.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2011. 03. 25. - apuska
Anker klub

Cím: 1061 Budapest, Anker köz 1-3.
Látogatás: 2011. március 9. 17:25-21:35
Google Maps

Mintha ebédszünetre mentek volna a festők.

Telefon: +36 70 621 0741
Facebook: fb.com/ankerklub
Web: http://ankerklub.hu

Vélemény

apuska:

XXI. századi művelődési házként aposztrofálja magát az Anker, most már úgy is, mint Anker klub. Mert az Anker név ugye az egykori Anker Biztosító Társaság Deák téri palotaépületéből származtatható...

A pesti éjszakában 400-as gyorsasággal kultikus szórakozóhellyé emelkedő Anker klub hosszas előkészületi munkák után 2010. december 4-én nyitott, így lett az előtte legalább két évig üresen álló (azelőtt bankfiók) horribilis értékű ingatlanból se perc alatt egyfajta Gödör-mellék / pótlék / helyettesítő. Jól sikerült belvárosi közösülése miatt az Anker közben még csak autós forgalom sincs soha, így leginkább egy munkaidő lejárta utáni hollywoodi filmstúdió előtti utcára hasonlít, ami fölött a Katedra nyelviskola, teszem azt bolgár statisztákat tanít.

A cégér nélküli ajtón belépve meglepő hirtelenséggel veszett oda a napfény, és váltotta fel a szomorkás szürkeség. Nekem a kötelező magyar sorkatonaság utáni üres laktanyák képe villant be megrokkant japán atomként, hogy aztán a legnagyobb svéd bútorcég piacteréről kivezető raktár folyosóinak egyikét vizionáljam, amint elnavigál a reményteli söntésig.

Van még feljebb, ugye? Érdeklődtem. Szar napom volt, virágágyással szegélyezett felszállópályát szeretnék, életmentő üzemanyag fröccsöt, energiában gazdag levet! Lehet? Lehet. A gyakorlott ápolói tapasztalatokkal bíró pultosok Belle-Vue csapolt belga meggysörrel (870 Ft) leheltek volna belém szemernyi életet, ami egynek jó, de a Staropramen barna örökhöz közelivel kecsegtetett...

Az van, hogy csak a bejárati ajtó környékén tespedőknek jutott kanapé, míg a vendégek többségének meg kell elégednie az egyszerű ebédlőasztalos és székes variációval. De kétségtelen előny, ha hétfő, szerda, péntek vagy szombat este bepörög a diavetítőkkel komponált korrekt kis buli, akkor sokkal könnyebb széttolni ezeket, a csendes klubdélutánból fergeteges táncos eseményt varázsolni - és kora reggel söpörni, porszívózni, felmosni. Már amennyire a fergeteges partikat a környék lakói engedik!

A dicséretes sörválaszték mellett a pálinka paletta is üdítő. A kávé mellé kekszet kap a kutya és a vendég, ugyan a konyha még alakulóban, de addig is szerepel a kínálatban néhány péksütemény.

A nemdohányzó szakasz a bejárati ajtótól jobbra 4 lépcsőfok magasságban tüntet a hatalmas belmagasság ellenére is meg-megszoruló füsttel szemben. Igazuk is van a berendezésért felelős személyeknek, minek ide az ipari elszívók böszmeségét takaró álmennyezet, szépség kontra érték, menj rá az ízekre, szakértsd meg a zenét, vagy vedd észre a falon azt a néhány festményt, amit a plafonról belógatott tompa fényű izzók miatt szinte lehetetlen.

Update: Megnyitott az Anker't!

kalimpa:

Anker köz, Anker klub. nézzük meg, nem rég nyílt. hangzott a hangos felszólítás társaim részéről.

aham, fasza, gondoltam, de jó, legalább nyílt valami normális hely a Deák tér környékén, ami igényes, nagy, és akár bulik után, előtt, helyett alkalmas bármilyen italozós, beszélgetős, randis célállomásnak. na. ja. egy nagy lófaszt. csalódás a javából, hogy miért, máris írom:

képzeljen el a kedves olvasó egy bazi nagy gyárépületre hasonlító teret az odaillő gépek és berendezések nélkül, de ugyanolyan színben és hangulatban, mit hangulatban, hangulattalanságban. ócska az egész, főleg az italokért elkért pénzösszegek arányában. szürke és fehér semmitmondó falak, elvétve egy-két festmény, meg lámpa és ennyi. jaaa, majd kifelejtettem a kötelező kellékeket, bútorok: az egy főre jutó IKEA felhozatal a városban talán itt a legnagyobb, a sztenderd és legegyszerűbb fa asztalok, fa székekkel telebaszkodva. sehol egy növény, egy szín vagy könyvespolc, ami kissé bensőségesebbé tenné az amúgy is szürke mindennapok rohanós és kies pillanatait.

kövezzen meg bárki, de nem értem, nem vagyok dizájner, sőt még csak belsőépítész sem, de miért kell még a minimált is lecsupaszítani teljesen és eladni azt valami kibaszott tuti és trendi-sznob akárminek...

amúgy a kiszolgálással nem volt baj, kedves és mosolygós pultos hölgytől kaptam az italomat, akitől meg is kérdeztem, hogy ez a hely ugye csak félkész állapotban van, mert olyan mintha ebédszünetre mentek volna a festők így este 9 óra körül. ezt ő annyira nem tartotta viccesnek mint ahogy azt én gondoltam, de sebaj, nem muszáj ide járnom, van még ezer és ezer hely, ami ennél jobb.

anyicska:

Anker szó, furcsa szó. Angolul értők asszociálhatják a horgonyt, a magyarok fogalmam sincs, talán a budapestiek a Deák térnél található Anker közt. A cseh wikipedia szerint az anker egy régi nyugat-európai űrmérték, ankerben folyadékokat mértek, főleg bort. Hasonlóság tehát van, mert italt az Anker klubban is mérnek.

Annak ellenére, hogy az Anker egy óriási helyiség, az ember otthonosan érzi magát. Ikeás asztalok, ikeás székek, ikeás kanapék… Ugyanazon a kanapén szoktam otthon belebújni a tollpaplan alá és pihenni… de most nem lesz pihenés, most kezdődik a buli!

A pultnál kikérjük az italokat és leülünk egy baráti csevegésre. Mögöttünk már készül a zene élő forrása, DJ-keverőpult és sokféle kivetítő ígéri, hogy ezen az estén nem lesz semmilyen kecskedudás muzsika, hanem egy hangulatos produkció. Ahogy már említettem, óriási hely. Amikor jöttünk, kicsit üresnek tűnt, de a naplementével kezdett betelni. Ennek a kocsmának az az előnye, hogy egy helyiségben több nagy társaság is elfér, és nem kell az asztalokért küzdeni. A hely szülinapi bulikra is alkalmas. Az ember otthon előveszi a tortaformát, finom meglepetést készít, idehozza az Ankerbe és baráti körben ünnepel.

A női mosdók nagyon kellemesek, a falon színesek a csempék, virágos a díszítés, minden tiszta… már csak a krémek, kefék, hajszárító és a többi kellék hiányzik, hogy teljesen otthonos legyen. Igaz, a falfirkák megjelenése rontja az élményt, de talán nem is rontja, inkább hoz egyfajta izgalmat, amely az egész Ankert jellemzi.

Ez a hely a kontrasztokra épül: hagyományos ikeás berendezés kontra nagy üres falak, amelyet graffiti és kivetített háttér díszít. Nekem bejött ez a megoldás. És talán még jobban tetszik az, hogy minden társaságnak megvan a magánterülete, és mégis mindenki egy óriási teremben van, ahol van lehetőség ismerkedni, és ki tudja, mi lesz belőle?

Egyelőre rendeljük negyed anker bort (kb. egy liter), és majd meglátjuk…

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Borsodi, 420 Ft
Üveges sör: Stella Artois, 460 Ft
Bor (1 dl): Anker bor, ...
Rövid (4 cl): Becherovka, 620 Ft
Üdítő (2,5 dl): Cappy rostos gyümölcslé, 280 Ft
Meleg ital: Capuccino, 340 Ft
Harapnivaló: Péksütemény, ... Ft

Értékelés

3,5

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr382752783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.09.06. 16:26:45

Miként nincs autós forgalom az Anker közben, logikus lépésnek tűnik, hogy engedélyezze az Anker klubnak egy terasz kialakítását az önkormányzat. És lőn! Legalább 10 asztalka foglalja közvetlen a járdaszegély mellett most már a helyet.

nemértekhozzá(m) 2012.09.07. 14:14:49

@apuska: frankón benn a járda után az utcán?
süti beállítások módosítása