.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 12. 2. - apuska
Café Akkord
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., Krúdy Gyula u. 20.
Látogatás: 2010. október 27. 18:05-22:00
 Bezárt, megszűnt! 

> A hírnév átka, hogy ingyen sörrel vesztegettek – no, nem a személyzet - elfogadtuk.

Adatlap

Elérhetőség: +36 30 552 9277
Web: http://akkordcafe.hu/
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/CAFE-AKKORD/170400449677156
Nyitva tartás: H: 10-24; K, Sz, Cs, P: 10-02; Szo: 12-02; V: 12-24
Extrák: tévé, csocsó, zenegép, wifi, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Borsodi, 280 Ft Borsodi, 330 Ft
Staropramen, 380 Ft Borostyán, 380 Ft
- Löwenweisse, 680 Ft
- Beck's (0,33l), 380 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Fritmann Irsai Olivér Ezerjó Cuvée, 120 Ft Unicum, 460 Ft
Evinor Tokaji Hárslevelű, 120 Ft Becherovka, 460 Ft
Feind Balatonaligai Zweigelt, 120 Ft Jim Beam, 560 Ft
Feind Balatonfőkajári Cuvée, 120 Ft Györkönyi pálinkák, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Sió gyümölcslevek, 240 Ft Capuccino, 230 Ft
Szénsavas üdítők, 250 Ft Forró csoki, 450 Ft
Margitszigeti ásványvíz (0,33l), 250 Ft Tea, 300 Ft
Red Bull, 550 Ft Popcorn, 250 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"A Café Akkord gyanúsan világló fénypont a szomszéd gyrosos árnyékában. Kérdés, hogy a Krúdy Gyula utcai kocsmatúlkínálatban, szemben a kisdedeknek mesélő Andersennel nem tipikus kávézóként helyt tud-e állni, tud-e többet vagy mást ígérni? A 210 forintos akciós sörük okán egy próbát feltétlenül megért.

Gitár a kirakatban, törzsvendégek a pultnál, szabad asztalhoz vezetés, elejtett mosoly… erős rajt, van hova rontani.

A felirat alapján felismertem, nemdohányzó szakaszra ültettek, mégis hoztak hamutálat. Úgy látszik, az esti műszak más elbírálás alá esik: szeretet, füst, béke, Class Fm Sebestyén Balázzsal – a narancs falak között és a Reac-Fradi meccs alatt okozott némi visszatetszést. Aztán megszólalt a 2 Unlimited, és nem hittem el! Egy kurva akkord nem volt benne. A kocsma neve piszkosul félrevezet, a 90-es évek diszkó slágerei a díszlet gitárok között hatalmas mellényúlás. Muszáj volt hát rákérdeznem, ez mi? Kiderült, 4-5 éve a régi vezetés nevezte el a helyet Akkordnak, ők nagyon művészlelkek voltak, viszont nem tudtak vendéglátózni. De most!

Most vagy soha, rendben, éljen a tömeg, éljen az igény. Végül is a szívószálat szopogató gumicsizmás lány kerek fenekével így győzhette meg Ballert, hogy 5 pontos a közönség, hiába törött el alatta intő jelként egy IKEA szék (Made in China), ő csak-csak hajthatatlan maradt.

A macskakarom koptató korlátba kapaszkodva újra és újra meg kellett mászni az emeletet, ha már nagyon kellett. Gyakran dobtuk a sárgát és dobtuk a fehéret, küzdött a piszoár rendesen, néha veszélyesen lassan engedve le a felesleget. Kifelé menet egy csocsó? Jöhet!

Csak az a szemet bántóan durva füst ne lett volna. A pultosok egy klimax szimulátorral próbálták ugyan orvosolni a helyzetet, alkalmanként a bejárati ajtót kinyitva hosszan szellőztettek, és akkor 2 perc alatt kihűlt minden. ’Miért éppen Alaszka?’ Ja, Akkord! Már majdnem elfeledtem."

kalimpa:

"Baross utcai körút villamosmegállótól egy köpésre van az Akkord nevű kocsma a maga kis semmilyen, de szerethető bájával és miliőjével.

Ami nagy vonzerő lehet az ide sokat lelátogató főként 16-22 év közötti fiataloknak, az az árérzékenysége a helynek, főként az olcsó sör és a macifröccs, amitől engem már a hideg ráz, hogy mindenki azt a gusztustalanul ronda rózsaszín löttyöt szürcsöli.

Amúgy az Akkord berendezése elég egyszerű, de talán itt pont ez adja azt a kellemes légkörét, ahol jó leülni és meginni egy kávét vagy sört, és belebámulni az érkezők értetlen vagy éppen céltudatos arcába.

A pincérlányok felettébb jókedvűek és segítőkészek, ami manapság elég ritka, főleg ha az árkategóriáját nézzük a helynek és a milyenségét.

Tiszta, rendezett, kulturált az egész, semmi flikk-flakk vagy alakoskodás, egyszerűen azért van, amire kitalálták anno a kocsmákat, hogy leüljünk, beszélgessünk és iszogassunk kellemes környezetben. Egyszerűen jó és kész."

dancsopanza:

"Annyi akkordot fogtunk le, ahány foga van nagyanyámnak, egyet sem. A zene sem tudom, hogy bújt oda, de gitárjáték is kb. ugyan ennyi volt benne. Minden esetre nincs panasz, mert ettől függetlenül, hogy nem értem a névválasztást (igaz, a kirakatban van egy gitár), egy szimpla, de ennek ellenére kétszintes kocsma. A kiszolgálás kedvesen és viszonylag gyorsan történik. Extrát itt nem nagyon fedeztem fel. Ami hangyányit zavart az a pillanatok alatt beálló füst. A budi rendben és az emeleten van."

baller:

"Díszkocsma ez a javából. A focimeccset a kutya se nézi, hiába a gólok, sehol egy üvöltés, sehol egy akkord, de a pincérlány ideális: 6 éves pultos tapasztalattal a háta mögött asztalhoz hozta a sört, 5 korsót fogott egyszerre

A dizájn hű de mediterrán. Bandage korlátos lépcsősor vezet a WC-be, melyből a női finom, ívelt vonalakkal jelzett, a férfi állat módjára szétbarmolt jelölésű. Legalább higiénikus. Szorongós, neurotikusoknak ideális.

Viszont az már a hírnév átka, hogy ingyen sörrel vesztegettek - no, nem a személyzet – elfogadtuk."

"A szűkös járdán ha találsz egy vascsövet és pár rácsot, jó vagy. A helyzet annyira mégsem jó. 1 pont"

Értékelés

  apu kali dan bal
dizájn 3 3 3,5 4
kiszolgálás 4,5 4 5 5
közönség 4 3,5 3,5 5
zene 2 2,5 2 2
füst 2 3 2 3
mosdók 3,5 4 5 5
árszínvonal 4,5 5 5 5
  3,36 3,57 3,71 4,14

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr862488325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanirod 2012.01.31. 14:05:50

Meglehetősen régóta jártunk már egy társasággal erre a helyre, annak ellenére hogy az esetek egy részében, még pedig akkor, amikor "Encike" állt a pultban, nem volt a legkellemesebb élmény. Tudniillik, nem egy kedves és barátságos jelenség... főleg nem az egyetemistákkal. De azért szerettük magát a helyet, mert igazi problémánk soha nem volt.
Tegnap este azonban a legbrutálisabb módon lettünk kipenderítve a helyről. Kb 30 ember üldögélt még az Akkordban, és a szokásos rituálé részeként fél 12kor a pultos feljött, h utolsó kör, aki akar még kérni, most tegye meg. Ez mindig így szokott lenni fél órával zárás előtt. Ami viszont nem így szokott lenni: 23:40kor Enci üvöltve jelent meg ismét, és kérdőre vont minket, hogy mégis mi a fenét keresünk még ott. "nem volt elég egyértelmű?" "azonnal takarodjatok!". majd pedig megjelent egy nem éppen kistermetű, (finoman szólva sem) úriember - nem tudjuk, hogy tulaj-e vagy kidobó - és úgy ordítozott-hadonászott-fenyegetőzött, hogy az első percben el sem hittük, hogy ez történik. először lefagytunk, aztán elkezdtünk nevetni, mert "ugyanmár ez nem lehet komoly... ilyen megtörténhet?"
Hát megtörtént, a népes kis társaság perceken belül az utcára került, és persze rágyújtott egy cigire... csak azért is a kocsma előtt. Így vettük észre, hogy hivatalosan mi még 20 percen keresztül bent iszogathatnánk, beszélgethetnénk, csocsózhatnánk (ami külön fájó pont volt a személyzet számára)
Én megértem, hogy "Encike" nagyon haza akart menni... szívesen elkértem volna a panaszkönyvet, jelentettem volna a főnöknek (hacsak nem a szekrénybácsi volt az, mert akkor inkább félek), hogy ugyanmár tessék kirúgni, de "sajnos" ez volt az utolsó munkanapja. Ettől függetlenül, senkinek nem ajánlom a továbbiakban

ágikag 2012.02.05. 22:29:45

Sziasztok!
Mi már többször jártunk a helyen barátaimmal, nagyon tetszik, barátságos és családias a hangulat...:)
Olvastam az előző kommentet, amihez csak annyit szeretnék hozzászólni h Enci hozzájárult nagyban hogy megszeressük a helyet, sőt oklevelet is kapott vendégektől, úgyhogy valószínűleg más is lehetett ott a háttérben esetleg pont a vendéggel/ekkel....

Win Elen 2013.01.11. 12:08:46

Ja nem bírta, ha értelmesebb emberek vannak a közelében nála... van ez így, önértékelési zavar azt hiszem az ide illő kifejezés
süti beállítások módosítása