.. Összetett kereső

.. Közösség

.. Utolsó kommentek

  • UV pót: Megszűnt. (2023.12.11. 15:40) Nano drinkbár
  • Vlagyimir Iljics: Hol vannak a cicusok? (2022.08.19. 15:15) Macska
  • Alex Maties: Sofőrszolgálatra akkor van szükség, amikor a megrendelő autójával szeretne menni valahová, de már ... (2021.08.10. 01:31) Sofőrhívó app
  • kocsmablog: Megtörtént a vendéglátóhely-típusok felülvizsgálata, melyet a szektor régóta szorgalmazott. Olyan ... (2021.01.05. 17:44) A vendéglátóhelyek típusai
  • IPAfai Pap: Ez nagyon menő találat! (2020.12.25. 13:10) Pesti pinceszerek
  • élhetetlen: Függetlenül attól, hogy nem érdekel a sör, ez azért durva. Kötelezően árusítani valamit? Ez legfel... (2020.12.18. 21:04) Sörtörvény: mindig lesz kisüzemi sör csapon?
  • Utolsó 20
2010. 06. 29. - apuska
Blaha söröző
pixel cégér Helyszín: 1088 Bp., József körút 9.
Látogatás: 2010. június 22. 19:30-22:00

> Épp csak a Roxy rádiót kellett előtte elviselni, a vékony, fekete, diszkós stílusú pultos lányok ízlésének megfelelően.

Adatlap

Elérhetőség: +36 20 490 9770
Web: -
Facebook oldal: www.facebook.com/pages/Blaha-Söröző/210706725616355
Nyitva tartás: H, K, Sz: 10-02; Cs, P, Szo: 10-04; V: 10-24
Extrák: terasz, zenegép, tévé (digi), csocsó, ital akció

Árlap

Csapolt sör (0,5l) Üveges sör (0,5l)
Arany Ászok, 310 Ft Arany Ászok, 330 Ft
Dreher, 380 Ft Dreher Bak, 390 Ft
- Dreher 24, 360 Ft
- Edelweiss, 550 Ft
Bor (1dl) Rövid (4cl)
Balatonlellei zöldveltelini, 140 Ft Becherovka, 400 Ft
Tokaji hárslevelű, 140 Ft Jagermeister, 380 Ft
Balatonlellei zweigelt, 140 Ft Jim Beam, 580 Ft
Szekszárdi cuvée, 140 Ft Finlandia, 500 Ft
Üdítők (2dl) Egyéb
Szénsavas üdítők, 250 Ft Tea, 220 Ft
Rostos gyümölcslevek, 200 Ft Capuccino, 220 Ft
Nestea, 250 Ft Forró csoki, 250 Ft
Red Bull, 550 Ft Long Island Tea, 760 Ft

Fotók

Vélemények

apuska:

"Bevallom, egész más kép élt a Blaha sörözőről a fejemben. Egy mámoros hajnali látogatásom emlékfoszlányai füstös lebujról, ijesztő arcokról, drága csapolt sörről és erőszakosan kitessékelő személyzetről szóltak, viszont központi elhelyezkedése okán azt is figyelembe vettem, hogy a Blaha söröző a Centrumhoz hasonlóan akkor is megkerülhetetlen helyszín, ha igaz minden feltételezésem. Ekképp egy esős, hűvös, nyári este betévedtünk kalimpával meccset nézni.

Az időjárásra való tekintettel a járdából lecsípett teraszon rögtön túlléptünk, noha remek kilátás ígérkezett úgy a körút lenyűgöző forgalmára, mint egy dél-afrikai stadion gyepére. Szerencsére ez utóbbiból jutott bentre is bőven, épp csak a Roxy rádiót kellett előtte elviselni, a vékony, fekete, diszkós stílusú pultos lányok ízlésének megfelelően, akikről már csak a deréktetoválás hiányzott a nadrágból ki-kikandikáló teljességhez. Az egyikük nyakában lógó strasszos angyalszárny néha megidézett, nyilván származásra utaló jelkép, így szeme-szája is mosolygott szépen, nagy kár, hogy a főnök akarata erősebb, így bizalmas viszonyról köztünk szó sem lehetett, minden rendelés után azonnal fizetni kellett! Mintha csak szökni szándékoznánk. Innen? Szökni? Tudnánk egyáltalán a mindent belátó kamerák kereszttüzében? Jut eszembe, ez a kocsma a Presszó 53-ra hasonlít majd minden tekintetben!

A ’korlátozás nélkül dohányzó helyiségbe’ három nyerőgép csábította a legkülönfélébb arcokat. A pulton cserepes virág, egy törpe akvárium és egy apró ventilátor (légkondi van, de nyitva ajtó-ablak), a tükrös falrészekre akciós koktélok nevét és árait firkálták alkoholos filccel, az alig szabadon maradt falfelületekre pedig halvány funkcióértékkel bíró reklámtárgyakat aggattak. Az emeleten a helyzet egy fokkal durvább. Itt már se növény, se gyors meglátás, viszont az alacsony plafon miatt a két szint füstje ide gyorsan beszorul, és mert a karácsonyfaizzókkal díszített ablakok is csak bukóra nyithatók, itt se meccset nézni, se csocsózni nem túl jó.

A feszes mezben és forró nadrágban le-föl rohangáló hostess lányok sajnos nem állandó kocsmai személyzet, így a táskáikból adagolt izzadásgátló és óvszer se jár minden sör mellé. Hát még annak együttes kipróbálási lehetősége! Pedig az nem is férfi, aki kényszeredett munkakedvük látva a Rexona és Primeros hatást a tévével szemben rajtuk nem tesztelné!"

kalimpa:

"laza kedd este, igyunk egy sört, na jóóó. blaha környéke, még jó, hogy kocsmákkal ez a környék (is) úgy elvan látva mint a szokásos budapesti éjszakák majmokkal. a blaha söröző az a nevéhez híven a blaha lujza téren találtalik, kábé 30 méterre a villamos megállótól, még szakadó esőben is könnyen megközelíthető és jó menedéket nyújthat a munkában megfáradt kocsmatesztelőnek.

meglepően kellemes a beltér, már ami a környéket és a megszokott nyóckeres helyekhez képest várható lenne. faboxos padok, asztalok, kultúrált bárpult, ahonnan a két szépség csapolja, hozza és kéri az ellenértéket már az asztalunkhoz kihozatalkor, nem megszokott, de legalább tudja követni az ember, hogy miből mennyit fogyasztott. tiszta a toalett is, ami aztán főleg ritkaságszámba megy, mert sajnos mostanában arra fordítanak a kocsmárosok a legkevesebbet, de itt ez is rendben.

mivel éppen egy foci meccs ment ekkor a világbajnokságról, hát úgy ültünk, hogy akkor azt is lássuk, nem meLLékesen, mivelhogy éppen aktuális rexona hostesslányok fitogtatták előttünk nem rossz, sőt gyönyörű bájaikat stillszerűen foci és bíró mezekben, igen, mini tornanaciban, ami kellően láttatni engedte bájaikat, formás combjukat és pici kis sárgadinnye alakú popójukat, hát így meccset nézni elég nehéz, főleg ha az ember nem is annyira megszállott focidrukker... úúh..

jó hely ez este, reggel, délben, sőt akár egy baráti sörözgetéshez is tökéletesen megfelel, akár a teraszon, akár a benti beülősben, akár az emeleti szinten."

sortura2.png

"Évek óta emelkedik ki a Blaha Lujza tér viszontagságos környezetéből és semmi sem tántorítja el a fogyasztókat attól, hogy betérjenek egy korsó frissítőre.

3 évvel ezelőtt, amikor renegát módban volt még csak Sörtúra, ismertük meg ezt a helyet, és azóta is akár a túra alakalmával, akár csak ha arra járunk, betérünk 1 valamire. Azért nem írtam sört, mert rendszeresen sikerül belefutnunk valamilyen italakcióba, és hát a csábításnak mindig nehéz volt ellenállni.

Az évek folyamán volt itt rengeteg változás, átalakítás, felújítás, de ahogy elnéztem mostanra azért kialakult egy konstans arculata a helynek. A Blaha sörözőre tudnám ténylegesen azt mondani, hogy egy klasszikus söröző minden tekintetben: kedvező árak, változatos közönség, játékgép, csocsó, meccsnézéshez TV-k. A bútorzat szerintem hibátlan egy sörözőhöz képest, bár hozzá kell tenni, nem igazán vagyok ahhoz szokva, hogy egy kényelmes kanapéra ülök le, de kellemes meglepetés. A többi bútor a modern kocsmák szellemét tükrözi, semmi extra nem mondható el róluk. Van terasz is, ami a nyári forróság közepette elengedhetetlen. TV van kint, ami a meccsnézésre ideálissá teszi, tovább megyek, attól sem átalkodnak, hogy némi extra ülőhelyet és könyöklőt kirakjanak, ha igény mutatkozik rá. A galéria volt a legkellemesebb meglepetés számomra, ami még legalább 40 embernek biztosít lehetőséget arra, hogy kényelmesen fogyasszon. A kényelmes alatt azt kell érteni, hogy itt is van pár kanapé, hogy a földszintet látható "keleti kényelem, nyugati nyugalom" érzése visszaköszönjön. Ami nagy plusz volt, hogy az emeleten is található egy pult, úgyhogy nem kell lebotorkálni, ha kiürülne a korsó, és természetesen két TV készüléken lehet sasolni a meccseket.

Az egység elhelyezkedését tekintve ki kell térnem a „változatos közönség” fogalmára. Megfordulnak itt masszív alkoholisták, idősebb iszogatók, fiatal egyetemisták és a környék őslakói is. A Blaha nem éppen arról híres, hogy egy nyugodt környék, és óhatatlanul is betérnek ide a rossz arcú őslakók, valószínűleg vonzza őket a játékgép is, ami az egységben üzemel. Szerencsére a személyzet talpraesett és fel van készülve gyakorlatilag bármilyen nézeteltérés elsimítására, így ez a lerészegedés folyamatában nem zavarja meg az embert. Másrészről pedig pont az elhelyezkedése az ami vonzó lehet sok embernek, mert a közelben van a Corvintető, a 7. kerület szórakoztatóhelyei, a metró és a 4-6-os is, tehát ha már megvan a „hangulat”, akkor innen könnyen továbbgondolhatjuk az este kimenetelét.

Az itallapot böngészve megállapíthatjuk, hogy képtelenek lennénk az egész fizetésünket elkölteni egy este alatt, még akkor sem, ha nagy rizikót vállalva öntudatlanra isszuk magunkat. Már az alapértékek is elég jók, de mindig van valami akció, amivel megörvendeztetik a nagyérdeműt. A személyzetről már tettem említést, de annyiban vissza kell térnem, hogy többnyire kifogástalan, egy rossz szavam nem lehet rá. Állandó vigyor az arcon, gyorsan megkapod a kiválasztott hidratáló anyagot.

Már csak a Sörtúra miatt is ajánlom mindenki figyelmébe az egységet, de egy baráti sörözésre, egy buli előtti alapozásra, vagy a teraszon/galérián történő meccsnézésre is tökéletesen megfelel."

"Csak akkor gyere biciklivel, ha kinn ülsz a teraszon mellette. Ez itt a Blaha Lujza tér!"

Értékelés

  apu kali
dizájn 3 3
kiszolgálás 4 4
közönség 4 5
zene 2 2
füst 3,5 4
mosdók 3,5 4
árszínvonal 4 3,5
  3,43 3,64

Kövesd Facebook-on és Instagramon a Kocsmablogot, és ha úgy van: Mutass egy kocsmát!

A bejegyzés trackback címe:

https://kocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr592118710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

öccá · http://dogsigns.blog.hu 2010.07.07. 00:06:06

annyit mondanék, hogy itt lopták el tavaly a telefonomat, pofátlanul az asztalról...

Ikkyu · http://www.ikkyugasztrokalandjai.blogspot.com/ 2010.07.25. 19:58:38

@öccá: Ezért kár volt beírnod, bárhol megteszik, ha ott hagyod az asztalon!

TibiOriginal 2011.06.12. 13:48:12

Lehet, hogy én járok oda mindig akkor (immár lassan 8 éve), amikor a familiálisan hiperpigmentált egyedek balhéjától hangos a hely és környéke, de ez sokat ront a pultos lányok által nyújtott esztétikai élményen. Az áraikat kicsit átszabták, miután megnyílt a pénzes pláza és az elit hotel. Gyenge 3-as, javarészt annak betudhatóan, hogy nincs egy állandó vendég-legény, aki fellépne a balhézókkal. Pech
süti beállítások módosítása