.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 09. 30. - anyiii
Café Tungsram
pixel cégér Helyszín: Csehország, Brno, Kapucinské náméstí 7
Látogatás: 2011. szeptember 19. 15:15-16:05

> Mennyire abszurd már, hogy valaki a cseheknél nyit kávézót Café Tungsram néven? Megsúgom, nagyon. És a tulaj még azt sem tudja, hogy a magyaroknak ez mit jelent.

Adatlap

Elérhetőség: +420 603 444 754
Web: http://tungsram.cz/
Facebook oldal: www.facebook.com/CafeTungsram
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo: 8-22; V: 10-22
Extrák: terasz, wifi, zenegép, újság, társasjáték

Árlap

(1 CZK = 11,60 HUF)

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,33l)
Stella Artois, 34 Kč Hoegaarden, 34 Kč
- Leffe, 42 Kč
- Staropramen alkoholmentes (0,5l), 31 Kč
- Stella Artois alkoholmentes, 31 Kč
Bor (2,5 dl) Rövid (4cl)
Fehér / vörös / rosé, 32 Kč Beceherovka, 30 Kč
- Jagermaister, 40 Kč
- Jim Beam, 40 Kč
- Jelzin vodka, 28 Kč
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 28 Kč Capuccino, 34 Kč
Rostos gyümölcslevek, 28 Kč Tea, 34 Kč
Ásványvíz (0,33l), 24 Kč Forró csoki, 38 Kč
Kofola (0,4l), 26 Kč Grog, 34 Kč

Fotók

Vélemények

anyicska:

"Egy magyar embernek felesleges megmagyarázni a Tungsram szót. Mindenki tudja, hogy ez egy régi izzógyár neve, amit 1896-ban alapítottak, s nevét tulajdonképpen a volfrám angol (TUNGSten) és német (wolfRAM) megfelelőjének összevonása ihlette.

A cseheknek elég idegenül hangzik a szó, sőt, nem is mindig sikerül kiejteni minden mássalhangzót rendes sorrendben. De Brno lakói annyit tudnak, hogy a Tungsram egy hangulatos kávézó.

A tulajdonosa Csesztmír, egy népszerű és sokak által kedvelt fiatalember, a filmek óriási rajongója, ezért is nevezte el a kávézóját a 60-as évekbeli filmvetítőkben használt izzók után. Ugyan a kávézó kinti részében néhány koncertet és színházelőadást már szerveztek, de Csesztmír terve megteremteni egy filmes légkört, odacsábítani a filmkedvelőket filmről szóló irodalommal, vetítésekkel stb. Csesztmírnek úgy általában érdekes projektjei vannak. A Café Tungsram mellett vezet egy cigány kávézót, egy cuki kis piros kocsiban járja a nyári fesztiválokat, és minőségi feketével szolgálja ki a tökéletes kávéra vágyókat.

De visszatérve a Tungsramhoz – a kávézó a 20-as, 30-as évekre utal a berendezésével, ahol a meghatározó építészeti stílus a funkcionalizmus, amelynek lényege a díszítő elemek redukálása, a tiszta, egyszerű, geometrikus alakok és vonalak. A Tungsramnak anélkül sikerült feleleveníteni ezt a stílust, hogy a helyiség sznobbá vagy hideggé lett volna, ahogyan gyakran megtörténik a hasonló projektek esetében.

És hogy miért érdemes még meglátogatni a kávézót? Tényleg minőségi kávét készítenek a profi olasz kávéfőzőben, finom morva borokat és házi süteményeket kínálnak, a gramofonlemezes jukebox gyönyörű, és karácsony idején a kirakatban berendezett betlehemes díszlet is okozhat meglepetéseket, mert ki tudja, milyen álarcban mutatkozik majd meg Jézuska és a többiek. Tavaly József Michael Jackson bőrébe bújt. Vajon ki lesz idén?"

apuska:

"Mennyire abszurd már, hogy valaki a cseheknél nyit kávézót Café Tungsram néven? Megsúgom, nagyon. És a tulaj még azt sem tudja, hogy a magyaroknak ez mit jelent.

A Café Tungsram egy nagyon apró kávézó a brünni Kapucinusok tere felett. Egyáltalán nincs túlbonyolítva, ehhez képest az 1x1 egy bonyolult művelet, mégis piszkosul menő, talán azért, mert rákaptak a helyi hipszterek!

Egyik prominens képviselője épp a szomszéd asztalnál itta a csapolt Kofolát, miközben Apple Mac laptopján egyszerre 10 ablakon böngészett. Bajusza kackiás volt, mint alkalmanként TBG-nek, ruhája konfekciómentes, karórája számológépes, és még két hatalmas bling-bling is éktelenkedett fürge ujján.

A kb. két éve üzemelő Café Tungsram egyik polcán egy kék szamár őrködött, egy másikon meg fotós magazinokat állítottak csatarendbe. Bazmeg. Némelyik kép láttán legszívesebben további csíkokat kapartam volna a falba, de hát tudjuk jól, akkor működik a dolog, ha lehengerel a művészet.

A sarokban üres söröshordók. A padló örökség. A Tungsram izzósorok fényét búra nem fogja fel. A benti székek formatervezett retrók, míg a teraszra már nem jutott, csak IKEA-féle.

Kár, hogy a kávét nem szeretem, cseh sör meg szégyen szemre nem volt csapolt."

"Járnak ide bringával többen, mert az is trendi. Aztán otthagyják a kávézó előtt, annak ellenére, hogy semmi igazán lefixált elem nincsen, amihez ki lehetne kötni."

Értékelés

  apu anyi sark
dizájn 3,5 4 5
kiszolgálás 4,5 4,5 5
közönség 4 4 4
zene - - -
füst 5 5 5
mosdók 4 4 3
árszínvonal 3,5 4 4
  4,08 4,25 4,33

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr823264641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása