.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 06. 3. - apuska
Oportó borozó
pixel cégér Helyszín: 1111 Bp., Bercsényi u. 12.
Látogatás: 2011. május 6. 22:45-01:05

> Az Oportó borozó erőssége pont annak állandósága lehet, miközben évfolyamról évfolyamra változik, és marad örökifjú annak közönsége.

Adatlap

Elérhetőség: +36 1 361 1103
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/oporto.borozo
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P: 13-04; Szo: 15-04; V: 16-04
Extrák: tévé, csocsó, wifi, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 310 Ft Borostyán, 380 Ft
- Löwenbrau,
- Löwenweiss, 480 Ft
- Beck's, 380 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Fehér folyóbor, 70 Ft Unicum, 410 Ft
Vörös folyóbor, 80 Ft Becherovka, 380 Ft
Chardonnay, 90 Ft Jim Beam, 460 Ft
Villányi oportó, 180 Ft Kosher Szilva, 520 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 210 Ft Kávé, 150 Ft
Rostos gyümölcslevek, 160 Ft Ropi, 80 Ft
Szörp, 140 Ft Zsíroskenyér, ...
Bomba, 420 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Az Oportóba egy zépés koncert után estünk be, tuti ami tuti, csak hogy néhány sörrel levezessük az estét, ha már a péntekre való tekintettel nem kötelező hazasietni. Erre jött a hír, hogy hű fegyvertársunk, dancsopanza, órákon belül apává lehet, így súlyos tempóban kezdtünk el egész családja egészségére inni, illetve erősen benne volt a levegőben egy 48 órán át tartó non-stop tejfakasztó buli.

Hogy mégsem az Oportó volt a végállomás, arról nem a hely, nem a nyitva tartás, és nem is a morcos csapos tehet. Mert az Oportó egy fasza kis kocsma! Bár a '200 forintból be lehet itt rúgni' állítás, amivel ideküldtek, még a tapasztalatlan ivóknak is túlzónak tűnhet, a környék kocsmáinak árszínvonalát látva, mindenképp gazdaságos választás lehet.

A borpalettán a legdrágább fajtáról elnevezett Oportót a köznyelv egy bizonyos szegmensében csak Villamosnak becézik. Ennek oka, hogy bár javarészt egy füstös és sötét pince, az utcaszint magasságában, néhány üveglap mögött egy régi villamos belső terét elevenítették meg, ott faülések vannak, kapaszkodók, és az ablakokból fekete-fehér rálátás a Dunára – bizonyára ez itt a VIP rész, a legmenőbb egyetemisták elkülönítésére való karantén.

Mondjuk úgy, általában is jellemző a közönségre, hogy nem kell a szomszédba menniük potencianövelőért. A késő este itt ragadó, felsőfokú tanulmányaik monotonságát hagyományos módszerekkel színesítő fiatalok hajlamosak maradni butulásig, miközben egymást túlordibálva kommunikálnak, és akkor még nem is szólt semmiféle zene, csak a tévéből a néma sportközvetítés.

A már emlegetett morcos csapos neve egyébként Jenci, és a munkáját hatalmas hatásfokkal, szakértelemmel, precizitással végzi. Jelzem, szükség is volt a hosszú évek alatt kiforrott szigorú technikára, mert bár csúcsra volt járatva a kocsma, a boltot segítség nélkül vitte, és hogy kevesebbet kelljen mosogatnia, mindig visszavittük a poharakat rátölteni, cserébe telemerte.

Egyébként a csapszék melletti falnak külön bájt ad a nyilvános telefon, egy pár régi bokszkesztyű, néhány keretbe rakott relikvia, két gyerekfestmény, merített papírra nyomtatva a székely himnusz, a 'dolgozónak dohányozni tilos' tábla, és a kapcsoló, amire felírták: 'nem villany'. Azért itt-ott felaggatva ezeken kívül is láttam még érdekességeket az álcaként is funkcionáló megsárgult újságpapír-tapétán, volt ott pl. KISZ-es zászló, a szemorvosi rendelőkből ismerős többméretű betűsorok, címeres magyar lobogó, írógép, szalagos magnó, zsebrádió, bakelitlemez, és a sarokban a csocsósoktól elkerítve egy kályha.

Úgy hiszem, az Oportó borozó erőssége pont annak állandósága lehet, miközben évfolyamról évfolyamra változik, és marad örökifjú annak közönsége."

kalimpa:

"az Oportó egy szimpatikus tipikus kocsma a javából, talpon álló és seggen ülő része egyaránt van, s ha szerencse is jár hozzá és időben érkezel, akkor még helyed is lesz, mert itt péntekenként, mikor is mi teszteltük, akkor elég sokan voltak, sőt, mondhatnám tömeg volt. a pultot még úgyis elég nehéz volt megközelítenünk, hogy 5 lépésre álltunk tőle. de ez valószínűleg jó jel, sokan járnak ide = sokan szeretik.

pedig semmi extra. a csapos úr egykedvű, de serényen csapol. a berendezés nem új, a falak kb. 20 évvel ezelőtti, javarészt török újságokkal vannak kitapétázva, régi bútorok, rádiók, plakátok, fényképek, táblák, de igazából hangulatos. nekem a prágai kocsmákat juttatta eszembe. akár egy tejcsárda is lehetne, ha sör és bor helyett mondjuk joghurtot és kefirt mérnének... de nem, ez itt egy kocsma a maga szokásos kliséivel: törzsvendégektől pacsik, ismerős arcok egymásra kacsintása, ki a meccset, ki a csocsót bámulja.

végre egy olyan ivó, ahol nem állnak bálákban a 17 évesek a macifröccsökért, hanem korunk béli, vagy azon is túl lévő érett, inni kellőképpen illedelmesen és óvatosan tudó emberek sorakoznak.

a WC inkább hányadék mint tiszta, de ez legyen a legkisebb baj, ide komolyan inni jöttünk, és nem egy patyolatba bedobni a ruháinkat."

"inkább villamos- , mint bringakikötő a szűken vett környék. Azt meg nem hiszem, hogyha az ablak rácsához fűzné valaki a bringát, azt szeretnék."

Értékelés

  apu kali kék rics
dizájn 3,5 2,5 3,5 4 4
kiszolgálás 3,5 4 5 5 5
közönség 4 3,5 4 3 2
zene - - - - -
füst 2 2 2 2 1
mosdók 2,5 2,5 2,5 2 2,5
árszínvonal 4 3 4 5 5
  3,25 2,92 3,50 3,50 3,25

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr702892858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2011.06.06. 17:42:20

jenci a legnagyobb arc. egyébként meg az azóta világsztárrá lett vörös attila kedvenc kocsmája :)

kalimpa · http://kocsma.blog.hu/ 2011.06.22. 10:59:47

a füstöt leminősíteném így a második próbálkozás után : -2!!
meg lehet fulladni,pedig én is dohányzom,de ez már túlzás!! pfff....valamit lehetne kezdeni a szellőzéssel,ha nem tudják,hogy hol és miként akkor keressenek engem,majd segítek!

denevér3333 2011.08.24. 01:58:30

Hát inni kell és nem fogod észrevenni a füstöt! Amúgy Jenci jó arc de tény nagyon sokan elfelejtik, hogy a kocsma felett lakások vannak és ez mennyi feszültség forrással jár! A helyet nyáron újratapétázták köszönhető az általam levitt temérdek napi újságnak!:-)
Nekem ez a második törzshelyem úgy is mondtam anno, hogy a Szocreál- Oportó- Black Dog kocsma háromszögbe könnyen el lehet veszni! Sajnos a Szocreált (elsődleges törzshelyem volt 8 éven át) bezárt az önkormányzat illetve felmondta a szerződést lévén önkormányzati helység és nem hosszabbította meg! Lesz abból is majd valami kínai étkezde vagy mit tudom én!
süti beállítások módosítása