.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 25. - Fehérbálna
Sárkányméreg

pixel

sortura-csik.jpg

> A dolog kedd este történt, amikor is mindenkire ráfért egy sör. Úgy gondoltuk, hogy igazi "lokálpatrióták" leszünk, és a csepeli HÉV Sörözőben fogyasztjuk el ezt a nedűt. Az első sörök jól estek és már távoztunk volna az egységből, amikor is eszembe jutott, hogy legalább 1 kiszálló felest igyunk, ha már tényleg tartjuk magunkat a "pár sör" elvhez. Ez volt a hiba, amit elkövettem, mert az emberi kíváncsiság győzedelmeskedett egy Black Dragon nevezetű ital láttán!

Nem ismertem ezt az italt, pedig elmondhatom magamról, hogy elég nagy tudásra tettem szert az évek folyamán. Az árából kiderült, hogy az ital valami kommersz cucc, mert 210 magyar pénzt kellett leszurkolni egy 5cl-es adagért! A kommersz piát egyikünk sem szereti, és fiatal, önpusztító korszakunkban is csak végszükség esetén nyúltunk ehhez, de a neve láttán a kíváncsiság most eluralkodott rajtunk…

A pultos, nevezzük Pilunak, előre figyelmeztetett, hogy ez durva lesz, és Ők már megfejtették, hogy ezt egy „híres” színész után nevezték el „Black Dragonnak”. Ez a színész Don „The Dragon” Wilson volt!!! Ha valaki nem ismerné ezt a legendát, akkor kis háttérinfót ITT talál, Én csak annyit mondanék, hogy rengeteg filmben játszott, harcművész volt, és legalább Chuck Norrisi magasságokba emelkedett keménység szintjén. A pia nagyjából olyan volt, mint a „Sárkány” színészi karrierje… kirázott tőle a hideg (nem jó értelemben), miközben mégis ütött (ez a filmekben szó szerint értendő). Keveredett az Unicum, a Jager és a Keserű íze, ami annyira talán még nem is lett volna szörnyű, ha nem lett volna utóíze! Visszagondolva, lehet csak az utóízéhez mérten tűnt elfogadhatónak az íze… :)

blackdragon.jpg

A konklúzió az, hogy a „Black Dragon” van olyan durva, mint a névadója, de abszolút nem szeretném rendszeresíteni az éjszakáimban, mert a „sárkányméreg” nem egészséges. A hivatalos jellemzés a 36% alkoholtartalmú szeszes italról a gyártó Pilis '91 Kft-től így hangzik: "Több mint 20 féle gyógynövény kivonatából készült, nagy hagyományokkal rendelkező, karakteres keserű likőr, mely cégünk egyik legkiválóbb terméke. Méltán nyerte el vásárlóink bizalmát, a gyógynövények jótékony hatásainak köszönhetően fogyasztását mindenkinek jó szívvel ajánljuk."

Egyszer megéri kipróbálni!

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr377171495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása