.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 10. 6. - anyiii
Pivnice U Poutníka
pixel cégér Helyszín: Csehország, Brno, Starobrněnská 16/18
Látogatás: 2011. szeptember 19. 16:10-17:40

> Nem félnek elküldeni a részeg faszokat a picsába.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/PIVNICE-U-POUTNÍKA/239881936606
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 14-24
Extrák: tévé, sörkorcsolya, terasz

Árlap

(1 CZK = 11,60 HUF)

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Poutnik, 28  Kč -
- -
- -
- -
Bor (0,75l) Rövid (5cl)
Palackozott borok, 150 Kč Fernet, 30 Kč
- Becherovka, 30 Kč
- Slivovice, 30 Kč
- Orechovka, 30 Kč
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 30 Kč Kávé, 20 Kč
- Tea, 20 Kč
- Hermelin, 28 Kč
- Utopenec, 28 Kč

Fotók

Vélemények

anyicska:

"A Pivnice U Poutníka nevű söröző megint egy tipikus hangos, füsttel teli, dizájnban sem egy túlbonyolított tipikus cseh kocsma, aminek az alapja jó minőségű sör. Itt nevezetesen Poutník (Vándor) sört csapolnak, melyet már 1552 óta főznek Pelhrimovban, egy cseh kisvárosban. Poutník a cseh nemzeti hagyományhoz tartozik, és hosszú múltja alátámasztja azt a régi cseh közmondást: 'Kde se pivo vaří, tam se dobře daří', avagy ahol sört főznek, ott minden sikerülni szokott. A Poutník mellett találkozhatunk a kocsmában más sörökkel is.

A sör ínyencek körében nagyon népszerűek az alkalmi kóstolások. Néha itt a különböző kis sörfőzdék söreit is csapra verik, illetve házi söröket - főleg karácsony környékén készülnek a sörfőzők valamilyen sörkülönlegességgel.

A kocsma meglepően sokféle sörkorcsolyát kínál. Ezek közül említeném például a sörsajtot, amely Csehországban nem számít ritkaságnak, de Magyarországon szerintem nem is nagyon ismerik, ennek alapja minden cseh szupermarketben kapható, és ez tulajdonképpen egy olyan félkemény pikáns sajt, amit sörben szoktak úsztatni, és az egyéni fantáziára bízva többféle fűszerrel bolondítani. Minden kocsmának saját receptje van, és azt másképp is tálalja. Az U Poutníkában sajnos csak hétvégeken kapható ez a sajt, úgyhogy ezúttal nem kóstoltuk meg, de még pótoljuk.

A kiszolgálás rendben volt, noha a cseh sörblogokon olvastam több véleményt, és ezek között voltak persze negatív visszhangok is. Amúgy a vendégek jellemzően jó fejnek tartják a helyi pincéreket, és azt is értékelik, hogy 'nem félnek elküldeni a részeg faszokat a picsába'. A leggyakoribb panasz a sörözővel kapcsolatosan a túl sok cigarettafüst... Hát, igen. Nem volt kevés. Talán egyszer Csehországba is eljut a dohányzásellenes törvény, s akkor nagy veszélyben lesz az U Poutníka vezetése, mert törzsvendégei nem olyan típusok, akik képesek lennének sörözni cigaretta nélkül."

apuska:

"A brünni sörgyár folyékony kenyeréről, a StaroBrno-ról az a mondás tartja, hogy ihatatlan. Ezért sok helyi kocsma egyéb kisebb sörgyárak termékeit forgalmazza, s ezek közül számos sörbarát a Poutníkot tartja az egyik legjobbnak.

Ennek okán vágytam az olyan kocsmákra, ahol ezt is, azt is, megkóstolhatom. Kezdtük persze a jobbal! Épp csak kiléptünk a Tungsramból, s máris egy autentikus cseh kocsmában találtam magam, ami Brno egy védett udvarából nyílott, mely udvar meg egy belvárosi utcácskából: Pince a Vándorhoz.

A pince valójában egy földszinti helyiség, melynek előterében gyűlik a nép, hiába van bőven hely még hátul. Az élet inkább egy söröskorsókkal megrakott polc és a kiszolgálópult körül forog, ott, ahol az étvágygerjesztő sörfalatkák és a beüvegezett spéci cseh sörkorcsolyák hihetetlenül gusztusos díszletei a puritán egyszerűségnek, és az ajtó miatt a magasan ülni szerető férfiember is több friss levegőhöz jut. Persze a maga nemében a hátsó terem is csodás! Egy utcára néző gigantikus ablak szolgáltatja egyik oldalon a műsort, míg a másikon az Eurosport. Épp csak kicsinek éreztem magam. A székek mint valami masszív lépcsős magas sámlik, amire nem csak jól néz ki, de felmosáskor praktikusan föl is lehet húzni a lábat, cserébe kényelmetlen. De a sörük tényleg nagyon finom!"

"A bringa a belső udvarban elfér, viszonylagosan gyér erre a csak úgy átkelő népsűrűség, merném lekötve a falnak támasztani."

Értékelés

  apu anyi sar
dizájn 3 3,5 4
kiszolgálás 4,5 5 4,5
közönség 3,5 3,5 4,5
zene - - -
füst 2 2,5 3
mosdók 2,5 3 3
árszínvonal 4 4 4
  3,25 3,58 3,83

 

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr113264644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Göndör 2011.10.11. 17:17:25

Hamár itt a Brünni kocsmákhoz kommentelek: Pivnice - bár szlovákul tényleg pincét jelent, csehül az ennek megfelelő szó a "sklep" [szklep]. A pivnice kifejezés itt inkább "söröző"-t jelent (a pivo szóból eredően).

siófoki35 2019.01.22. 20:23:54

Teljesen véletlenül találtam rá, mivel máshol nem láttam ezt a cégért, gondoltam, valami kisüzemi sör lehet. Az volt, és nagyon finom. A kocsma meg igazi kricsmi, de ez kell a cseh hangulathoz :D
süti beállítások módosítása