.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 05. 31. - apuska
Zöld Pardon
pixel cégér A cikkben szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, jelen témában újabb véleményünket ITT olvashatjátok!
Helyszín
: 1117 Bp., Goldmann György tér
Látogatás: 2011. május 6. 19:45-22:15
 Bezárt, megszűnt! 

> Ahogy Deutsch Tamás megfogalmazta Twitteren a lényeget: fasza kis szórakozóhely a Zöld Pardon.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 279 1880
Web: http://zp.hu/
Facebook: www.facebook.com/zoldpardon
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-04
Extrák: kerthelyiség, koncert, tánctér, konyha, tévé, kivetítő, csocsó, ital akciók, wifi

Árlap

*Csapolt sör (0,4l) *Üveges sör (0,5l)
Soproni, 460 Ft Soproni citrom, 500 Ft
Zlaty Bazant, 550 Ft Gösser Bock, 700 Ft
Heineken, 650 Ft Edelweiss, 850 Ft
- Coronita (0,33l), 1200 Ft
*Bor (1dl) *Rövid (4cl)
Hilltop folyóborok, 140 Ft Zubrowka, 600 Ft
Neszmélyi Cserszegi Fűszeres, 240 Ft Becherovka, 700 Ft
Egri Paptag Rozé, 270 Ft Unicum, 700 Ft
Lisicza Merlot, 390 Ft Jim Beam, 700 Ft
Üdítők (2dl) **Egyéb
Szóda, 100 Ft Levesek, 390 Ft
Cappy gyümölcslevek, 310 Ft Fő ételek, 790 Ft
Szénsavas üdítők, 260 Ft Desszert, 390 Ft
Nestea, 310 Ft ...

*9:00 és 19:30 között egyet fizet kettőt kap akció
**ebéd 11:30 és 15:00 között

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Zöld Pardon fogalom, a Zöld Pardon intézmény, a Zöld Pardon már-már történelem. Lehet, csak hónapjai vannak hátra, és tényleg csak egy országzászló lesz helyette? Bár programjai egyre kevésbé mozgatnak meg, az azért kétségtelen, hogy amit az elmúlt egy évtized alatt felmutatott folyamatos fejlődés mellett, az sokak számára marad mindörökké felejthetetlen.

Azt hiszem, szerencsés vagyok, hogy a Zöld Pardon akkoriban élte gyerekkorát, amikor még én is. Ott nem volt más, csak egy pult, a kitaposott fű, meg a színpad, ahova mindenkinek szabad volt a belépés. És az első szigetes élményekből táplálkozva a „leghosszabb nyári fesztivál” szlogent is elég könnyű volt magunkévá tenni, a szomszédos parkban alapoztunk, a Zépében ismerkedtünk, táncoltunk, csókolóztunk, és ráértünk hazafelé rosszul lenni.

Koncertkezdés előtt a 4-es, 6-os villamoson mindig nagy volt a tömeg. 16 éves forma srácok és csajok gyakran lejmoltak csak egy százast italra, a későbbiekben belépőre, és nekem még az is rémlik, hogy a 2000. július 1-én induló Est FM rádióhullámokat lovagolva beköszönt a ZP-be.

Hogy a szocialista Molnár Gyula és a Zöld Pardon tulajdonosai között miféle hallgatólagos megállapodások születtek, nem a Kocsmablog jellemzés része. Az biztos, ahogy teltek sorra az évek, egyre nagyobb területet foglaltak el és vált párhuzamosan egyre rendezettebbé minden. Látványosan elkezdtek költeni a szórakozóhelyre, kiépült egy komoly infrastruktúra, a kiválasztottaknak Szeparé, a tömegeknek több bejárat, beléptető rendszer és két stílusban táncparkett, a csajos megbeszélésekhez koktélbár, a kajásoknak grillterasz és menza – egyúttal a nyitva tartási idő kitolásával a környező egyetemekről és az Infoparkból próbálták bevonzani a valóban fizetőképes közönséget, és persze soha többé sár, mert fából már nem csak pultot, de padlót, hangosító- és világítótornyot is ácsoltak. De hogy kinek a gyilkos hajlama szülte a mesterséges tó ötletét? Mert a Metaxa teraszt és a már-már kaszinóra hasonlító játéktermet megértem. A környék szűken mért lakóinak kárpótlásaként és a vendégek komfort fokozása végett a szervezők a környékre is figyeltek. Kukákat helyeztek el az utcákon, hajnalonként a Zépé alkalmazottai szedték a környéken a szemetet, bringatárolókat szereltek fel a bejárat közelébe, forgalomlassítókat, kordonokat, fényvisszaverőket, közvilágítást, térfigyelő rendszert és zajfogókat telepítettek. Aztán eljött az idő, amikor a délutáni idősávban már nem csak enni és inni lehetett, de különböző kulturális programokat is beiktattak, úgy mint író-olvasó találkozókat, sportközvetítéseket, tehetségkutatókat, gyereknapot, magyar dal napját, EU csatlakozási és EU elnökség leléptetési ünnepeket, különféle civil kezdeményezések számára adták át a teret stb.
Fura, mert hogy mindezeket felsoroltam, most még nekem is úgy tűnik, hogy a Zöld Pardon a kerülettel való jó együttműködés érdekében mindent megtesz. Akkor mire föl a párbeszéd hiánya? Vajon ezt a hozzáállást a hídfő túloldalán lévő Rióról is vélelmezni lehet? És van még egy dolog, ami az év eleji West Balkán tragédia során került elő, és amit ügyesen kommunikált akkoriban a Zépé vezetése. Ez pedig a 2008-ban életbe lépett Zöldkártya program. Ennek keretében a 14 év alattiak csak szülő felügyelettel, míg a 14 és 18 év közöttiek csak a regisztrált mágneskártya használatával látogathatják a Zöld Pardont, így a rendszernek hála az aggódó apukák és anyukák az interneten keresztül győződhetnek meg arról, hogy a gyermekük mikor lépett ki- illetve be.

Ami még feltűnt, hogy a Zépé üzletpolitikájában is reagál a körülményekre. Minek is sörözne az alkoholtilalom alá eső parkban a koncertre ekképp hangolódó közönség, ha ezt odabenn is relatív olcsón megteheti? Jó ötlet, hogy a listaárhoz képest fél áron mérik a piát este fél 8-ig, és hogy a felsőoktatási diákigazolvány bemutatásával további kedvezményeket is ki lehet a kasszánál csikarni.

Viszont a jellemzésből a két leglényegesebb dolgot még hátrahagytam. Hogy mitől szar, illetve hogy mitől remek hely a Zöld Pardon? Sajnos a ZP nem mástól szar, csak attól, hogy kinőttük. Ha elmegy oda egy magunkfajta 30. évét hátrahagyó nő vagy férfi, akkor ő jellemzően a koncert előtt fél órával érkezik, a szekusok megmotozzák, lemarad az italakcióról, így drágán veszi és műanyag pohárba kapja a piát, tisztes távolságból nézi a fellépést, majd a koncert végeztével távozik. Miközben emészt minket az irigység!!! Hogy de jó lenne huncutkodni, becsempészni valamit, az első sorokban megvadulva őrjöngeni, és addig maradni, mulatni, kabát nélkül, amíg az egész kócerájt be nem zárják. És mitől jó? Hogy élőzenét kínál változatos stílusokban a hét minden napján szabadtéren olcsó belépőjegy mellett, és hogy mindezt meg is lehet tenni. Csak kell hozzá egy cseppnyi fiatalság! Vagy ahogy Deutsch Tamás megfogalmazta Twitteren a lényeget: fasza kis szórakozóhely a Zöld Pardon."

kalimpa:

"zöld pardon mint olyan... kezdeném a regélést a régmúlt dicsfényével.

szörnyű belegondolni, de én 12 éve voltam először a ZP-ben. akkor még sokkal kisebb alapterületen mozgott, csak egy színpad volt, nem volt körbe kerítve, sőt még biztonsági őrök sem voltak, illetve nem volt kitaposva minden a szép zöld gyepen. mi csak ücsörögtünk meg söröztünk a kölcsönözhető gyékényeken.

na ez volt a régmúlt, csak gondolva a tizenévesekre, akik most szeretik a helyet, hogy legyen fogalmuk a régi ZP-ről egy cseppet.

most meg mi van?! ilyen-olyan engedélyezési ügyek, morcos szekuriti, beléptető rendszer, drága és hugy piák, pofádba villódzó reklámok lépten-nyomon, szar hangosítás, sorban állás a bejutáshoz, elbaszott-anyaszomorító tinik (a magunkfajtának egy koncertnél többre alkalmatlan a hely), gondoljon bárki hazaárulónak, de már uncsi a 16 évesek bebaszott és elképesztően szánalmas fejét nézni.

amit viszont bátran ki tudok emelni, az a WC rendezettsége. emlékszem én még arra, mikor a konténer toalettekben bokáig ért a dzsuva és fél órás hadművelet volt a bekommandózás, legalább ezt jól megoldották a takarító személyzettel és a kulturált körülményekkel.

a ZP mai biztos sokaknak szerethető, de én már kinőttem belőle... hálaisten... inkább elmorzsolgatok számban egy macskanyelvet, nosztalgiával tekintve a régi szép időkre."

"Óriási mennyiségű tökéletes korlát vár rád, csak el ne vegye egy motoros a helyed. Nem tudjuk, hogy az országzászló állítás után is maradnak-e. 5 pont."

Értékelés

  apu kali kék rics anyi
dizájn 4 3,5 4 4 4 3
kiszolgálás 3 3 4,5 3 3 4
közönség 4 4 4,5 4 3 3
zene 4 4,5 5 5 5 4,5
füst - - - - - -
mosdók 3 3 3 3 3 2
árszínvonal 2 2,5 2 2 2,5 2,5
  3,33 3,42 3,83 3,50 3,42 3,17

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr382892853

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg bezár a Zöld Pardon? 2011.08.19. 14:31:13

Helyszín #01: 1117 Bp., Goldmann György tér Helyszín #02: 1113 Bp., Zsombolyai utca 5. Látogatás: 2011. július 14. és július 25. > A hivatalos álláspont...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

éslkdfélsakdgsdgasdg 2011.05.31. 18:31:50

kalimpa jól összefoglalta - bár én még nem jártam a tényleges (h)őskorban, a 100 forintos belépő idején, amikor még nem kellett kérvényeket beadni hogy beengedjenek, sokkal jobb volt a hely - már bő egy éve nem voltam de amit akkor láttam az drága italok, bunkó biztonságiak és ide-oda hányáskerülgetés

Anti Anyag (törölt) 2011.05.31. 22:40:14

Én akkor voltam párszor, amikor még belépő sem volt.

Nem voltam tőle elájulva, viszont csajozni tényleg nagyon lehetett. Gondolom, ma is.

teddyde 2011.05.31. 22:43:05

Kicsit drága, de legalább a koncertbelépőt meg lehet úszni olcsóból. Amúgy jó lenne tudni, hogy kit zavar a hely (abba bele se merek gondolni, hogy a f@sz hoffmann egy év múlva odaadja a területet valami csókosának), és miért nem Pusztavacsra viszik az országzászlót?

Cs0pi · http://androidnews.blog.hu/ 2011.05.31. 22:51:27

sose értem meg az "elegem van a részeg 16 évesekből" mentalitást. Általában olyan emberek mondják ezt akik 16 évesen részegen üvöltözve közlekedtek a városban és jól érezték magukat. A mostaniak is ezt teszik. Csak mindig mindenki elfelejti, hogy ő is volt fiatal.

szigusievich 2011.05.31. 23:31:42

@Cs0pi: Jómagam 21 éves vagyok, és bizony 16-18 között én is nekimentem az ég aljának, egész nyáron át buli buli után. Azóta is visszasírom. Éljék ki magukat amíg csak tudják, sajna most már nem vagyok olyan helyzetben hogy megtehetem. :)

Murderface 2011.05.31. 23:37:25

@Cs0pi: Talán épp azért fikáznak, mert saját maguk fiatalkori tükörképét látják, és nem tetszik, amit látnak :) A 30-as speedező/kokózó öltönyös, felső vezető menedzserarcnak elég kínos lehet, ha emlékeztetik rá, hogy 16 évesen hosszú hajjal, szakadt Pokolgépes pólóban fetrengett a Népligetben a bokrok alatt egy lehányt ruhájú, kapafogú, tésztaképű, pattanásos csajjal. Vagy a kopasz kigyúrt BMW-s állatnak, hogy bizony 16 évesen ő is visítva okádott a kannásbortól este fél 8kor a Körúton mind a 40 kilójával :) Esetleg a jól szituált budai mérnök családapának, hogy temperával festett punktaréjjal ő is a hígítótól beállva tépkedte a kukákat hajnalokon 16 évesen (és akár a saját gyereke ebben a pillanatban is ezt teheti). Mind3 példát valós személyekről mintáztam meg :D
Az emberek minél idősebbek, annál inkább hipokriták :) Sőt, általában aki a leghangosabban hangoztatja, hogy "bezzeg az én időmben", valószínű az volt a legdurvább arc a környéken anno :D Ne felejtsük el, hogy a mostani felnőttek túlnyomó többsége a kommunizmusban nőtt fel, ahol masszívan (még a mainál is masszívabban) virágzott az alkoholizmus.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.05.31. 23:48:33

@Murderface: Magdi anyusról is hogy kiderültek a dolgok...

Az országzászlónak tudnék egy jó helyet, itt óbudán, a Rozmaring mellett, mintha láttam is volna egy zászlórudat. Ennyi.

A jövő: sörrel a kezünkben körülüljük a Zp helyén lett zászlót, hajnali 2 magasságban, ami a csövön kifér, úgy köszöntjük a Tákolmányt.... ;)

Közben a környékbeli lakóknak szerenádot adunk, úgy köszönjük meg nekik a tettüket. (részeg gajdolás)

(kb 10 éve voltam utoljára zpben, amikor még ingyenes volt. Füstmentes szórakozóhely!)

Csezmiczei Vitéz János 2011.05.31. 23:57:01

Pár dolgot hozzátennék, hogy miért rossz megszüntetni úgy, hogy a helyén se lehessen más szórakozóhely.

-Olyan helyen van, amit az isten is szórakozóhelynek teremtett. A közvetlen környéken nincsenek lakók (csak egyetemi kollégium:). Így nagyszámú fiatal úgy szórakozhat, hogy nem zavar másokat - csökkentve az igényt a lakókat zavaró helyek iránt.

-A 4-6-ossal elég jól haza tud menni minden fiatal, így kisebb az igény, hogy autóval menjen - erre vagy más - szórakozóhelyre. Így valószínűleg csökkentette az ittas vezetést (vagy a szülőket meglepő taxiszámlákat).

-Az önkormányzat elesik a területhasználati díjtól.

-És így még nem beszéltünk arról, hogy egy jólszervezett hely volt, az átlagnál színvonalasabb programokkal.

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2011.06.01. 00:11:35

uraim s hölgyeim !!!!
pont ezt vártam-4 minél több kommentet, nyílván nem csak én járok/jártam a ZP-be, gyerünk véleményekt kérek-!!!!!!!!!
hajrá, csak így tovább , gyerünk szídjatok engem és a többit egyaránt !! :)

csók mindenkinek akinek van véleménye !!!!!!!
Kalimpa !

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2011.06.01. 00:13:02

ja és jelzem Index címlap lettünk.......ismételten !! :)

onderon 2011.06.01. 00:23:41

zp nem attól szar, mert kinőttünk belőle. a zp attól szar, hogy ugyanaz a zene, mint 10 éve, sőt, megkockáztatom, hogy trackről trackre megegyezik a 14 évvel ezelőtt morrisons-szal is. ki a tököm kiváncsi manapság guns'n'rosesra meg fatboy slimre aki f*cking in heaven? megmondom én. pont azok, akik manapság zp-be járnak. az igénytelen hülyegyerekekre, meg a lépést tartani képtelen 30-40esekre akik azt hiszik a zp-nél nincs menőbb. nekik mondanám, hogy de, van, csak hálistennek nem tudjátok hol. én örülök hogy bezárják.

fofanehur 2011.06.01. 00:30:51

én már a malátát érzem a sörben, úgyhogy gyerekrépa vagyok

fofanehur 2011.06.01. 00:42:30

szerintem szar, de nem zöld, most majd lehet máshol próbálkozni, nem kopasz tahó felföldiek szednek 100 forintot a messzecsúzeszre, a magyar könnyű iparból, szánalmas testvérek tapsoljatok

brekkk 2011.06.01. 01:05:14

99 környékén voltunk ott először...pár sörcsap meg néhány ülőke volt ott...ma meg bebaszott agyatlan tinihordák....a szeparé jó, a többi felejtő! a sok kis köcsög meg tanuljon, ha az adónkból erre költenek és ne ezeken a helyeken igya magát szarrá!

brekkk 2011.06.01. 01:10:16

onderon! a zp attól szar, hogy az ilyen szarfaszú taknyok járnak oda, amilyen te vagy! nem tartjuk a lépést? :-D a 80'asok után nem volt semmi! de Te tartsd a tempót! másszál rá anyukádra ás nagyon divatos leszel! majom pöcshuszárok! hülyegyerekek zászlóshajója!

brekkk 2011.06.01. 01:17:53

alien május 1! bakker...zenéről nekem ne! trendek:-D beszarás

brekkk 2011.06.01. 01:22:28

teljesen jó blog! volt egy csóka az újlipótból legyen a neve p.a kitalálta két hasonló beállítottságú ismerősével, hogy legyen egy ilyen hely, hiszen ez külföldön működött, kinőtték magukat, bementek az önkormiba és láss csodát! kaptak engedélyt, emiatt az összes ballib pöcs ingyen vedelhetett, meg szopathatta a jó csajokat a bevételből, aminek egy részét megkapták...és még ki tudtak fizetni egy két zenekart is, így az mr2-s metélt srácok is ihattak kedvükre! ez nem tetszett egy-két jobbos arcnak, ezért hazavágták a boltot! ennyi a történet!

fofanehur 2011.06.01. 01:47:15

kos,
akárhova nézek csak fosom
a szót magamból
elmék a praktikerbe
veszek egy csákányt
azzal szartalicskázom
a semmit a semmibe
gyürük ura irigység
vágyom egy ilyen blogra

kén-e egy nick? 2011.06.01. 01:58:02

@Susy Peti:
Hőskor?
Egy kb. 12-13 éves helynél (ha jól emlékszem, 1998-ban nyitott meg először) 3 évvel ezelőtt? (Addig volt 100 Ft a belépő, kb. 2007-től, addig meg ingyen.)
Ez volt a tréfa, vagy mi?

@Anti Anyag:
Csajozni kb. annyira lehetett, mint bármelyik másik szórakozóhelyen.
Aki béna, annak sehogy, aki meg tudja, hogy kell, annak nagyon.

@brekkk:
Nem tudom, honnan a történet, de marhaság.
Valójában az Almássy téri Nincs pardon tulajdonosai gondolták, hogy jó lenne itt egy nyári hely, mert nyáron a zárt kocsmákba nem jár senki, és lőn.
A név meg adta magát, a zöldben volt, nem volt ott más, csak egy pult meg egy színpad (30 centi magas dobogó), se kerítés, semmi, körben bármelyik irányból be lehetett menni.
Akkor kezdett el nem tetszeni, amikor elkerítették (először csak drótkerítéssel), majd megjelentek a szekusok (a totál agyatlan fajtából), na, onnantól már el volt baszva az egész.
Mára meg már az előnevét is kinőtte, már rég nem zöld ott semmi, nincs se fű, se fa.

Persze aki nem tudja, milyen volt, annak lehet, hogy tetszik így is, mert nem tudja mihez hasonlítani.

brekkk 2011.06.01. 02:08:38

honnan a történet? egy darabig a részese voltam! esélyed nem lett volna a 11.ben gyuláéknál, ha nem vagy a hittestvérük...ne legyenek illúzióid! a monogram is stimmel! hidd el! ez olyan volt, mint a nagy magyar valóság, csak kicsiben....

fofanehur 2011.06.01. 02:31:08

mint a kis magyar valóság, csak elnagyolva kicsiben

Reggie 2011.06.01. 05:42:57

Az a baj, hogy a ZP-ben ritkan van zene, csak a szokasos lakossagi nyekergo szarok mennek.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.01. 06:22:56

2x voltam valamikor 2002-3 környékén, arra emlékszem hogy húgyszagú volt a támfal mellett, talán még oda is szart valaki meg hogy berúgtam

KolompárRómeó 2011.06.01. 07:10:43

4 dl sört ennyiért? Rablás.

hááááát 2011.06.01. 07:11:51

2000 év nyarát ött töltöttem.Mindig lehetett csajozni.Aztán megöregedtem. :)))
Tényleg teljesen más a légkör ha 10-en éves vagy, vagy 30.
Ettől függetlenül egyátalán nem sajnálnám ha a gyermekem oda menne szórakozni.
Lehet el is kísérném. :DDD

Jerky_Master 2011.06.01. 08:12:27

végtelenségig bunkó kidobóemberek
egekbe emelt árak
rosszarcú emberek

sóval behinteni a helyét.

Fix 2011.06.01. 08:52:50

Tényleg jó drága hely volt, azt meg kell hagyni, de sztem bezárni sem kéne. Ráadásul országzászló, vagy micsoda miatt... ez elég nevetséges.

Kis magyar valóság? Bunkó, rosszarcú emberek? Ezekről ez a blog jut eszembe, elég jó figurákat ragad meg a szerkesztője:
mindennapiember.blog.hu/

Tapogatott Kukorica 2011.06.01. 09:06:26

@Murderface: ó, ember, imádom ezt a stílust xD
Jól kezdődött az amúgy szarnak ígérkező napom!

Void Bunkoid 2011.06.01. 09:12:52

@Murderface: bazmeg, ezerpontos mindentivő flawless victory a kommented :)
Ez bizony pont így van, ahogy mondod :) mert télleg én is pont ilyen voltam.
Legalább én nem bezzegezek :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.01. 09:13:22

A ZP szerintem egy szórakoztatóipari üzem, ami korán elvesztette ártatlanságát. Én a kidobóemberek megjelenése után már nem jártam ide, egyébként is ott volt a Ráckert a maga barátságos légkörével, karakteres hangulatával, ahol sosem kellett érezned, hogy mindenki keresni akar rajtad. De ez csak az én véleményem, biztos sokaknak lett törzshely, szóval hülyeség lenne bezáratni.

dekás dezső 2011.06.01. 09:15:37

@Murderface: némi öniróniával el kell ismernem, hogy ebben benne van minden, és tényleg...:P
mondjuk én nem szégyellem, hogy van kb egy fél évnyi összefüggő bulizás az életemben, amivel nem tudok elszámolni, mert ilyen-olyan okból egyszerűen nem emlékszem rá, de hát kinek nem?:P

nemecsek ernő áruló 2011.06.01. 09:16:50

@onderon: Akkor hallgassál SP-t, az új zene, biztos bejönne! :P
ZP-ben azért vannak még mindig ezek a track-ek, mert ez volt az utolsó hallgatható normális popzenei generáció, nem gyanús? Bekapcsolom az MTV-t, és baromi ritka, hogy tetszetős muzsikát nyomnak. Vivaról nem beszélek. VH1-om meg nincsen már, de siratom.

2011.06.01. 09:28:34

évi 1-2 koncertre benézni, arra jó...
és napközben sem rossz hely, amikor nincs tömeg. nagy hely, pár ember lézeng, árnyék...

m18 2011.06.01. 09:32:45

Lehet vinnyogni, hogy megszunik a ZP, de azert ne felejtsuk mar el, mekkora maffia. Negyszeres teruletet hasznal mint amiert valaha is fizetett, a birsagot a korrupcio elmismalsolta, ne kelljen fizetni. Mar nem lehet tovabb huzni ennek megfizetese nelkul, ezert kell megszunnie. Hogy mi lesz a helyen, tokmindegy. Tavaly mar 400 Ft volt a belepo, amit be kellett dobni a kapuba. Szamla, blokk, regisztralas? Nyista. 100% fekete, adomentes bevetel.

israelite 2011.06.01. 09:44:30

egyszer benéztem, éppen két fehér atlétatrikós kigyúrt cigány lökdösött kifelé egy hátizsákos tizenéves figurát. lehet nem számolt el a drogpénzzel, és azóta is az eltűnt személyek listáján van.

teddyde 2011.06.01. 09:49:59

@brekkk: fú, micsoda belsős tutiinfós vagy! Talán voltál feltöltős próbanapon egyaszer a nagykörben? :]

Annak a bizonyos p-nek ugyan van köze a nyitáshoz, de kén-e egy nick? kicsit közelebb jár az igazsághoz. A nincspardon tulajai bukkantak a helyre (nevezzük őket b-nek és zs-nek) kutyasétáltatás közben, majd bevették harmadiknak a tehetséges p-t. Ennyi röviden.

jerk_off 2011.06.01. 09:57:39

faszom már a sok p-be, b-be meg zs-be... mi ez itt? valami középiskolai kódfejtő szakkör? ha írkáljátok a belső körös infókat, akkor legyetek már tökösek, így csak modoroskodó mitugrásznak tűntök.

jerk_off 2011.06.01. 10:17:23

ja: Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 9-04
ez vasárnap esetén már nincs így.

ermI 2011.06.01. 10:29:54

Én sokallom a 16 évet az ottaniaknak...
És bizony jóval az alatt, nem igen volt szokás berúgva ugrabugrálni anno. 8 éve ;-)

Az árak nevetségesek.

Én nem fogom sajnálni ezt a helyet. Ti miért pörögtök ennyire ezen? Mi veszik el a ZP-vel együtt, hacsak nem egy 14-15 éveseket vizezett sörrel berúgató tömegkocsma?

Ez színvonal? Ennek a létéért valakik lobbiznak?
Nem piti dolog ez egy cseppet?

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.06.01. 10:37:28

Nekem valahogy kimaradt a fiatalkoromból a ZP (talán mert tizes éveim második, huszas éveim első felét vidéken éltem le) először 2 éve jártam ott így nem tudom, milyen volt régen. A mostani viszont határozottan tetszik, és lehet, hogy régen jobb volt, de egy biztos, hogy jobb nála nincs Budapesten (de még csak hasonló sem...) ahova bármikor el lehet menni egy jó kis koncertre. Nem teljesen értem, miért ne lehetne 30 évesen is élvezni egy koncertet?

A sok visítozó tini tényleg zavaró tud lenni időnként, szerencsére a hétköznapi koncerteken kevesebben vannak, és van köztük néhány egész normális is, akikkel már ismerjük egymást pár koncertről az első sorból :)

Röviden és tömören: csatlakozom DT-hez, fasza hely a ZP, és hiányozna ha nem lenne.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.06.01. 10:40:05

Egyébként kíváncsi lennék, hogy aki kinőtte, az hova jár helyette? Mert én egyelőre nem találtam alternatívát. Persze, fesztiválokra el lehet menni, mi is szoktunk, de az azért nem olyan, hogy egy sima hétköznapon meló után hirtelen felindulásból pattanjunk fel a négyeshatosra és eresszük ki a gőzt a zépében...

MorgenStern 2011.06.01. 10:50:02

számomra a zp olyan mint egy hullámvasút. :) kezdetekkor szerettem, majd miután a fű kikopott és olyan volt mint egy nagy sivatag megutáltam, folyton porosan, megizzadva pedig sárosan távoztam, pedig nem fetrengtem a földön. :) emlékszem még a rettenet autógumikra amikre lehetett ülni. örültem miután befedték fával a területet, bár emélkszem rázósabb estéken a por az alól is felszállt. XD
aztán beköszöntött egy időszak amikor rettentően meggyűlöltem a helyet, mert a város mocskát odafújta minden este a szél... a 13-14 éves részeg hülye gyerekektől a különböző sötét egyedekig... a környéken lakva nem örültem a szemetes utcák látványának és az állandóan összevizelt kapu bejárónk penetráns hugy szagának, a hányásokról nem beszélve.
tapasztalataim szerint a biztonságiak ritkán normálisak bárhova is megy az ember szórakozni, szerintem az átlagnál nem rosszabb a zp személyzete, és különben sem az a dolguk, hogy haverkodjanak a vendégekkel.
örülök a belépőnek és a kerítésnek, mert ezzel valamennyire képesek voltak redukálni a trógerek számát, ma már azért nem arról hírhedt a zp a külföldiek körében, h ez az a hely ahol drogot kapni, szerencsére mára ezt átvették romkocsmák, egészségükre.
ja és közel 30-hoz még mindig képes vagyok reggelig maradni. XD tavaly volt olyan, hogy az összes pult bezárt és szóltak jó volna ha mennénk, mert szeretnének takarítani. :P
egy dolgot sajnálok, a szeparéba nem sikerült még bejutnom és kártyát kapni. =)

Sárga Király 2011.06.01. 10:58:13

A ZP akkor volt jó, amikor a West Balkán is a Kopaszi-gátnál üzemelt. Azóta: ütni kész kidobók, drága sör, egyenzene és Ági mama mindenhova beférkőző wc-kommandója. Szorítsák vissza az eredeti területére, bezárni viszont nem kellene.

lobster thermidor 2011.06.01. 11:14:06

Először is visszavenni a maffiától a Petőfi-híd környékét, azután szépen parkosítva visszaadni a területet azoknak, akik nem a merev részegséget tartják a szórakozás egyetlen formájának.
Lehet open-air kocsmát nyitni a Népligetben, a Csepel-szigeten, vagy Baktalórántházán. Bebaszni ott is lehet.

Bobby Newmark 2011.06.01. 11:16:42

Hát nemtom. Én voltam ott ~2000ben is, meg kb 2007-ben is, mindkétszer meg kellett állapítanom, hogy szar a zene, szar arcokkal van tele, és már részegen kell érkezni, mert kurvára drága is. Többször nem nagyon voltam arrafelé, még egyszer a Rióban, azt' annyi.

Mondjuk az erősen bejátszott, hogy a Vásárhelyi koliban laktam a ZP-től 5 percnyire gyalog, és heti három Drönk(+VPK +Palibácsi +Olds Club) mellett nem nagyon kellett már ZP-be menni... :P

kispestipeti 2011.06.01. 11:18:16

A ZP induláskor megcélzott egy nagyon jól behatárolható vendégkört, ezért az első években valószínű kevesebben csalódtak az ott mulatozók közül, a visszafogottabb infrastruktúra ellenére. Azután eljött az idő, a sikerrel a kiszélesedő érdeklődés, ami minden szórakozóhelyet előbb-utóbb "tönkretesz". Sokkal vegyesebbé vált a közönség, ami maga után hozta a kellemetlen csalódásokat is főleg a korábbi törzsvendégek körében. A ZP menedzsmentje megpróbálta a helyet vonzónak tartani. Közben megnyílt a Rio és az A38 is, bezárt az eredeti WB, ami szintén hatással volt a helyzet alakulására. Lettek kedvező változások is, de a közönség már rég nem lehetett olyan többé, mint a kezdetekkor. Ettől kezdve a ZP csak egy hellyé vált a sok között a nyári szabadtéri helyek kínálatában, semmi különleges, nincs többé célzott közönség, jöjjön mindenki és minél többen. A sokaság meg hozza magával a problémásabb,(?) másként (gondolkodó) szórakozó elemeket is. Ez maradt mára. A programok ilyen sokszínűségével pedig azt érte el, hogy nem találja igazán a helyét többé. Akik a kezdetekkor szerették meg és egy darabig kitartottak, azok láthatták a legjobban a változások kedvező és kedvezőtlen hatásait. Akik csak egy-egy szezonra váltak törzsvendéggé, azok számára meg teljesen mindegy, hogyan indult, mi mennyibe került anno. Nem hasonlítgatnak össze semmit semmivel, esélyük sincs nosztalgiázni. Odajárnak, mert valami miatt jól érzik ott magukat. Ezen nincs mit hosszan elemezni. A ZP-be többször megforduló budapesti lakos nem vált egy különleges (mélyen, szofisztikáltan elemezhető) lénnyé, nem alkot semmilyen alá- vagy fölérendelt szerepet a mai kor ifjúságának viselkedés mintáiban. A hely nem formálja semmilyen irányba a mostani bulikultúrát. Egyszerűen meg akar felelni a kor igényeinek, tartani próbálja a lépést a konkurenciával, sikeres üzleti vállalkozás próbál lenni. (maradni) Egészen biztos, hogy lesz a ZP után is hasonló hely még valahol a városban. Jó lenne, ha a ZP összes jó, kedves, valaha szeretett adottságát ez az "utód" át tudná menteni. (eddig erre sajnos nem volt még jó példa)

Toussaint L'Overture 2011.06.01. 11:27:35

Ahol a posztolónak a Dájcs Tomi az etalon, ott azért egy kicsikét bajos a dolog...

onderon 2011.06.03. 13:35:54

@Gerzsonka: a jó zene nem a tévéből jön. SP-vel marha nagyot mondtál, kár, hogy pont azt bizonyítja, mennyire tudatlan vagy zeneileg. nagyon sok jó zene van most is, csak nem magyar mtv-t és vivát kell nézni. sőt, mint mondtam, még tévét sem kell nézni. de ha már ennyire ragaszkodsz hozzá, vagy mert nem terjed tovább a fantáziád, akkor javaslom az angol mtv dance/rock/hits csatornákat. magyarországon is elérhető bizonyos szolgáltatóknál. nem a legjobbak, de neked nagy előrelépés lesz!

lollipopdrug 2011.10.16. 09:26:28

Ha nem szeretjük a ZP-t (ezt még leírni is fájdalmas volt), akkor is kiállhatnánk amellett, hogy ne zárják be. Hogy miért? Hát azért mert a politikusok nagyívben szarnak a mi véleményünkre. Ha már ebben nem érdekel senkit az a 45 ezer ember véleménye akik elmentek tüntetni és a 100 ezer ember aki aláírta a peticiót, akkor miben lesz nekünk, a népnek hatalma? Elvileg demokrácia van. Legalábbis annak becézgetik azt, ami itt folyik... Én imádom a Zöld Pardont. Pont azért, mert nem csak a mai fosokat adták hogy David Guetta és társai, és azért is, mert nem csak olyan okádék emberek jártak oda mint mondjuk a Hajógyárira. Ott történt meg velem életem összes sorsdöntő eseménye, annyi jó emlékem és ismerősöm van onnan, hogy fel sem tudom sorolni. A fröccs mindig finom volt, és én nem is sokkaltam az árát. Különben sem muszáj inni, ezt csak úgy megjegyzem. Persze most már hiába koptatom a pofámat, drága országunk döntött helyettünk is. :)
süti beállítások módosítása