.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2016. 03. 29. - apuska
Serfőző söröző

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 2.
Látogatás: 2016. január 27. 17:00-22:10
 Bezárt, megszűnt! 
Google Maps

A lehetőségeket látva - azt maximálisan kihasználva -, felesleges bármibe belekötni. Tök jó, hogy vannak ilyen kisléptékű, emberközeli terek.

Telefon: +36 20 553 6251
Facebook: fb.com/serfozoser
Web: -

Vélemény

apuska:

2015. december 15-én hosszas előkészületek után a Serfőző Sörfesztivál alkotói egy új budapesti cseh sörözőt nyitottak a Corvin sétányon. A népszerű márkát élőn tartva nem is lehetett más a neve, csak Serfőző söröző, így a Corvin Pláza mögötti Corvin szezonnynyitó ésCorvin Szezonzáró sörfesztiválok közé örök időre becsempészte magát a szellemiség, egy családias, élhető és barátságos környezetű kiskocsma, hogy visszajárjon, aki ezt vágyja, vagy a komoly vásárlóerőt jelentő lakók meló után lazításképp.

Ha végignézel az új építésű társasházak aljában, furcsa üzlethelyiségek nyíltak. Van itt kaszinó, dumaszínház, fitness-wellness, kézműves hamburgeres, pékség, kávézó, csokoládé és borbár, étterem, delikátesznek hívott prémium zöldséges, akkor majd pont ne ékelődjön be közéjük egy minőségi söröket kínáló egység?

Persze, hogy látni akartam. Nem az Indoor Sörfesztivál a belső téri mérce, hanem ez. Előzetesen 6-an mondták a társaságból, hogy jönnek, telefonon rákérdeztem, van-e ekkora asztal, bátorkodtam lefoglalni időben, majd mint egy garasos úr, a Bónusz Brigád kuponjaimat lengetve 4x5 korsó csapoltat kikértem kedvezményesen ezekből: Primátor IPA, Primátor búza (szűretlen), Svijany Kvasnicak (szűretlen pasztörizálatlan), Pardubicky Porter, Sümegi gyümölcsös (ribizli).

Ahogy a megállító tábla is fogalmazott odakinn, több díjnyertes tétel. 6 csapon főleg cseh sörök - a járulék 1-2 magyar kézműves -, és ehhez jön még 20 üveges. Tömény csak pálinka van és vodka. Víz vagy klasszikus üdítő semmi. Cseh sörkorcsolyák? Esélytelen. Aki ilyet kíván, máshova üljön be. Itt szűk a hely (22-28 fő), szűkek a lehetőségek, és biztos így is marad - vannak nehéz pillanatok, mikor még a koedukált wc-re is várni kell.

Ilyen mód a dizájnban sincs lehetőség kibontakozni. A sűrűn lerakott asztaloktól, a székek háttámlájára rakott kabátoktól a Serfőző épp elég zsúfolt tud lenni, ergo jó gondolat, hogy szemmagasságtól felfelé tűnjön tágasnak és szerénynek, a pultban önmagában is elég vonzó a választék. A falakon csak egy-két tábla az árakkal, a Serfőző árpás-habos logója, meg egy diszkrét Primator reklámtábla, és ennyi. A magasba nyúló szürke falat feldobják a plafonig csíkba felszaladó furnér lemezek, míg a mélyen belógó lámpák valódi megvilágítást kínálnak az asztalok fölé.

A lehetőségeket látva - azt maximálisan kihasználva -, felesleges bármibe belekötni. Tök jó, hogy vannak ilyen kisléptékű, emberközeli terek, innentől normális, hogy egy szűk célcsoportra lőnek, imponáló, hogy ezzel együtt világos és modern, amihez ha eljön az ideje, a terasz is minőségileg hozzátesz. Kell ennél több? Egy cseh sörszentély, amit könnyű megtölteni élettel. 

kalimpa:

Tiszta udvar, rendes ház. Kulturált kis kocsma a Corvin negyed tövében, kedves és figyelmes felszolgáló hölggyel. Az árak szinte budai magasságokban repkednek, de a vérnyomásom még pont megfelelő.

Finom és kevésbé finom cseh söröket kóstoltunk, nem hiába, volt köztük egy igen nőies darab, a Sümegi ribizlis, de nekem az ízlett a leginkább.

Megfelelő kis hely egy megbeszéléshez, randihoz, koccintáshoz, mindenhez, nekem bejött.

anyicska:

Kicsi és hangos, de a kiszolgálás kedves. Ha a munkám engedné, szívesen ugranék a cseh kollégáimmal napközben be, mert eljutottam korban oda, hogy a jó sörök mellett az ételt és a nyugalmat is értékelem. Ezeket most buktam. A sós mogyoró, kesudió, pisztácia vonal nem hermelín.

Ezúttal gondoltam egy merészet, és egy jó alkoholmentes sört kóstoltam volna. No, az nem volt, csak citrommal meg pomelóval ízesített radler, így kikértem az egyedüli natúr üdítőként felszolgált maláta alapú izét (Karamelz), ami akár jó is lehetett volna, de édes volt, mint a fene.

De a cseh sörválasztékon kívül, ha más nem érdekel, minden rendben.

Ízelítő

Csapolt sör (5 dl): Primator Premium, 600 Ft
Üveges sör: Pardubicky Taxis, 700 Ft
Bor (1 dl): Nyakas Irsai Olivér, 300 Ft
Rövid (5 cl): Bols vodka, 700 Ft
Üdítő (0,33 l): Karamalz maláta alapú üdítő, 350 Ft
Meleg ital: Capuccino, 400 Ft
Harapnivaló: Sós mogyoró, 300 Ft

Értékelés

4,0

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr318345234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.05.27. 08:35:47

Neked Csak Dezső rátette sörcsapoló kezét a Serfőző sörözőre, és naná hogy új nevet adott neki, hisz a Serfőző rendezvények továbbra is fontos részei a kötelező sörös programlistának. Ekképp neve 2016. május 9-től Neked Csak Nyolc!, így megjelennek a kínálatban a kisüzemi magyarok is: www.facebook.com/nekedcsaknyolc/
süti beállítások módosítása