.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 07. 6. - apuska
Gondozó
pixel cégér Helyszín: 1082 Bp., Vajdahunyad u. 4.
Látogatás: 2011. június 1. 18:00-00:30
 Bezárt, megszűnt! 

> A Gondozó jó, a Gondozó finom, a Gondozó gyönyörű. A Gondozó várja régi és új pácienseit!

Adatlap

Elérhetőség: +36 70 605 5657
Web: http://gondozo.com/
Facebook oldal: www.facebook.com/Gondozokert
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 14-02
Extrák: kerthelyiség, koncert, tánctér, konyha, wifi, kivetítő, kiállítás, mozi, különterem, para park, hostel, kerékpártároló

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Ottakringer, 380 Ft Paulaner, 690 Ft
Pécsi sör, 490 Ft Szalon barna, 490 Ft
Paulaner búza, 690 Ft Radler (citromos, bodzás), 420 Ft
- -
Bor (1dl) Rövid (5cl)
Folyóbor, 200 Ft Unicum, 570 Ft
Minőségi borok, 300 Ft Zubrowka, 570 Ft
Nyári bor sok gyümölccsel (0,3l), 490 Ft Jim Beam, 570 Ft
- Calvados, 570 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szóda, 40 Ft Capuccino, 320 Ft
Szénsavas üdítők, 230 Ft Forró csoki, 350 Ft
Lostos gyümölcslevek, 200 Ft Tea, ...
Limonádé (0,5l), 380 Ft Törley (0,75l), 1400 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Na' gondozzá má le tesso! - mondja a bajszos nőstényembert, netalán alien űrhajóst és a körülötte lévő állatkertet egy nagy zöld képre komponált, dzsungelba dugványozott nyitólap a hivatalos Gondozó weboldalon, amely önmagában ugye sok jóval nem kecsegtet, bár kétségtelenül visszaidéz egyfajta jelen környékre is jellemző közeget. No de má mé'? Dikmá more! Kinek hiányzik ez? (addig is FB...)

Talán a szemközti szomszédot, a Menhely alapítvány nappali melegedőjét és csomagmegőrzőjét látogató szerencsétlenek egyikétől való az idézet, aki nem ismerte még fel, hogy a Gondozó profilt váltott. Mert hogy a Gondozó, miként nevében is utalnak rá, miután Kreutz Róbert úttörőházként a rendszerváltáskor befuccsolt, a közelmúltig gondozó- és szociális otthonként működött, ételt kínált, ellátást, segítséget és átmenetileg szállást, melyből megfelelő ellentételezés mellett a megváltozott vendégkörnek azért most is kijut.

A Gondozó ezen új minőségében 2011. május 13. óta tart nyitva, s mint a hasonló helyek legtöbbje, folyamatosan épül, szépül és alakul. A jó idő beköszöntével bent nem is ücsörgött senki, csak a négy oldalról falakkal és borostyánnal körülölelt kerthelyiségben, melyben a rövidtávú tervek szerint egy apró tavat, hangfogót és homokozót kis csúszdával is kialakítanak, s persze lesz még több növény a sárga kövezet mellett, és az összecsukható faszékek és kerek kis asztalok helyett valami fix telepítés.

Tény, nagyszerű adottságokkal bír a hely. Könnyen megközelíthető és mégis eldugott, nem túl nagy, nem túl kicsi, nem túl romos, ráadásul igény szerint bővíthető a tetőrész alatt, amire különféle hasznosítási tervek születtek, sőt, némelyek félgőzzel már futnak:

- Ti például éltetek már olyat, hogy ParaPark? Nem, ez nem a Jurassic live, és nem is csótányokkal szívató bátorságpróba, itt kizárólag a Szuter Énnel kell megküzdeni, lemenni egy sötét pincébe, s onnan 60 percen belül kijutni. Jelzem, ördöglakatokon, fejtörőkön és rejtett tárgyak felkutatásán keresztül vezet az út kifelé. Akik kipróbálták, mind a 2. pálya bejárási jogát követelik, saját élményei kapcsán Pamutmaki készített is egy interjút e rejtélyes csapatjáték szülőatyjával, Athossal.

Tekerj az oldal aljára érte!

- És mi jut eszetekbe arról, hogy fúziós látványkonyha? Bár én tudom már a titkot, és hogy az a belső téglás teremből lesz kialakítva, ezt mégsem árulhatom el. Annyit azért sejtetnék, hogy lesz benne bőven egzotikum, és hogy ezt mindenkinek látni és kóstolni kell! Premier ez év augusztusában!"

- Előfordult már, hogy külföldi barátaitok olcsó diákszállást kerestek? Erre is van megoldás, az emeleten berendezett Rastel Hostel. 8 db 2-3-4 ágyas szoba, összesen 24 férőhellyel.

- Elfoglaltak a haverok? Mégsem ülnél egyedül otthon? Akkor neked találták ki a Klub szobát a férfi WC mellett, melyben alkalmanként filmvetítéseknek lesznek, zárt hajlamú embereknek.

- Hoppá, de van még egy kihasználatlan pincerész. Ötlet? 5, 4, 3, 2, 1... és aki most nem arra gondolt, hogy legyen itt egy borospince, szégyellje magát! Szóval, az lesz! Borospince. Benne borkóstolós összeesküvések.

Bár a tesztelésünk óta való jövő idő kisebb részt már jelen, a fényképeken rögzített múlt is megér néhány gondolatot. Ugyanis a művészien megfestett graffiti rózsás hajából nyíló ajtó mögött nem csak fából összeácsolt padló, a téglákból kirakott kétablakos pult és a pultos srác karjára súgóként felfirkantott sörárak szolgáltatták a látnivalót, hanem mindjárt egy képkiállítás is, melyet majd havonta új és újabb követ.

De a parasztházi jelleget kölcsönző fonott kosaras lámpák alatt találtunk egy vízipipás szentélynek is megfelelő, mindenféle szőnyeggel és széllel bélelt színpadképes szobát, ahol szerda esténként jó eséllyel fogad népzene, madárcsicsergés és családiasság. És ha a szoknyája alatt a harisnyatartóját igazító fiatal hölgy illusztrációval kedveskedő paraván mögé néztünk? Ott se láttuk meg a csúnyát. Ahogy a női mosdó felé kanyarodva, a pajkos Buddha is vágta, hogy megélhet itt még ezer csodát. Színek, nyelvek, formák! S bár a férfi szakaszhoz át illik vonulni - szar időben is, amíg ezt az egészet nem téliesítik - a kerthelyiségen át, kárpótol érte a tört csempékből és mozaikokból kirakott piszoár nyújtotta esztétikai élmény.

Végezetül az elkövetkezendőkben sokat emlegetett Pécsi Sörről is mondanék néhány szakavatott szót: Mély, óarany sárga szín, finom tiszta illat, telt és hosszan lecsengő malátaíz, ezek a Pécsi Sör főbb jellemzői. Balling fok: 12. Alkoholtartalom: 5,2%. A Pécsi Sört egy 1923-as korabeli receptúra alapján főzik, eredeti leírás szerinti alapanyagokból, nyíltkádas erjesztéssel, gravitáció elvével az ászoktartályba fejtve, hogy a sörben lévő megkötött széndioxid ne szabaduljon fel. Ha másért nem, már ezért is megéri ide benézni, nem?! Már azoknak, akik a sört a sör íze miatt szeretik...

kalimpa:

"a Gondozó jó, a Gondozó finom, a Gondozó gyönyörű!!

nyócker legjobb kocsmája a Gondozó, sőőőt, nekem személyes kedvencem eddigi kocsmapályafutásom alatt, szóval kissé elfogult leszek, nézzétek el nekem:

első megállapításom, hogy igen erős szinesztéziát érzek a kis WB és a gondozó között, jó értelemben, és nem majmolás vagy másolás címen, hanem hangulatilag, kissé kinézetre, és az ott megfordult arcok láttán.

második kiemelhető pozitívuma a Pécsi sör, egyszerűen zseniális, finom, megfelelő szénsavval rendelkezik, a hab aránya tutijó mindig, na szóval jó és kész.

harmadik meglátásom, hogy a pultos hölgyek maguk a megtestesült királylányok, bárkiről vagy bármikor is legyen szó, ők mindig udvariasak, kedvesek, mondanak egy-két szívet melengetőt az embernek, akár szinglihorda keveredik a pulthoz, akár egy Tungsram dolgozó, vagy ne adj isten egy eke... ők jófejek, és nem utolsó sorban gyönyörűek is!!

csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne pár órát eltölteni barátságos környezetben, tiszta WC-vel, baromi jó kiszolgálás mellett, az nézzen be a Gondozóba egy gondozásra."

anyicska:

"A Gondozó kívülről, az utcáról, nem egy nagyon feltűnő hely. Mintha nem is szeretné hirdetni magát, mintha titkolna valamit, és csak kiválasztottak tudnának róla. Talán a mai világ partizánjainak találkozóhelye? Nem, attól nem kell félni. A Gondozó nagyon barátságos, sőt, mondhatnám, hogy a néhányunk számára lassan törzshelyévé is vált. Ha rossz a hangulat, ha közeledik egy konfliktus, veszekedés, ha jön a vihar – megyünk a Gondozóba!!! Úgy működik ez a hely, mint egy villámhárító. Megoldja a legnagyobb csapásokat, tompítja az összeütközéséket. Persze nem csak akkor megyünk a Gondozóba, ha baj van, mert akkor is ott vagyunk, ha jól akarjuk érezni magunkat. És miért pont a Gondozó?

  1. A belvárosban van és mégsem zsúfolt. Kis sajátos világ a nagyvárosi pezsgésben.
  2. Baráti, családi a hangulat, szimpatikus a kiszolgálás.
  3. Van kerthelyiség színesen világító körtékkel és ötletes biciklitárolóval.
  4. Pécsi sör.
  5. Több stílust keverő, eredeti dizájn.
  6. Színes mosdó, ahol öröm pisilni. (Bárcsak annyi körömlakkom lenne, ahány színű a csempe ott!)
  7. Fa, fa, fa, faszék, faasztal, fapad, fapadló. Fakanál is van? Főznek itt? Eddig nem volt lényeges kérdés. Ami fontos, folyékony kenyér van!"

pamutmaki:

"Egy kellemes nyári estén Kalimpával és Ricsivel eresztettem el a hajam itt először, némi Pécsi sert és pálinkákat döntögetve. Ó igen, jó is az amikor egy hely szép emlékeket ébreszt. Könnyezve gondoltam vissza, a kisbalkános és nagybalkános évekre, amik már nem jönnek vissza, de a Gondozó fílingje, egy kicsit újraéleszti mindezt. Sírtunk, táncoltunk és kacagtunk a színes lámpák alatt a kis udvarban. És még fogunk eleget, hiszen olyan közel lakom a Gondozóhoz, hogy az már fáj.

Azóta kipróbáltuk a Gondozóban levő Paraparkot, és mivel annyira jól éreztük magunkat, hogy egész éjjel hálálkodtunk a park szülőatyjának, Athosnak. Gondoltam, egy beszélgetést minimum megérdemel az évszázad ötlete! Az interjút kicsit lejjebb olvashatjátok!"

baller:

"A Gondozó várja régi és új pácienseit!

Rozi kutya helyi érték, külön tálja van a pultnál, de ez nem csak a kutya-, viszont biciklibarát hely is. A tizensok helyes tárolóval párját ritkítja!

Jelenleg HowTOmade kiállítás van, de állandó jelleggel pofás graffiti és pszichotikus csempefestmények is megtekinthetőek. Kulthely gyanús, ha kibővítik.

A WC ha nem is kulináris, de iparművészeti remek."

ricsi:

"Klasszikus romkocsma, eredeti értékekkel, kerthelyiséggel. Egyértelműen lájkoljuk!"

cyclechic

"A kertben falra szerelt akasztós rendszert a Fogasházból már ismerhetjük, akik pedig vonatokon gyakorolták ezt a szisztémát, imbolyogva is le tudják majd szedni a paripát. Külön jó, hogy rálátunk, gyengébbek pedig alulra is beférhetnek, ha időben jönnek."

Értékelés

  apu bal ric dan kali anyi juli reni kri gab pam yv
dizájn 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4,5 4,5
kiszolgálás 3,5 3 4 5 5 4 4 5 5 5 4 5
közönség 4,5 4,5 5 5 5 4,5 5 5 5 5 5 5
zene 5 4 5 5 5 5 5 4 4 3 5 5
füst - - - - - - - - - - - -
mosdók 4 4 2 4 3 4 3 4 4 4 3 4,5
árszínvonal 2,5 3 3 2 3 2,5 3 3 4 4 2 3
  4,08 3,92 4,00 4,33 4,33 4,17 4,17 4,33 4,50 4,17 3,92 4,50

Interjú

A PapraPark szülőatyjával, Athosszal:

- Mi is ez a Parapark, és hogy jött az ötlet?

- Ez egy "juss ki a helyről" játék 2-3 vagy 4 fős csapatoknak. Egy ajtó rátok zárul, és 60 perc áll rendelkezésetekre, hogy kijussatok. Odabent át kell kutatni az elétek táruló életteret, amit lehet kinyitni, és mindenféle logikai feladatot megoldani. A személyes tapasztalatom az, hogy az emberekben csak akkor tudatosul, hogy mi is a feladat, amikor már rájuk zárult az ajtó. Az ötletet számítógépes játékokból merítettem (Mistery Case, Hidden Object). Ezeket azért kezdtem el játszani, hogy angolozzak egy kicsit, aztán egyszer csak beugrott, hogy ilyet kéne 3D full screenben csinálni.

- Hogyan lehet jelentkezni és mennyibe kerül?

- Telefonon tudtok nálam bejelentkezni. 20/ 986 9196. A 60 perces játék 6000 Ft, és ezzel minimum 2-en, maximum 4-en tudtok bemenni.

- Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

- Az első héten még csak teszteltem a játékot. Szinte senki nem jutott ki, de ők is nagyon élvezték. Azóta átvariáltam egy-két dolgot. A játéktérben elhelyeztem két webkamerát, így könnyebben tudok segítséget is beiktatni, ha a játékosok elakadnának (felvétel természetesen nem készül). Voltak csajbandák, közel negyvenes munkahelyi társaság, és egy apuka, aki először a barátaival próbálta ki a Paraparkot, aztán visszajött a két lányával is játszani, mégis ki merem jelenteni, hogy 100%-os a pozitív visszajelzés! Még azoktól is, akiknek nem sikerült, pedig eddig fele-fele arányban jutottak ki.

- Hogy találtál a Gondozóra?

- Ez tulajdonképpen mák. Én már akkor 2 hónapja kerestem szuterént. Egy barátom, akivel együtt szoktunk kártyázni, mondta, hogy az ismerősei most nyitnak egy romkocsmát. Felhívtam őket, és szerencsére minden összejött.

- Ebből élsz?

- Abszolút. Olyannyira, hogy március óta nem is csinálok mást. Ezelőtt a szociális szférában dolgoztam, de rájöttem, hogy ez teljes embert igénylő feladat.

- Félnünk kell valamitől, ha lemegyünk?

- Dehogy. Inkább az izgalomra céloz az elnevezés, valamint mindenképpen olyan nevet szerettem volna találni, ami nemzetközi is. Eddig csak egy félig magyar, félig finn csapat volt lenn, de szeretném, ha minél több külföldi jönne.

- Ennek az egésznek pszichológiai háttere is van?

- Abszolút. Az Áramlat élmény. Ez egy szociálpszichológiai elmélet, amit Csíkszentmihályi Mihály dolgozott ki, és a tökéletes élmény pszichológiájáról szól. Az embert a mindennapi élete során sok minden nyomasztja. Rágódik, unatkozik, frusztrálódik, de vannak olyan élmények, amikor ez a 100%-os kikapcsolódás megtörténik. Ennek az összetevői pl., hogy az élménynek újszerűnek, és teljesítményt igénylőnek kell lennie. A cél legyen világos és ehhez folyamatos pozitív visszacsatolásokat kell biztosítani. Ezeket a tényezőket figyelembe véve alakítottam ki a Paraparkot, és ez be is igazolódik. Mindenki 10-15 percnek érzi a lent töltött időt, ami az öröm és elégedettség érzete mellett szintén az Áramlat élmény velejárója.

- Lesz folytatás?

- Persze! Nyár végéig szeretnék kijönni a második pályával. Fejben már megvan az egész, és természetesen azok is fognak új dolgokkal találkozni, akik már próbálták.

- Mi a legnagyobb álmod a Paraparkkal?

- Jelenleg minden figyelmemet a következő pálya köti le, de nagyon jó lenne, ha a Parapark több helyen, akár külföldön is megjelenne.

- Van valamire szükséged a második pályához?

- Igen! Bútorokra mindenképpen, esetleg néhány használaton kívüli számítógép is jól jönne, de leginkább egy ügyes kezű asztalos volna jó…

Kedves olvasók, asztalosok és Parapark rajongók. Segítsetek ti is, hogy megnyílhasson az új pálya, és hogy mihamarabb átélhessük újra azt a bizonyos Áramlat élményt, ami eltünteti a szürkeséget, és mosolyt varázsol az arcunkra!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1002954790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2019.01.05. 21:42:21

A Gondozó után 2016. május 12-én új korszak vette kezdetét, és lett a csodás kerthelyiségből Bujdosó. Sajnos az idő próbáját ez sem állta ki, a facebook oldalának kezelését átörökítették a Ferenc körúti Vírus Caféra, jobb híján vetünk majd arra is egy pillantást, hátha.
süti beállítások módosítása