.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 18. - apuska
Kozma Orsi

Adunk a kocsmáknak egy pofont!
10 állandó kérdés, 10 válasz.
Ismert arcok nyilatkoznak.

Név: Kozma Orsi
Születésnap: 1976. október 2.
Foglalkozás: énekes

Mottó: Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

> Kislányként a Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt, majd a gimnázium elvégzése után ideiglenesen színészpályára került és készült. Az országos ismertséget 1997-ben a Geszti Péterrel felálló Jazz+Az hozta számára meg. 2000-től a Cotton Club Singers tagja lett, 2005-ben Szakos Krisztián dalszerzővel elkészítették Orsi első szólóalbumát, majd 2008-ban megalakult a Kozma Orsi Quartet. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját, 2010-ben a Pécs Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el.

01. Mikor és hol rúgtál be először?
- Erre már pontosan nem emlékszem, elég későn, a gimnázium elvégzése után ittam először alkoholt. De van egy emlékezetes eset, amikor Czerovszky Heni énekesnő barátnőmmel, családias házibuliban ketten elég rövid idő alatt elpusztítottunk egy üveg Absolut vodkát. Semmire nem emlékszünk, csak arra, ahogyan felébredtünk, ezt inkább nem részletezném, illetve a szomszédok elmondása alapján eléggé hangosan buliztunk. De az ember változik, és ma már másról szól, ha leülünk borozni. A társaság, a sztorik, a nevetés... És mindehhez nem feltétlenül az a cél, hogy valaki berúgjon.

02. Milyen gyakran jártál illetve jársz kocsmába?
- Ritkán járok kocsmába. Inkább házibulikba járok, koncertekre, és ilyenkor néha lecsúszik egy-két finomság.

03. Mi a fő szempont, mikor szórakozóhelyet választasz egy barátaiddal való találkozáshoz?
- Ez attól is függ, hogy kikkel, és milyen célból megyek.. ha meghitt beszélgetésre vágyom.. vagy ha bulizni, táncolni akarok.. ennek megfelelően döntök.

04. Melyik a kedvenc kocsmád / szórakozóhelyed és miért?
- Kifejezetten kedvenc nincsen, de például az Instantban nagyon jól éreztem magam, vagy említhetném a Szimplát, meg egyáltalán a romkocsmákat.

05. Milyen alkoholos italokat fogyasztasz?
- Mivel Édesapám szőlőnemesítő, és ebből adódóan szinte családi hagyomány a bor fogyasztása, így egy jóféle vörösbor vagy egy finom olaszrizling mindig van az asztalon. Nyáron egyébként inkább sörözök vagy fröccs, esetleg koktél.

06. Milyen tapasztalataid vannak más országok kocsmáiról?
- Jó tapasztalataim vannak, például Londonban nagyon hangulatos sörözők vannak, de említhetném Prágát is, ahol nagyon vendégszeretőek, jó a kiszolgálás és minőségi kínálat van. Jó 10 évvel ezelőtt, amikor Kaliforniában jártam, nagyon tetszett, ahogy a Barnes and Noble-ban összehozták a borokat és a könyveket, azóta már itthon is találkozhatunk ilyen helyekkel, ahol a kultúra része a minőségi bor, például az Alexandrában.

07. Hogy reagálsz, ha felismernek egy nyilvános helyen?
- Ez változó, van amikor jól. Van, amikor rettentően zavarba jövök. Az például kimondottan zavar, ha megbámulnak... Ha olyan a szituáció, akkor annak szoktam örülni, ha odajön valaki beszélgetni.

08. Tudod-e, hol a határ?
- Általában igen, de sajnos volt egyszer-kétszer olyan eset, amikor a buli hevében minden mindegy alapon belevetettem magam a tombolásba.

09. Volt-e bármi, amit megbántál, és az alkoholra fogtad?
- Amikor másnapos vagyok, mindig fogadkozom, hogy soha többet...

10. Mi a trükköd másnaposság ellen?
- Úgy intézem, hogy a másnapom teljesen szabad legyen.

+1. Ha fél perc reklámidőt kapnál több kereskedelmi tévében és rádióban, mit mondanál?
- Semmit. Egyszerűen beraknám a Holnap című dalomat.

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr613074133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása