.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 10. 5. - apuska
Móni bisztró
pixel cégér

Helyszín: 2013 Pomáz, Kandó Kálmán u. 2.
Látogatás: 2010. augusztus 27. 22:15-23:20
 Bezárt, megszűnt! 

> Pár évtizeddel ezelőtt Lenin vagy Rákosi arcképe még más érzéseket keltett volna a közönségben, ma inkább kellemes és megmosolyogtató.

Adatlap

Elérhetőség: -
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/moni.bisztro
Nyitva tartás: H, K, Sz, Cs, P, Szo, V: 7-23
Extrák: tévé, kiállítás, kerthelyiség, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 300 Ft Arany Ászok, 310 Ft
- Arany Ászok félbarna, 310 Ft
- Dreher, 350 Ft
- Edelweiss, 430 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Folyó bor, 70 Ft Kommersz, 200 Ft
Palackozott borok, 140 Ft Unicum, 450 Ft
- Becherovka, 360 Ft
- Bacardi rum, 400 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Coca Cola, 210 Ft Kávé, 200 Ft
Cappy gyümölcslevek, 220 Ft Capuccino, 250 Ft
Szénsavas üdítők (0,5l), 320 Ft Pezsgő (0,75l), 1600 Ft
Bomba, 480 Ft -

Fotók

Vélemények

apuska:

"Ha Pomáz, akkor Móni bisztró. A helyi kocsmák ismerői közt ez volt a majdnem egyöntetű álláspont, bár a HÉV-állomástól ez még egy jó tízperces séta a dombtető felé, a fáradozást megéri.

A Móni ugyan bisztró, viszont étel az nincs. Móni nevét is régről hozta, tudni illik 1988-ban, mikor a kisboltot bezárták és megnyitott helyén ez a kocsma, az akkori tulaj a lányáról nevezte el így; s bár más viszi ma már a bizniszt, joggal gondolhatja, bevált dolgokon kár változtatni.

Tíz hasonló kisvárosi kocsmával a háta mögött a jelen tulaj sejti, bezzeg a trendi dizájn fontos lehet! Munkásököl vasököl, a rendszerváltás előtti használati- és kegytárgyakból több teherautónyi gyűjthető, épp csak el kell kezdeni, mutatni a példát, és a többit már a vendégek maguktól hordják, lassan letűnt korok múzeumává alakítva a helyi kocsmát.

A ház előtt egy veterán Skoda, a bejárati ajtó mellett tábla, rajta a felirat: óvóhelyhez. Ekképp megfelelő óvatossággal közelítettem, de mert nem repült felém se kés, se hamutartó, a csapolt ászokból egy korsónyit rendeltem, ha már pont annyiért mérték, 190 forintért, a bolondok, mint a poharat.

A ventillátoros lámpák fénye alatt sok a rácsodálkozni való. Gyönyörű relikviák. Egyik kedvencem egy plakát, amin az állt: leplezd le az üzemi szarkát, de a pedálos Moszkvicsra is jó szívvel emlékszem, sok gyereknek volt ilyen a pestlőrinci lakótelepen, ahol nyolc éves koromig éltem. Aztán persze nem maradhat el a jó öreg Junoszty tévé, a szalagos magnó, a táskarádió, a Trapper farmer, az alumínium ételhordó, a szamovár, a gázmaszk, a katona sapkák és egyenruhák, a kakukkos óra, az időjós házikó, a Lenin mellszobor, a zászlók, a kitüntetések, az írógép, a laposelemes zseblámpa, a népköztársaság címer, a bakelit lemezek, a régi nyilvános telefonkészülék, a divatja múlt reklámhölgyek, ó, tényleg nagyon sok itt az érték. És akkor a koszos sárga nejlonfüggönyök? Vagy a kókadt művirágok az asztalon? Ez az egész így ahogy van, nagyon szerethető."

anyi:

"Végre eljutottunk a híres pomázi Móni bisztróba. De mitől híres? Bár nem tudtuk pontosan, miért érdemes odamenni, csak találgattunk és gyanítottuk, hogy ez a kocsma él, ott zajlik a pomázi ifjúsági élet, így sem vihar, sem kellemetlen eső nem gátolta kíváncsiságunk.

Már távolból láttuk a fényt a sötét utca végén, mintha ez lenne az egyetlen oázis egy halott városban. És igazából ezen az esős pénteki estén az is volt.

A Móni bisztró különleges, egy igazi retro hely. Áll előtte egy régi típusú Skoda, ami a kiskoromra emlékeztet, de az emlékek hosszú sorában ez még csak a kezdet… Amikor beléptünk, tényleg a gyerekkorom köszönt vissza. Óvodai székek, játékok, babák, kocsik, régi képek, lemezek, zászlók, tévék, rádiók, mint egy kicsinyke múzeumban. Pár évtizeddel ezelőtt Lenin vagy Rákosi arcképe még más érzéseket keltett volna a közönségben, ma inkább kellemes és megmosolyogtató.

Talán csak az időjárásnak köszönhetően, vagy mert a helyiek még nyaraltak, de Budapesthez viszonyítva nem kimondottan pezsgett itt az élet. Bízom benne, hogy ha mindenki kipihente magát és visszatért, akkor ebbe a sokszínű, otthonos bisztróba megint bejárnak majd az emberek sörözni, dumálni, szórakozni. Az idősebb generáció nosztalgiával emlékszik vissza, a fiatalabbak meg ismerkednek ezzel a hangulattal, amit sajnos vagy szerencséjükre nem tapasztaltak, de érdemes és érdekes látni.

A Móni bisztróban minden barátságos: dizájn, hangulat, kiszolgálás, vendégek, kis kerthelyiség, árak. Csak hát a mosdók. De gyanítom, hogy a kommunista rendszerben üzemelő bisztrókban sem volt jobb a helyzet, és talán a Móni bisztró ehhez a letűnt korhoz akart hűséges maradni."

"Tűnt már el a kocsma elől bringa! Ezért nagylelkű felajánlást kaptunk, hogy toljuk csak be, nyugodtan."

Értékelés

  apu anyi
dizájn 4,5 4
kiszolgálás 4,5 5
közönség 3,5 3
zene 3,5 3
füst 2,5 2
mosdók 3 2
árszínvonal 4,5 4,5
  3,71 3,36

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr242346514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

satan88 2011.03.14. 08:20:22

Az ilyen kommunizmust éltető helyeket be kéne tiltani.. Szenny és mocsok az egész. A társasággal együtt aki oda jár. Betiltani ezt a szemétdombot .!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2017.08.25. 22:34:38

A Mónit ha be nem is tiltották, de bezárták. És lett belőle Napközi bisztró, egy családbarátként futtatott, fényképekkel kirakott dekorációját tekintve a giccst súroló evős-ivós mindenki által kedvelt vendéglátóhely, hétköznap ebédmenüvel, esténként meccsnézéssel, playstation-nel. Vagyis ez egész másért Napközi, mint az újbudai druszája. Itt komolyan gondolják a gyerekekkel való foglalkozást, a távoli jövő vendégkörét 2015 augusztus derekától építik: www.facebook.com/napkozipomaz
süti beállítások módosítása