.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2012. 02. 29. - apuska
Istvánffy András

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Istvánffy András
Születésnap: 1981. november 11.
Foglalkozás: Negyedik Köztársaság mozgalom koordinátora

Mottó: -

> Annak a 4K! mozgalomnak alapítója, arca és vezetője, amely "szabad, közösségi és patrióta Y generációs mozgalomnak" definiálja magát. 2007 óta több tucat közösségi akciót és flash mobot szerveztek a városi közterek visszafoglalására, és ők voltak az elindítói a 2010-es téli BKV-sztrájk idején a BKV-pótló Facebook-mozgalomnak. Az illegitim alkotmányozás miatt 2011-ben a 4K! határozott politikai irányt vett és kapcsolódott be az ellenzéki tüntetésekbe, az október 23-i "Nem tetszik a rendszer" megmozduláson András szónokként vett részt, és folyamatosan együttműködik a "milla tüntetések" szervezőivel. 2011. december 15-én bemutatták programjukat, mely az első lépés ahhoz, hogy egy új baloldali pártként lépjenek 2012 májusi alakuló kongresszusuk után színre.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Kínos, hogy mindenki emlékszik rá, nekem viszont fogalmam sincsen. Az biztos, hogy 16 éves lehettem, akkoriban kezdődött a középiskolai ivós időszak.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- A mozgalmárkodással járó rengeteg találkozó és szervezkedés miatt nagyon sokat fordulok meg kávézókban és sörözőkben. Ez persze nem kikapcsolódás. Mostanság ritka az ivós estém, és az is szinte mindig összefolyik a mozgalmárkodással. A gimi meg egyetem idején voltak intenzív kocsmába járós időszakaim.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Teljesen megfelelek a hazájára rárontó baloldaliakról kialakult sztereotípiának: főleg a belvárosi romkocsmákban és hasonló jellegű helyeken fordulok meg.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Nincs kifejezett kedvencem. Kamaszként a Széna tér közelében lévő Móri borozóban éltünk. Később a 4K! is ott alakult meg.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Általában sört, ritkábban bort, felest csak elvétve.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Venezuelában volt sokkoló tapasztalat, hogy csapolt sör nincs benne a kultúrában, a legtöbb kocsmában nincsen, csak az elitebb helyeken lehet kapni, és ott is jóval drágábban, mint az üveges söröket. Az elején nem zavart, de egy év elteltével már ölni tudtam volna egy rendes korsó sörért.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Ha egy sörözőben történik, akkor általában beszélgetni is akar, aki megismert. Van, amikor tök jó beszélgetés jön ki belőle.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Az évek alatt megtanultam követni, hogy éppen hol tartok, úgyhogy mindig teljesen tudatosan lépek át a határon.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Nem. Az a baj, hogy az mind én vagyok, amit az alkohol előhoz.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Azt mondogatom magamnak, hogy a szenvedés jobbá teszi az embert.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Hogy ki nem fizetett politikai hirdetés következik.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr244168592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása