veszéllyel, hogy másnap táskás szemmel és kialvatlanul megyek be dolgozni. Persze ehhez a sörfogyasztásomat is kontrollálni kell, de azt már rég megtanultam. Aki viszont ennél többre vágyik, a ZP ezt is nyújtja. Lehet itt kérem dorbézolni hajnalig! Szabadtéren, friss levegőn, két helyszínen is szól a zene. Ez is a régi koncepció része. Az új helyet amúgy nagyon összerakták, jó érzékkel használták ki a teret, ami elsőre kisebbnek tűnik, mint a régi, de ha jobban megnézed nagyobb az. Sajnos még nem teszteltem, de barátaim elmondásából tudom, hogy ide enni és érdemes jönni, mert a ZP menzája kiváló. Az itallap árszínvonala magas, de mint mondtam, ez nem egy kocsma, hanem egy minifesztiválos szórakozóhely, és az árszínvonal ennek megfelelően van belőle. Sajnos. Összességében a ZP is egyfajta modern kulturális ház! Nagyon örülök, hogy nem tűnt el a süllyesztőben, hisz Budapestnek ugyanolyan meghatározó eleme ez, mint az A38 vagy a Sziget fesztivál.

A felméréskor még toi-toi vécék voltak és ennek megfelelően pontoztunk, de azóta olvastam, hogy becsatornázódtak, így elnézést a negatív ítéletért.

+Szeparé:
Amikor először voltam a régi szeparéban, rögtön az a gondolatom támadt, hogy ez nagyon sznob! Sajnos most se látom másnak, de egy kicsit enyhült az ítéletem. Az alap koncepció, hogy egy zártkörű VIP klubbot csináljanak, ahova csak meghívásos alapon lehet bekerülni, kimondottan alátámasztja ezt. Bár mára szerintem akkora már a szeparé kártyával rendelkezők köre, hogy aki nagyon akar, be tud jutni ide is. És miért is ne tenné, hisz az jót tesz a ZP-nek. Az új szeparé hatalmas, és nagyon szépen kialakított hely lett. Rendelkezik egy felső kilátóterasszal is, ami még tovább növeli ezt a VIP érzetet, hisz így a plebszben elvegyülni nem kívánó közönség fölé magasodhat a tömegeknek és külön páholyból nézheti végig a cirkuszt. A VIP feelingnek megfelelően a kiszolgálás ultrakedves és gyors, az ital és ételválaszték különleges, az árak viszont magasak. Nem akarom tovább fikázni, mert én is jól éreztem itt magam, és tudom, hogy a ZP-nek ez egy fontos eleme. Alapvetően remek üzleti ötletnek tartom!"

"A Zöld Pardon pont ott van a kerékpárút mellett, ideális helyszín mind megközelíthetőség, mind kikötés szempontjából."

Értékelés

  apu anyi str kék balu kali
dizájn 4,5 5 4,5 4,5 4 5
kiszolgálás 5 5 5 4 3 4
közönség 4 4 4 4 4 4
zene 5 5 5 5 4 4
mosdók 2,5* 2,5* 2,5* 2,5* 2* 4,5
árszínvonal 2 2 2 2,5 2 3
  3,83 3,92 3,83 3,75 3,17 4,08

*A csatorna engedélyeztetésével kiváltották a Toi-Toi WC-ket

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr674689882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nowy 2012.09.25. 12:21:12

Kerékpáros szemmel : lehet,hogy ideális,ha ide akarok jönni,de ha csak át szeretnék haladni a területen,akkor borzalom.

___b 2012.09.26. 12:13:32

Őszintén sajnálom a multirabszolgát aki fél füllel azt hallgatja hogy mások buliznak. (ha ugyan tényleg hallja)
Meg is értem hogy ezért ki akarnak vonulni agyarországról. Nem mégsem értem meg, mert jön helyette más az olcsó munkaerő reményében. Miért nem Indiában vagy Kínában nyomorítja az ilyen az emberek életét? Ott még mosolyognának is rá!

Ha a csend faktor tényleg ennyire fontos balkáni fővárosunkban a kedves multi(k)nak ajánlom a külső városrészeket, ahol nem csak csend van, de még dugó sincs, a kulturális élet meg egyenesen halott.

Ott nincs mitől félni, hacsak nem attól hogy nincs kivel packázni.
Mi itt élünk, ti csak ide jöttetek egy kis időre, nem fogunk alkalmazkodni.

nemértekhozzá(m) 2012.09.27. 19:54:08

@___b: ez fájt. úgyértem ez fizikailag fájt.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.03.05. 12:43:12

Egy korszaknak van vége... A szokásos tavaszi építési munkálatok helyett most bontanak. Valami nagyon megváltozik, jelen infók alapján még a név is. Nem lesz többé Zöld Pardon, szokjuk: a ún. Barba Negra Track lesz a helyén! 2014. április 30-án nyitás, a Facebook oldalon már megy az infócsepegtetés: www.facebook.com/barbanegratrack

EwiiL 2014.03.16. 16:43:46

A Barba Negra szabadtéri kitelepülése fogja átvenni a zp- helyét.
süti beállítások módosítása