.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 25. - anyiii
Szekeres András

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Szekeres András
Születésnap: 1974. június 19.
Foglalkozás: zenész, énekes

Mottó: Inkább éhezz, mint hogy bármit megegyél, és inkább légy magányos, mint hogy akárkivel legyél együtt.

> 1994 óta a magyar punk-rock vonalat meghatározó Junkies énekese. Hogy az anyazenekarától eltérő ötletei is megvalósulhassanak, kezdetben létrehozott egy egyszemélyes projektet, amely az Erdő című dallal debütált a 2000-ben megjelent Hiperkarma lemezen, s melyre 2003-ban már egy új zenekart épített, kezdetben Milk, majd a női mellekre utalva Stereomilk néven. Idén, 5 év után jelent meg új albumuk a talányos "Az" címmel.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Egy osztálykiránduláson a gimiben, amire nem vittük el az osztályfőnökünket. Tipikus amatőr berúgás: mindent mindennel, úgyhogy egy darabig el is ment tőle a kedvem.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- A folyamatos koncertezés miatt a kocsmák látogatása iránti igényem nem túl magas, mert ha van egy szabad estém, akkor inkább otthon maradok, de mondjuk kéthetente becsúszik egy jó sörözés. Általában koncerttel szoktam ötvözni, tehát megnézek valamit, és bulizok is a haverokkal.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ha zenés, akkor nyilván az, hogy ne ökörség szóljon, de ha sörözni megyek, akkor nyilván fontos, hogy mit csapolnak.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- A Városliget mellett élek, ezért nagyon szeretem a ligeti szabadtéri helyeket, pl. a Vagon már azelőtt a törzshelyem volt, hogy itt laktam volna. A haverokkal azt mondogattuk, hogy olyan közel kell lakni a Vagonhoz, hogy négykézláb is haza lehessen mászni. De itt van a Pántlika is, bár ott idén nyáron kissé tahó volt a kiszolgálás, úgyhogy augusztusban már inkább a Kertembe jártunk. Ősszel-télen a Hunniába megyek, ami az ötödik kerületben, a Bank utcában van, és a legjobb hangulatú hely a városban, és még a kaja is jó, meg persze az Erzsébet téri Gödörbe is járok, ami alap hely a baráti körömben.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- A sör-bor tengelyen mozgok, rövidet szinte sohasem iszom, vagy inkább maradjunk abban, hogy ritkán. A sörök közül a cseh fajtákat szeretem a legjobban, meg a Guinnesst. Egyébként azt álmodtam ma éjjel, hogy Londonban ülünk a haverokkal egy pubban, és rendeltem egy korsó Guinnesst, pont megkaptam volna, de a kislányom sírására felébredtem, és az álom szertefoszlott. A jó, száraz borokat kedvelem, vörösből a testesebb fajtákat, különösen, ha Villányból valók, fehérből a badacsonyit szeretem a legjobban és többnyire híg fröccs formájában veszem magamhoz. Érdekes, hogy az egyik legjobb bort, amit életemben ittam, egy francia turnén vettük Nantes-ban egy éjjel-nappaliban 4 vagy 5 euróért, de arrafelé bele lehet nyúlni.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Londonban az tetszett, hogy látszott, hogy 50 évvel ezelőtt ugyanúgy nézhetett ki egy hely, Prágában meg sörnek volt valahogy jobb íze, mint itthon.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Nem probléma, ez nem lehet senki számára teher, örülök, ha elismerik a munkámat, ha ez nem párosul tolakodással, fülbe üvöltözéssel, akkor még imponál is.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Nem mindig.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Ó, rengeteg, de szerintem ezzel mindenki így van. Kellett már telefonálnom másnap, hogy bocs. Volt néhány kellemetlen helyzet, amit legszívesebben kiradíroznék.

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Előző este, ha még van ész, akkor egy fejfájás-csillapító, rengeteg vízzel, másnap gyógyleves, zsíros kaják, rengeteg víz, de a legjobb a gőzkamra, ha valami, akkor az biztos kiszedi a fejfájást. Cserhalmi Györggyel olvastam egyszer egy interjút, azt mondta, hogy ha másnapos, akkor telepakol egy talicskát kővel, és feltolja a hegyre. Ez nálunk már igévé alakult: cserhalmizni. Én általában futással, úszással szoktam kicserhalmizni magamból a nem kívánt másnaposságot.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Csupa sületlenséget.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr453325783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása