.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 03. 22. - apuska
Nagydiófa borozó
pixel cégér Helyszín: 1072 Bp., Nagy Diófa u. 29.
Látogatás: 2010. március 14. 19:45-21:10

> Még a falakon is a macifröccs ipar lobbizott, medve lábnyomok taposták a plafont, egy bájos szőrlény esernyős poharat szorongatott, ahogy rajtunk kívül mindenki.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 782 6990
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/nagydiofa
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 7-02; Szo, V: 10-02
Extrák: csocsó, darts, tévé, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 230 Ft Kozel, 240 Ft
Dreher, 270 Ft Dreher Bak, 350 Ft
- Heineken, 350 Ft
- Pilsner Urquell, 350 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Muskotály, 40 Ft Becherovka, 340 Ft
Olaszrizling, 40 Ft Jagermeister, 360 Ft
Zweigelt, 40 Ft Jim Beam, 400 Ft
Üveges borok, 120 Ft Ó-pálinkák, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 20 Ft Ropi, 100 Ft
Szénsavas üdítők, 180 Ft Mogyoró, 200 Ft
Hell energiaital, 200 Ft Capuccino, 150 Ft
Red Bull, 400 Ft Zsíros kenyér, 150 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Mulatságra csábított az éjszaka, ezért Kalimpával kerestünk egy matiné jellegű koncertprogramot, ami előtt szerettünk volna még egy hajszállal olcsóbban inni, mint amott a lehetőség. Hiába belváros, nem volt egyszerű. Föl-alá mászkáltunk a környező utcákban, amíg a Nagy Diófában végre felsejlett valami fény: Diófa Borozó, azt mondja egy olvashatatlanul míves tábla, és vasárnap is nyitva, ez szerencsés. De borozóban sört kérni ér? Ugye nem szentségtörés? Kamerák kereszttüzében sétáltunk le a lépcsőn, de mert esélyünk sem volt asztalhoz ülni, a pultnál, a bárszéken foglaltunk helyet.

Nem a legkényelmesebb pozíció, de nagyon tanulságos. Jó rálátásunk volt pultra kihelyezett szívószálas pohárra, a díszként felszögezett hordótetőkre, a pultos lány színes tetoválására bal lapockáján, ami kötött mellénykéjéből kikandikált, és a rendelését leadó, hogy is mondjam... ijesztően fiatalos vendégkörre. 'Két macifröccsöt! Három macifröccsöt! Négy macifröccsöt!' Záporoztak a hasonló tartalmú rendelések, ezért muszáj volt rákérdeznem, pontosan miből is készül? A recept: 3 deci muskotály, 2 deci szóda, málnaszörp. Jé, ennyire lemaradtam? Miféle olcsó koktél ez? Bezzeg mi még vörösboros kólát szürcsöltünk, az volt az édes gyerekmenü, bár szódával tényleg olcsóbb, ráadásul kevésbé hagy nyomot a fehérbor másnap a fejben és aznap a terítőn. De ami durva! Hogy még a falakon is a macifröccs ipar lobbizott, medve lábnyomok taposták a plafont, egy bájos szőrlény esernyős poharat szorongatott, ahogy rajtunk kívül mindenki.

A fokozódó igény ellenére jól bírta a kiszolgáló hölgy a tempót, egy percig sem lustálkodott, két rendelés közt a vendégek közé szaladt, összeszedte a poharakat, hamutálakat ürített, és ha kellett, fegyelmezett. Pl. mikor eltörött a csocsóasztalnál egy feles pohár, határozottam kérte el az árát (100 Ft), a tettes fiúk meg bocsánatot kértek és fizettek. Mikor észrevette szokásostól eltérő magatartásformánk, érts: fotózok és egy papírlapra jegyzetelek, talán még szigorúbbá vált; minden gyanús elemtől elkérte a személyi igazolványt, hogy korukat igazolják.

A Diófa Borozó kialakítása okán akár késdobáló is lehetne, de nem az. Árszabása baráti, a hagyományos munkaidő előtt és után is nyitva van, viszont a közeli iskolákban ha vége a tanításnak - sok lúd disznót győz-, a diákok átveszik a többségi hatalmat.

Kinőttem, ennyi."

kalimpa:

"az utca egyetlen nyitva lévő kocsmáját sikerült Pus kollégával kiszemelnünk március 14-én vasárnap este, mert ugyebár mi baj lehet, ha másnap úgysincs munka?!

Diófa ez kérem, a név találó, de inkább jobb lett volna a facsemete, annyi itt a gyerek, mint égen a csillag. 15-16-17-18-max 19 éves a korosztály, semmi varia, az akciósokat fogyasszák derekasan: macifreccs és jéger-há'ez az akciás kérem, akkor aprózzuk össze így vasárnap este felkiálltással. há'fura, ha én apa leszek, azért biztos az ünnepünk előtti napon inkább Activytizek a gyerekemmel, mint kocsmába küldöm a haverjaival... na megöregedtem, oké, ennyi.

a hely amúgy semmilyen - átlagos kocsma, némi falambériával a falon és a plafonon, a szokásos repi falidekorációval és némi falpingálmánnyal. a kiszolgálást egy viszonylag kedves hölgy végezte ottlétünkkor, aki sikeresen be is kérdezett a tutiba:
- ti valami pontozók vagytok?
- aham (jött a válasz tőlem)
- és ez valami blog, vagy mi?
- aham (még egy izgalmas válasz részemről)
- és hol lehet megnézni ezt az egészet?
- aham, ja nemmm, a kocsma-blog.hu ez az egész, nézd majd jól meg és megérted.

ennyi volt a kommunikációnk egymással, de mi ezek után is serényen bámultuk a fruskákat, meg pontoztuk a néha értékelhetetlen dolgokat, mint pl. a toalettet, ami basszus már szinte egy katakombát megszégyenítő lépcsős, labirintusos, elbaszott helyen található büdös és hugyos kis lyuk... amúgy egy-két sörre pont alkalmas a hely, de semmi több, ajánlani inkább nem ajánlanám senkinek!"

"Hagyd otthon azt a kerékpárt!"

Értékelés

  apu kali
dizájn 3 3
kiszolgálás 3,5 3,5
közönség 3,5 3
zene - -
füst 3 4
mosdók 1,5 1,5
árszínvonal 4,5 4
  3,17 3,17

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr141859824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sbali 2010.03.24. 15:50:53

Sziasztok!

Kis kiigazítás:
A hely neve: Nagydiófa Borozó :)
süti beállítások módosítása